maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurDocumentaire over reis van Holland Baroque naar Suriname

Documentaire over reis van Holland Baroque naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het Nederlandse barokorkest Holland Baroque is in de maand mei naar Suriname gegaan voor een muzikale ontmoeting met de leerlingen van de School voor Jong Talent in Paramaribo.

Ze reizen samen met zangers Lucretia Starke en Arturo den Hartog die daar allebei op de koorschool hebben gezeten en die inmiddels in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium studeren. 

Op 29 mei is om 18:25 uur op NPO 2 Extra een documentaire te zien van de hele reis van Holland Baroque, Lucretia Starke en Arturo den Hartog.

Holland Baroque is een Nederlands barokorkest, opgericht in 2006 en gevestigd in Utrecht. Het orkest werkt samen met vele solisten, componisten, koren en theatermakers.

Suriname telde in de jaren ’50 en ’60 een aantal professionele musici en orkesten. Na de onafhankelijkheid hebben velen het land echter verlaten. Het gevolg is dat er nog steeds maar weinig docenten zijn die kinderen muziekles kunnen geven. De Kathedrale Koorschool Paramaribo probeert daar – onder lastige omstandigheden – verandering in te brengen.

Met succes want twee oud-leerlingen, Arturo den Hartog en Lucretia Starke, studeren nu aan het Koninklijk Conservatorium – Royal Conservatoire in Den Haag. In de documentaire ‘Barok in Paramaribo’ is zondagavond te zien hoe dit muziekonderwijs en al die enthousiaste kinderen Holland Baroque inspireerden.

Zondag 29 mei, 18:25 uur, NPO2

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. Prachtige ,ontroerende documentaire die de diepere laag toont van de Surinamers van wilskracht daadkracht, talent en kansen afdwingen.


    gemodereerd
  2. prachtig , zeker weten dat de jeugd van de talentenschool heel veel genoten heeft en zich zelf meer kunnen ontplooien , en in het najaar gaat deze jeugd naar Nederland om daar met holland baroque samen op te treden

    tussen 2010-2020 werd deze jeugd van de talenten school dit ontnomen , de baas ddb wilde niets met de Nederlanders , ddb is nooit een talent geweest , of is een dictator een talent


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES