dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMeer dan 100 personen voelen zich opgelicht door DPI Solutions/Pakky

Meer dan 100 personen voelen zich opgelicht door DPI Solutions/Pakky

-

Does Travel - naar Suriname

Meer dan 100 personen in Suriname voelen zich opgelicht door DPI Solutions, de uitgever van de zogeheten Pakky trade applicatie in Suriname. De redactie van Waterkant heeft van klanten documenten ontvangen waaruit blijkt dat het gaat om bedragen in de duizenden SRD’s en valuta. Klanten hebben ook WhatsApp berichten en telefoongesprekken als bewijs afgestaan, waaruit duidelijk naar voren komt dat zij aan het lijntje gehouden worden.

Begin 2021 is het bedrijf begonnen met een actie waarbij personen geld in SRD, USD en euro konden investeren met dagelijkse rente. De uitbetaling was vastgesteld op wekelijks of maandelijks (foto onder).

Gezien de precaire situatie in het land, hebben mensen massaal geïnvesteerd in het bedrijf. Veel personen zijn ook door mevrouw K. benaderd. Bij het aangaan van een samenwerking werd een investeringslooptijd van 3 en/of 6 maanden voorgehouden aan de klanten. Degenen die akkoord gingen, kregen na het betalen van de investering een contract.

Naarmate de looptijd verstreek en klanten een afspraak wilden maken voor de uitbetaling, werden door het bedrijf allerlei drogredenen gebruikt voor uitstel. Enkele daarvan waren onder andere afwezigheid van de manager G.Kenswil, enorme drukte, de totale lockdown, corona-uitbraak op kantoor en problemen met de applicatie.

Zo gingen weken en maanden voorbij totdat het geduld van de klanten opraakte. Volgens het contract kunnen klanten de inzet terugkrijgen op aanvraag. Eerst was het binnen 90 dagen en later was het retourneren binnen 180 dagen. Tientallen personen waren het wachten beu en eisten massaal hun inzet terug.

Nadat het bedrijf een groot aantal retourverzoeken binnenkreeg, hebben zij al hun klanten een nieuw contract gegeven, waarbij is vastgesteld dat het retourneren van de inzet in maximaal 360 dagen zal plaatsvinden. Voor de boze klanten werd een uitbetalingsschema van de inzet opgemaakt.

DPI Solutions heeft zich echter nooit aan het schema gehouden. Zij hebben enkele klanten eind 2021 een heel klein deel van de inzet in hun eigen tijd teruggegeven. Van gemaakte vervolg uitbetalingsafspraken en beloften kwam niets terecht. Klanten die dreigden naar de politie te stappen, werden door manager Kenswil medegedeeld dat het een civiele zaak is en dat zij hem niets kunnen doen. Enkelen hebben van hem zelfs te horen gekregen dat er geen geld is en dat hij niet kan toveren. “U moet mij niet de hele tijd zitten bellen, want ik kan u nu geen geld geven. Als u snoepjes wilt ontvangen kunt u wel op kantoor langskomen“, aldus de manager tegen een klant die bijkans een jaar op zijn inzet wacht.

In december maakte het bedrijf onder andere bekend in het begin van 2022 de uitbetalingen te hervatten en de communicatie naar de klanten toe te verbeteren (foto onder). In het nieuwe jaar hebben weer enkelen met veel moeite een klein deel van de inzet teruggehad. Vervolg uitbetalingsafspraken en beloften werden daarna weer niet nagekomen. Goede communicatie naar de klanten toe was zoek.

DPI Solutions is inmiddels al twee keer van adres verhuisd. Vernomen wordt dat zij steeds zijn gevlucht vanwege enorme huurachterstand. Eind april 2022 heeft het bedrijf haar klanten per WhatsApp bericht medegedeeld dat zij vanwege onvoorziene omstandigheden momenteel even gesloten zullen zijn tor nader order. “Dit is noodzakelijk om ons interne probleem op te kunnen lossen. Wij waren reeds gestart met uitbetalingen en zullen ons verplichting weer oppakken zodra wij ons deuren weer open doen”, aldus het bedrijf.

De gedupeerden weten geen raad meer en hebben vijf advocaten in de arm genomen om hun gelden zo snel als mogelijk te vorderen. De raadslieden zijn reeds bezig met justitie.

UPDATE: Mevrouw K. geeft aan dat zij zelf ook benadeeld is door de mensen achter Pakky.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Ik snap niet dat jullie je laten oplichten en die gast gft je een grote bek.
  Ik had hem opgeruimd.
  Surinamers worden met de dag labieler


  gemodereerd
 2. Surinamers blijven een dom, onderontwikkeld volk. Te lui om echt te gaan werken, willen ze snel en veel easy money. Ze leren niet uit de geschiedenis van Roep die ook de boel had genept. Ik heb geen medelijden met ze. Kis’ den moi….dommies..


  gemodereerd
 3. Eigen schuld, dikke bult. Hebberigheid. De naam van het bedrijf zegt het al “PAKKY”, ze zijn letterlijk gepakt geworden 🤣🤣🤣.


  gemodereerd
 4. De lay-out zegt ’t al. Onprofessioneel.
  Het woord is “opportunity”en het meervoud is “opportunities”. Daarnaast, maandelijks in het engels is ” monthly”. Ook in het schrijven van 22 dec. 2021 komen er storende fouten voor. En toch hebben velen zich laten beetnemen.😂😂😂


  gemodereerd
 5. Er is een gezegde die blijkbaar veel surinamers niet kennen , “if its too good to be true, it probably is” of zoniet “niet alles dat blinkt, is goud” . Easy money bestaat niet, anders waren we allemaal rijk.


  gemodereerd
 6. De naamstoevoeging Pakky zou voor mij maken om het te wantrouwen. In deze tijd waarin je amper of geen rente krijgt van banken maar soms juist moet betalen aan hun om op je centen te letten(administratiekosten/bewaarloon), vertrouw ik niemand mijn centen toe.
  Mensen gaan slordig om met hun geld communicatie apparaturen en sieraden men exposeert alles in de trant van loekoe mi fa mi e draai. Dat moet mogen kunnen maar helaas vestig je soms de aandacht op je rijkdom of je brengt het voor een oplichter die je gouden bergen beloofd. En ja wie zn kont verbrandt moet op de blaren zitten. In deze zullen de advokaten ook niet voor niets werken dus hoe je het draait of keert joe o lassie altijd.
  Die directeur zal tzt wel gewoon vrijuit gaan(misschien geholpen door de maffia advocaat) als er geen geld meer is en er zijn geen persoonlijke bezittingen dan krijg je te horen: van een kale kip kan je niet plukken.
  Zulke oplichters zullen van te voren hun eigen roerende en onroerende goederen wel veilig hebben gesteld door een andere oplichter een brief op te laten stellen dat zichtbare bezittingen in bruikleen zijn verstrekt en nimmer bij een faillisement kunnen/mogen worden meegenomen. Vroeger kocht je voor zulke opgemaakte brieven een zegel bij de winkel om de hoek om het stuk waarde toe te kennen maar in feite is het allemaal gebakken/aangebrande lucht.
  Dirk Scheringa(DSB) hier in Nederland was ook zo geslepen. Velen sneden in hun vinger en zagen geen bloed.


  gemodereerd
 7. @ Debby en @ Koyla, helemaal met jullie eens….easy money willen ze. De regering waarschuwt zo vaak voor dit soort paktijken toch trappen ze er keer op keer in dus nu niet klagen. Eigen schuld dikke bult. Echt, mn bek valt steeds open als ik lees dat jullie weer gepakt zijn. Ik zou uit pure schaamte geen aangifte durven doen want met zou gelijk weten dat ik een hersenloos wezen ben


  gemodereerd
 8. dit is fantastisch nieuws. surinamers laten zich het liefst door hun eigen kondreman oplichten. surinamers vinden het niet nodig om lessen uit het buitenland te leren (Berni Madoff, noem maar op), want, zulke dingen gebeuren niet in suriname. en waar blijft de kredietcontrole in suriname of is dat alleen voor geld lenen?


  gemodereerd
 9. Gahahagagaha, zo DOM!!! zelfs met lotto’s of suribet kun je je geld niet verdubbelen binnen een paar maanden. Ga gewoon in de politiek, daar verdien je zonder niks ervoor te doen, moet wel kunnen liegen, als deze kenswil.


  gemodereerd
 10. debby jij bent een Nederlander en nog labieler , ja je wilt hem opruimen jij hebt het zeker geleerd van ddb


  gemodereerd
 11. Eigen schuld dikke f**ng bult bepaalde surinamers willen uit hun eigen opgelicht worden.natuurlijk begrijp ik jullie dat je naar je voordeelt kijkt
  Wallet gedoe no bing oppo ung eye nofo heh


  gemodereerd
 12. Dus ie wan doe mee anga wan pyramide spel dan mi’m sar joe? Fa dan?

  Had dat geld (🤫niemand zeggen baja) onder een matras gezet.

  Vb: ik wil nu €25.000, geld wat ik in 3 jaar bij elkaar kan sparen. Hier kan ik pas in 2025 mee beginnen. Rente is ongv tussen de 4,1% en 6,1%, en dat maakt het totale leenbedrag incl rente, €33.000, en daar mag ik 96 maanden over doen.

  Incl dit jaar+ de komende 2 jaar is 2025+ 3 jaar terugbetalen= Is 2028. Het zelfde jaar dat ik klaar zal zijn met het aflossen vd schuld, mocht ik het geld lenen.

  Investeer in jezelf , koop aandelen . Hou toch op met het rijker maken van kredietverstrekkers.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES