woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVIDEO: Wateroverlast in Paramaribo; alle ondergelopen scholen moeten dicht

VIDEO: Wateroverlast in Paramaribo; alle ondergelopen scholen moeten dicht

-

Does Travel & Cadushi Tours

De hevige neerslag van de afgelopen dagen heeft ook in grote delen van Paramaribo gezorgd voor ernstige wateroverlast. Op social media in Suriname ‘regent’ het van beelden die de wateroverlast in beeld brengen.

In het filmpje hierboven is te zien dat ook het water in trenzen in Paramaribo zo hoog staat, dat de waterlijn verdwenen is en er sprake is van één grote watermassa, waar auto’s doorheen moeten rijden.

Intussen heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) de instructie gegeven aan schoolleiders om alle scholen die onder water staan per direct te sluiten. Het besluit geldt niet alleen voor scholen in Paramaribo die door de aanhoudende regens zijn ondergelopen, maar ook in de districten moeten scholen sluiten als die onder water staan.

“Deze scholen moeten dicht, om te voorkomen dat kinderen in vies besmet water moeten zitten. Ook septic tanks zijn ondergelopen en wij moeten onze kinderen beschermen tegen ziektes,” zegt minOWC-minister Marie Levens.

Volgens de Meteorologische Dienst Suriname zal de hevige neerslag van maandag ook dinsdag in het kustgebied terugkeren.

Water in de klas:

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

12 REACTIES
 1. Beste famirie
  Bounterse had dus toch gelijk, stop met onderwijs. Hij begon hiermee zijn coup dat weten we allemaal toch , daarna onder zijn dictatoriaal bewind ging hij verder ook datweten we toch

  Maar deze waterlast heeft ook zijn voordeel, ratten komen tevoorschijn, misschien komt zijn schrootzoon boefdraad tevoorschijn


  gemodereerd
 2. Wanneer word er een budget vrijgemaakt om de infrastructuur en de waterproblematiek aan te pakken? Ruim 200 miljoen srd extra voor het kabinet van de President op de begroting, waarvoor in hemelsnaam. Als u het mij vraagt, weet ook deze regering niet welke prioriteiten direct aandacht nodig hebben. Sari tori


  gemodereerd
 3. Dit komt niet alleen door de regen maar door decennia lang slecht onderhoud van het rioleringssysteem, slordigheid v d burger. OW heeft alla dol bouwvergunningen afgegeven en er is nooit gecontroleerd hoe er gebouwd wordt. Er is veel gebouwd op afvoerbuizen, sloten zijn gedempt en vervangen door miniatuur buizen….kortom dit probleem gaan nooooooit opgelost worden. Geen enkele regering durft het aan rigoureuze stappen te ondernemen. Ik ken wijken waar alle goten zijn dichtgemaakt door bewoners omdat hun auto zonodig voor de deur geparkeerd moet worden. Kaar dit zijn de grootste klagers van wateroverlast, terwijl zij zelf mede veroorzaker zijn. En wat doet lanti al jaren ……NIKS, NADA, NOTIE!!!


  gemodereerd
 4. Schuld van Staatsolie toch. De echte schuldigen is de uitgebreide houtkap en goudmijning. De profiteurs duiken nu weg. Bravo, Bordo etc. Geven anderen de schuld. Lafaards..


  gemodereerd
 5. Vreselijk. En maar kijken waar troep ligt, goten zitten vol yroep en gras. Nurmohamed mag bedanken.
  Overal loopt inder water maar machine zat vangrails te zetten omgeving OW. Regentijd moet he naar waterwegen kijken. Erg in Su.
  Alles gaat stuk, groenten gaan nog duurder worden.


  gemodereerd
 6. Inplaats dat de president kletspraat houd hij heeft Nederland hoog zitten laat hij hun om expertise vragen voor dit probleem die we decennia kennen en steeds erger word.
  Laten we wel wezen weg en waterbouwkunde is wel een gegeven van hun.
  Dit is veel belangrijker dan de dingen waarvoor halsema kwam


  gemodereerd
 7. dit water probleem zal alleen maar erger worden , jaren werd er met de pet gegooid wat afwatering betreft , vele goten , trenzen en kanalen zijn verkeerd aangelegd en men laat ze dicht groeien , en in de stad waar op veel plekken goten waren zijn duikers geplaats en zodanig dat het water naar de verkeerde richting wil dus de straat staan na zo’n hevige bui direct blank
  de nieuwe Charlesburg weg heeft men onderhanden genomen zowel aan de linkerkant als de rechterkant heeft men duikers geplaatst en de weg kreeg links en rechts voet en fietspaden , ze hebben vele straatkolken geplaats die het water van de straat moet afvoeren , maar na een hevige bui kunnen de straatkolken het water niet kwijt en zie je links en rechts dat de weg blank komt te staan , dus de afwatering is fout gemaakt
  op dat filmpje zie je dat de filmer van de Kernkampweg komt( daar stond het niet blank) en in de Margaretalaan staat alles al blank bij de brug komt hij bij de Kuldipsinghstraat , rechts af naar de Kwattaweg ( staat ook niet blank) en de brug over links naar de Johannes Mungrastraat ( daar staat het ook niet blank ) maar de Margaretalaan en de Kuldipsinghstraat staan blank, daar is de afwatering ook verkeerd aan gelegd , om al die problemen optelossen zal veel geld kosten , en je moet mensen erbij halen die verstand hebben van afwatering.


  gemodereerd
 8. Hevige regenval is laatste tijd weliswaar heftiger dan nornaal maar het is toch een structureel voorkomend probleem in Suriname.
  In Nederland is het incidenteel dat door een wolkbreuk de rioolering overbelast raakt.
  Het is dus van groot belang dat Suriname dit afwatering probleem duurzaam aanpakt ! Zeker met in het vooruitzicht dat het frequenter zal voorkomen !

  De capaciteit om het overvloed aan regenwater dat in een korte tijd valt af te voeren moet verhoogd worden. Dit kan denk ik alleen door meer en / of langere afvoerputten en een ondergrondse afvoersysteem dat veel meer water kan afvoeren.

  Internationaal zijn er al vele ondergrondse oplossingen voor bovengrondse problemen. Het is een kwestie van dieper graven !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 9. Maar op sommige plaatsen zijn de scholen niet onder water maar de straten wel. En moeten de kinderen toch in het vuil water lopen. Van sommige kinderen zijn hun lange broeken en pattas nat etc. Hoe denkt men over deze situatie?


  gemodereerd
 10. Als gevolg van de klimaatverandering zien we dat klimaatrampen overal toenemen. Overstromingen komen steeds vaker voor, orkanen, tornado’s en tornado’s zijn destructiever. Branden verwoesten bossen. Mensen, dieren en vogels verliezen hun leven. In het van de Creatieve Maatschappij platform komen mensen met verschillende beroepen uit verschillende landen samen om samen natuurrampen het hoofd te bieden. Kijk naar het Globale Crisis. Wij zijn mensen. Wij willen leven | Internationaal online forum op 7 mei 2022 met vertaling in 100 talen.


  gemodereerd
 11. Eerst hun riooleconomie maar eens opruimen. Daarna komt er (hopelijk) ook doekoe voor een goed nieuw rioolstelsel. Alleen de mensen kennen het werkwoord Werken niet. Wel hangmat hangen. In ieder geval wel droge voeten dan. Mi gado. En maar weer ruim zien en roepen ‘no spang’. Nou, die krijg je dan wel. Kwestie van…WERKEN, en niet klagen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES