vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameIsraëlische minister: 'Suriname zal ambassade openen in Jeruzalem'

Israëlische minister: ‘Suriname zal ambassade openen in Jeruzalem’

-

Does Travel - naar Suriname

‘Suriname zal een ambassade openen in Israël’s hoofdstad Jeruzalem’. Dat heeft de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid vandaag op Twitter laten weten.

Het nieuws is opmerkelijk want de meeste landen in de wereld hebben hun ambassades in Israël gevestigd in Tel Aviv en niet in Jeruzalem. De Nederlandse ambassade bijvoorbeeld staat sinds 1980 in de buitenwijken van Tel Aviv.

In 2018 zette oud-president Trump het proces in gang om de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen. Dit voornemen stuitte op grote verontwaardiging in de Arabische wereld en in het westen.

Jeruzalem blijft namelijk de crux van een decennia durend conflict in het Midden-Oosten.

De Palestijnen zeggen dat Oost-Jeruzalem moet dienen als de hoofdstad van een Palestijnse staat. Israël beschouwt Jeruzalem als zijn ‘eeuwige en ondeelbare hoofdstad’ – een claim die internationaal geen navolging krijgt.

Jeruzalem wordt gedeeltelijk bezet door Israël. De meeste landen erkennen deze Israëlische annexatie van het oostelijk deel van de stad niet. Zij houden vast aan het idee dat Jeruzalem een internationale status moet krijgen of dat het een gedeelde hoofdstad moet worden als er een tweestatenoplossing komt, waarbij een Palestijnse en Israëlische staat naast elkaar leven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

32 REACTIES
 1. Zeer goede stap.

  Joden Savanna kan hierdoor ook onder hen weer onder de aandacht worden gebracht en dit zal niet alleen hun nieuwsgierigheid aanwakkeren, maar ze zullen ook hier zeker valuta in stoppen.

  Goed voor het toerisme en ook de band voor samen werking ten goede komen.


  gemodereerd
 2. Beste famirie
  Deze regering doet precies hetzelfde als de vorige.
  De overeenkomst zal een ieder duidelijk zijn, namelijk verspilling van gemeenschapsgelden
  Het verschil is dat de vorige er mee te koop liep, blaka mang stijl, kijk mij eens, hey zie je me, kijk na me auto noh
  terwijl de koe lie (lie engels is toch liegen) net zulke schurken zijn alleen doen zij het tjiebrie fassie, laan ze niet weten, kijk wij zijn keurige burgers.

  Gado de wi fesi mang


  gemodereerd
 3. O jee gaat Suriname nu ook al terroristen en Staatsterreur ondersteunen ?
  Dat land dat zo racistisch is en totaal geen respect heeft voor de rechten van anderen. Ramdhin je bent een politiek kuiken en dit zeg ik recht in je gezicht.


  gemodereerd
 4. Dit levert Suriname juist geld op. Israëlische bedrijven zullen eerder geneigd zijn om te investeren in Suriname. Prima zet van de regering.


  gemodereerd
 5. Kosher / Kosjer is een Hebreeuws woord wat betekent dat het voedsel afkomstig is van planten of geoorloofde dieren en op een bepaalde manier is bereid volgens de regels van de Joodse religie. Kasjroet is het systeem van spijswetten in het Jodendom.


  gemodereerd
 6. Als Suriname een ambasade opend in Jerusalem dan heeft ook de staat Suriname ook geen bestaansrecht meer. het lykt wel een opdracht, ik roep deze regering op tevertrekken en nieuwe verkiezingen uit teschryven.


  gemodereerd
 7. Begin een ambasade op TIGRI teopenen, dat zyn onze belangen,we hebben geen belang in midden oosten ,dat zyn alleen hatters daar .


  gemodereerd
 8. Schandelijk. Suriname maakt zich wederom belachelijk. Hebben deze regeringsleiders zelf niet door wat voor imbicielen zijn. Ze zouden zelf hun eigen moeder verkopen voor een fooitje. Ze hebben het maar druk met buitenlandse politiek, maar binnenland problemen oplossen ho maar. De vorige regering was erg, maar deze is erger.


  gemodereerd
 9. Deze regering doet politiek alles om aan geld te komen net als de regering Bouterse. Wat heeft onze regering in Israël te zoeken om zo’n politieke statement te maken, rechtstreeks uit Israël zal er niks komen, misschien gokt Ramdin op de vrienden van Israël in het buitenland, zoals Amerika, die kunnen hun invloed en kapitaal ten behoeve van ons land aanwenden.
  Hoe zullen onze moslim vrienden hierop reageren!!!!!!we zijn net lekker bezig met Dubai, Marokko etc.


  gemodereerd
 10. rbrown wordt het niet eens tijd dat jij vertrekt hier op wtk , jij wilt dat er nieuwe verkiezingen moet worden uitgeschreven , ach malloot jij wilt weer jou paarse partij de ndp aan de macht hebben zodat ze ons land Suriname nog verder in de goot brengen , en rbrown jij bent geen Surinamer , maar een landverrader opdonderen jij


  gemodereerd
 11. regering een domme zet , als de ambassade in Jeruzalem komt dan zullen de palestijnen zich tegen Suriname keren , en reken erop dat sommige moslims hier die voor de palestijnen zijn zich hier roeren , en die zoon van bouterse wilde een trainingskamp opzetten voor de hez bola , bedankt regering nu richten deze terroristen hier zelf een kamp op en wij als burgers zullen niet veilig zijn , en let op iran zal ook van zich laten horen en deze terroristen steunen,
  regering nogmaals bedankt


  gemodereerd
 12. Pas op president ga niet in ruzie mengen daar in jeruzalem. Joden en moslims hebben flinke ruzie mot wees neutraal ga ergens anders misschien antartica tussen de pinguins geen ruzie en haat tenminste! Dubai avontuur over? Nederland en eu ook motland vooral met rusland nu geen gas meer uit rusland zie wat haat doet. Groet.


  gemodereerd
 13. Politieke blunder. Hierbij keurt de huidige Surinaamse regering het goed wat Israel allemaal doet. Met name het deccennia lang onderdrukken en vermoorden van onschuldige mensen.


  gemodereerd
 14. De kans op een aanslag op SLM of ander surinaams bedrijf is nu groter dan ooit tevoren. Dankjewel regering voor het ondersteunen van een racistisch terroristisch land. met alle mogelijke gevolgen van dien.


  gemodereerd
 15. Diep triest!

  Dit is toch niet te geloven!
  Je gaat als beschaafd land geen samenwerking aan met de meest verrotte, terroristische, racistische apartheidsstaat
  Israël is geen normaal land. Vraag het de miljoenen Palestijnen die elke dag vechten voor hun leven. Wiens bestaan elke dag wordt bedreigd. 2 miljoen Palestijnen wonen in een open gevangenis!

  Schaam je Santokhi.
  U bewijst hiermee niets van buitenlandse verhoudingen te snappen.


  gemodereerd
 16. Net zoals Suriname geen amassade vestigde in de apartheidsstaat Zuid Afrika, zouden we ook geen ambassade moeten vestigen in Israel omdat er in Israel, net als in apartheidsstaat Z.A. ook eerste en tweederangsburgers zijn.


  gemodereerd
 17. Aub. … Suriname begint er niet aan. Zolang ze geen respect kunnen en willen opbrengen voor de palestijnen hebben daar niks te zoeken. Met wat rotzooi zijn jullie in Suriname bezig zeg!!! Wij hebben ook joden in Suriname, maar die zijn met de tijd meegegaan, maar voor velen in Israël heb ik mijn twijfels. Wat er daar gebeurt moeten wij niet mee geassocieerd worden. Ze zijn politiek in Israël niet goed bezig. Je moet niet alles doen voor geld. Hebben jullie als regering geen principe meer???? Not done deal is dit. Ik ben zelf geen moslim, maar respect van moslims moeten jullie ook hebben. Mensen worden uit hun huizen gedreven, doodgeschoten enz en toch willen jullie een ambassade in zo’n land? Kom op zeg!!!


  gemodereerd
 18. Malloot 30 mei 2022 Bij 19:51
  Beste famirie
  Deze regering doet precies hetzelfde als de vorige.
  De overeenkomst zal een ieder duidelijk zijn, namelijk verspilling van gemeenschapsgelden
  Het verschil is dat de vorige er mee te koop liep, blaka mang stijl, kijk mij eens, hey zie je me, kijk na me auto noh
  terwijl de koe lie (lie engels is toch liegen) net zulke schurken zijn alleen doen zij het tjiebrie fassie, laan ze niet weten, kijk wij zijn keurige burgers.

  Gado de wi fesi mang

  ————————
  ze smeken ons om de volgende keer ndp weer te nemen, want verschil is er niet. voorstel: leg kandidaten het voor naar de schenen, laat hun niet wegkomen met loze beloften. we zien wat die loze beloften ons brengen: ik vertrouw niemand anders dan melissa etc.
  weg met de andere ndp, tijd voor een nieuwe wind. keer het tij. please.


  gemodereerd
 19. Een Twitter-berichtje en het hele land is op stelten. Natuurlijk heeft Yair een doel, das politiek. Er is geen geld voor een ambassade, of bedoeld hij een kamertje ergens op een hybride business locatie.

  Jarenlang zijn ze trots op een synagoge naast een moskee, maar.. dit kan absoluut niet, brrrr hoe durft Alberto.

  Wel een lekker ding op die pica!


  gemodereerd
 20. Gaat niet gebeuren (ik, zoon van Joodse moeder, Rooms katholiek gedoopt, uiteindelijk volgeling van een Indiase Guru) er zijn in Suriname meer Moslims dan Joden.
  De minister heeft voor zijn beurt gesproken. Voor alle duidelijkheid, de Palestijnen wonen vanaf 1948 in kampen. In Suriname is er geen vorst, toch rijdt deze minister regelmatig één scheve schaats.


  gemodereerd
 21. Voordat er Moslims in Nederland waren, woonden zij al in Suriname. Hun gedrag was toen ook niet om over naar huis te schrijven.

  Ze zijn ook een onderdeel van de Surinaamse of Israëlisch geschiedenis in de Nieuwe Wereld.

  Suriname moet met alle landen van de wereld betrekkingen aangaan die Suriname die voor de ontwikkeling van Suriname wat kunnen betekenen.

  Hoe Wij Hier Ook Samen Kwamen, Aan Zijn Grond Zijn Wij Verpand.

  Surinamers die hun mond vol hebben dat wij een kleine VN zijn, moeten door Israel tegen te werken in Suriname goed uitkijken.

  Het gaat om het algemeen belang en niet om het belang van een soort groep die tegen de komst of samen werking van Suriname en Israel zijn.


  gemodereerd
 22. Iedereen die in de voetsporen van de Amerikaanse pxssy grabber treedt en een ambassade wil vestigen in Jerusalem is nog racistischer en onmenselijker dan die half analfabetische idioot..
  Het heeft er overigens veel van dat de Israelische minister van buitenlandse zaken, zonder medeweten van de Surinaamse regering, heeft bepaald dat de Surinaamse ambassade in Jerusalem gevestigd zal worden. In tegenstelling tot in Israel willen Moslims en Joden elkaar niet vermoorden is Suriname. Een Israelische minister van buitenlandse zaken moet de rotzooi van Israel niet komen invoeren in Suriname, waar we geen moeite hebben dat een Moskee en een Synagoge vredig naast elkaar kunnen staan.


  gemodereerd
 23. niet alleen de Nederlandse ambassade staat in Tel Aviv , maar vele landen hebben hun ambassade in Tel Aviv , die landen hebben nagedacht , onze regering niet , maar zoekt het gevaar op


  gemodereerd
 24. De voorzitter van het DNA, en vele DNA leden spreken hun afkeuring uit om een ambassade te openen in Jerusalem, want dat ligt te gevoelig…serieus? Hoe hypocriet kan het zijn. Wel een ambassade openen in Marokko, wist niet dat er Surinamers in Marokko leefden en wat daar economisch nu winst te halen is, maar goed, maar plots als het over Jerusalem gaat, is men afkeurend, want het zou schadelijk zijn voor Suriname. Deze regering weet totaal niets, en begrijpt niets als het gaat over de geestelijke zegen die voortkomt als je Jerusalem als hoofdstad van de Joden herkent en daar je ambassade plaatst. De God van de bijbel spreekt hierover…wie Israël zegent zal zelf ook gezegend zijn. Maar nee, het beleid van deze regering is niet een beleid van eenheid maar van willekeurige besluiten, zonder enige kennis van zaken op dit gebied. Ben benieuwd of christelijke leiders in dit land ook de moed en durf hebben om op te staan en deze ondoordachte beslissing van de VP en voorzitter van DNA aan te spreken en hen wat wijsheid en inzicht te geven, zodat ze tot verstand komen dat het wel verstandig is om een ambassade in Jerusalem te hebben.


  gemodereerd
 25. We weten toch dat de christen die zich voordoet als Hindoe en daarmee idereen bedot, graag een ambassade wil daar om het christendom te promoten in Suriname?
  Zijn christenguru Harald Paltoe – tevens lid van de VHP, dat daarmee een christelijke partij is geworden – fluistert hem dagelijks fanatiek ideeën in z’n hoofd.
  VHP staat nu voor: Verenigde Hervormde Protestanten.
  Mijn advies aan de Hindoestanen: richt een andere partij op, want deze is helemaal gekaapt.


  gemodereerd
 26. Ik weet zeker dat er nog meer reacties op dit onderwerp zijn. Gaarne publicatie.


  gemodereerd
 27. En je wilt het of niet……oorlog zal uitbarsten….want eeuwenlang strijden ze voor noem maar op…..en wij Surinamers..machteloos toekijken hoe Isarelieten/terroristen ons binnen zullen komen en ons allen zullen neerdalen/vernietigen…ik wil niet eens denken aan alle andere gelovigen behalve het Islam. Als je niet oppast zullen ze 90% van de bevolking verplichten hun geloof te willen overnemen….pppff wat ene yoestand….Pres ik had geloof in u..maar dit doet de laatste druppel overlopen…


  gemodereerd
 28. Correctie

  Voordat er moslims in Suriname woonden, woonden als Joden in Suriname. Hun gedrag (tijdens de slavernij ) tegen de tot slaafgemaakten, was ook niet om er over naar huis te schrijven.

  Suriname moet met alle landen die ervoor kunnen zorgen dat Suriname op een hogere level komt betrekkingen aangaan. Daarom kan Suriname het one Chinabeleid los laten en met Taiwan betrekkingen aangaan. Suriname moet aan haar eigen belang denken en zich niet afhankelijk
  maken van andere landen.

  Ik heb naar de bevolking van Surinsme gekeken en zag dat er ongeveer eimd jaren 60 vd vorige eeuw, ongeveer 300.000 Surinamers in Suriname waren, waarvan ongeveer 110.000 in Paramaribo woonachtig waren.

  Ik dacht toen, jammer dat met de bauxiet- en aliminiumopnrengsten van Suralco en de jaarlijkse bijdrage van Nederland aan Surinamerr niet orde oo zaken waren gesteld.

  Je had de 5 en 10 jarenplannen, Wageningen Nickerie was de modernste en grootste rijsindustid in de wereld, hele korreltijst, Dima, Bruynzeelhout Mij, Bruynzeelwomingen, enz, gouddelvers, stadmensen, marrons, Suralco, Bacovenbedrijven, oa prins Bernhartpolder in Nickerie, wel slechte loon voor de bacovearbeiders, Zeevisserij.

  De schoolopleiding was wel goed voor zij die uit goede gezinnen komen en slim waren, maar was niet echt net als nu niet gericht op de natuurlijke rijkdommen en om
  industrieen op te zetten/ Technisch onderwijs.Ook toen was het overheidspersoneel erg groot.

  Er waren toen ook al heel veel schoolafvallers en ook niet genoeg plaatsen voor alle leerlingen.

  Er waren enkele plannen voor de opbouw oa van Ir F. Essed, dat was het. Overheids beroepen daar wilde Surinamers voor een zeer lage salaris werken, wel bood het zekerheid voor een pensioen.

  Omdat er niet veel productie en exportondernemingen van Surinamers waren, namen ze genoegen met de inkomsten van de bauxiet, goud, hout, en de jaarlijkse finsnciele bedragen die Nederland Suriname ter beschikking stelde.

  Jammer dat er geen plannen voor aanpak waren, linkse politieke partijen en stakingen ook in de eerste helft vd jaren 70 veelvuldig voor kwamen. De politiek bakte er ook niets van en Nederlsnd was Suriname zat om
  daar jaarlijks grote sommen kapitaal te geven.

  De rest is bekend en nog steeds zijn er geen grote Surinaamse plannen om
  Suriname tot een rijke en welvarenxe land te maken. Dit komt omdat de verschullende etniciteiten niet met elkasr kunnen samen werken.

  Er zijn lieden in de politiek die met hun enige enge belangen bezig ziin en het volk belazeren. Die staan erbij lachen en vinden dat hun leider charismatig is.

  Dit terwijl hij het oand in grote armoede en grote ellende heeft gebracht.

  Als de democratische rechtsstaat in Suriname geen plaats krijgt, is Zurijame verloren, als het dat al niet is.

  Een land met veel natuurlijke rijkdommen, een groot gedeelte vh volk dat laag geletterd is, zeer slecht opgeleid en veel uitverkoop vd nstuuijke rijkdommen voor buitenlandse multinationals. Een leider ve politieke partij wilde nu al een vd oliebronnen van Surinamd verkopen, zonder te weten hoe groot de aardolie vooraden ziin

  Een schoolvoorbeeld hoe het gesteld us met Suriname. Zie bosbouw/ rondhout, zeevisserij, goud, domeingronden.

  Zie wie rijker worden en wie in grote armoede en grote ellende leeft.

  De drugscriminaliteit, vrouwenhandel, wapenhandel, kinderarbeid, corruptie, hebben het niet beter op gemaakt.

  Het volk kijkt ernaar en begrijpt er niets van.

  De leiders hebben Charisma. Legen de CbvS leegvan goud, valuta, gaan ruimten van vrouwen onafgekondigd binnen, mannen grijpen vrouwen in zonder toestemming hun kruizen, domeingronden voor bepaalde personen, enz.


  gemodereerd
 29. Geachte Redactie,

  Het bericht is verbijsterend:
  De Surinaamse regering is voornemens een ambassade te openen
  in Jeruzalem, zoals kennelijk is besproken door de Surinaamse minister
  van Buitenlandse Zaken Ramdin met zijn Israelische collega Lapid tijdens
  Ramdin’s bezoek aan Israel.
  Ten eerste had dat bezoek van Ramdin aan Israel uberhaupt niet moeten
  plaatsvinden, omdat dat een steun is aan Israel’s sinds 1967 gevoerde bezetting van de Palestijnse gebieden met als bittere bijproducten de landroof via de illegale
  nederzettingen, de voortdurende onderdrukking, de [sinds 2007] illegale Gaza Blokkade, de militaire acties, met
  name in Gaza en daaraan inherent mensenrechtenschendingen
  en oorlogsmisdaden.
  Maar er is meer:
  Een ambassade openen in Jeruzalem is een regelrechte schoffering
  van het Internationaal Recht, sinds Israel in 1980 Jeruzalem [zowel
  West als het in 1967 bezette Oost-Jeruzalem] heeft uitgeroepen
  tot hoofdstad van Israel [de zogenaamde ”Jeruzalemwet], daarmee de facto bezet Oost-Jeruzalem
  annexerend, wat tegen het Internationaal Recht ingaat [aan de status
  van bezet gebied mogen geen geografische veranderingen mogen
  uitgevoerd, artikel 55 van het Haags Verdrag 1907 en de Geneefse Conventies]
  Vandaar dat in VN Veiligheidsraadsresolutie 478 [1980] de Staten met diplomatieke posten in Jeruzalem werden opgeroepen, hun posten te
  verplaatsen, wat door de meesten werd gedaan, namelijk naar Tel Aviv.
  Helaas is er een kentering gekomen, nadat ex president Trump Jeruzalem
  heeft erkend als Israelische hoofdstad en had aangekondigd, de Amerikaanse
  ambassade van Tel Aviv weer naar Jeruzalem te verplaatsen.
  Van groot belang is het, dat Suriname deze schoffering van het Internationaal
  Recht niet navolgt.
  Gelukkig schijnt er binnen het Surinaamse parlement [De Nationale Assemblee]
  forse kritiek op dit voornemen te zijn en is het te hopen, dat dit
  onzalige plan nog wordt teruggedraaid.
  Juist van Suriname als ex kolonie en een land met een misdadig slavernijverleden mag solidariteit met het bezette en onderdrukte Palestijnse
  volk worden verwacht.

  Astrid Essed
  Amsterdam


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES