maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidRuim 500 mensen zullen beter zien dankzij project Lions Clubs en partners

Ruim 500 mensen zullen beter zien dankzij project Lions Clubs en partners

-

Does Travel - naar Suriname

Meer dan 500 mensen in Suriname, kunnen binnenkort veel beter zien dankzij een bijzonder project van twee Lions Clubs en hun partners. Aan zeker 700 mensen is de afgelopen dagen op vijf locaties een professionele oogmeting aangeboden. Buurt en andere organisaties hadden vooraf mensen benaderd van wie zij vermoedden dat zij problemen hadden met hun zicht.

Van de onderzochte groep bleek pakweg 75% inderdaad een bril nodig te hebben. Deze personen krijgen de komende periode kosteloos een of twee brillen en ontvangen dus het cadeau van beter zicht. Sommige mensen zijn voor verdere oogzorg verwezen naar een oogarts.

Het Visionproject is van 20 tot 24 mei uitgevoerd in achtereenvolgens Latour (Stibula), Wit Santi (LBO Wit Santi), Albina (Akontoe Velantie – Kazerne), Mariënburg (Siembah) en Pontbuiten (OS Pontbuiten). De mensen uit de omgeving zijn op deze locaties voor een oogmeting ontvangen door een team van Lions Club Paramaribo East en Lions Club Paramaribo West en hun partners Vision Care by Varida NV en de Nederlandse Stichting Zienderogen. (Tekst loopt door onder foto)

De Nederlandse Stichting Zienderogen bestaat 55 jaar en zet zich in voor zorg aan ‘verre ogen’. Door middel van kleinschalige projecten biedt Stichting Zienderogen hulp aan de allerarmste blinden en slechtzienden. Inmiddels hebben zij met een team van vrijwilligers in de oogzorg al 48 landen bezocht. Sinds vorig jaar ondersteunt Stichting Zienderogen het kinderoogzorgproject voor leerlingen van basisscholen uitgevoerd door Vision Care by Varida NV. Nu zijn ze sinds de covid-19 pandemie eindelijk weer zelf in Suriname.

Te Wit Santi was er ook ondersteuning van de oogbus via Suriname Eye Centre. In Wit Santi en in Albina was de oogarts tevens Lion D. Doelwijt ook aanwezig.

Zowel de jongeren, de senioren, als ook de overige mannen en vrouwen van wie de ogen zijn gemeten, reageerden enthousiast op het initiatief. Sommige personen realiseerden zich pas tijdens de meting dat hun zicht niet optimaal was terwijl anderen blij waren dat ze hulp kregen voor een probleem waarmee ze al langer worstelden.

De afgifte van de brillen wordt binnen enkele maanden afgerond. De Lions Clubs zijn erg blij met de medewerking van de locaties en de sponsoring van diverse bedrijven. Het projectteam stelt deze ondersteuning extra op prijs vanwege de huidige economische situatie in het land en de wereld.

Lions Club Paramaribo East en Lions Club Paramaribo West maken deel uit van Lions Club International, een wereldwijde charitatieve organisatie die zich dienstbaar wil maken aan de gemeenschap. Met hun partners gaan zij na of zij dit project periodiek kunnen uitvoeren om zo de samenleving tegemoet te komen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Waarom niet in het centrum dat is een centrale plek kunnen meerdere mensen terecht


  gemodereerd
 2. zo straks kunnen die mensen zien dat ze tussen 2010-2020 zijn berooft van hun geld


  gemodereerd
 3. O mijn God altijd en steeds weer het geklaag waarom dit niet en waarom dat niet. Komt het binnenland een keer eindelijk aan de beurt is het weer niet goed. Vraag ? Wat doet u voor dit land behalve klagen.


  gemodereerd
 4. In feit is het aantal veel groter als je ook alle ndp-krab-dagoe’s ook meerekent. Die zijn ziende blind!


  gemodereerd
 5. “Hulde: aan een ieder,
  die op welke wijze dan ook een ander helpt.

  Er zullen altijd, mensen zijn die niet verder kunnen zien dan mopperen.

  Maar dat is ook een manier van misgunnen.


  gemodereerd
 6. Leek , de burgermeester van Amsterdam Femke Halsema heeft met eigen ogen gezien wat ddb de laatste 10 jaren en van 1980 tot 1987 hier in Suriname heeft aan gericht sporen genoeg zei ze


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES