dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieKiwani’s Club Paramaribo Central betrekt jonge gedetineerden in Art and Paint Project

Kiwani’s Club Paramaribo Central betrekt jonge gedetineerden in Art and Paint Project

-

Op initiatief van de Commissie Youth Services van de Kiwanis Club Paramaribo Central, is er op 27 mei een Art & Paint-project uitgevoerd met de pupillen van het Jeugd Correctie Centrum (JCC) te Santo Boma. Het thema van het project is “Hoop”. Hiermee wil commissievoorzitter Arlette Venloo de jonge delinquenten in de leeftijd van 12-22 jaar meer hoop geven en middels motivatie proberen hun situatie te veranderen.

De pupillen konden hun gevoelens en wat zij ervaren als hoop geuit middels penseel en verf op canvas. Onder begeleiding van kunstschilder Fabian de Randamie zijn aan de hand van de jeugdigen creatieve kunstwerken tot stand gekomen. Vier van de meest indrukwekkende werken zullen worden verkozen tot beste schilderijen. Twee hiervan zullen worden aangeboden aan de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi en twee aan president Chandrikapersad Santokhi tevens ex politieman.

Wendell Pinas, penitentiaire onderdirecteur JCC, juicht het initiatief van de organisatie toe en spreekt de hoop uit dat met dit project de ontspoorde jongeren op het rechte pad worden gehouden. Ook de president van de service club, Kitty Derby, draagt het project een warm hart toe en geeft aan dat de club in de toekomst meerdere van dit soort projecten zal uitvoeren.

Kiwanis Club Paramaribo Central zet zich in voor het kind dat centraal staat binnen de service club. Door elk jaar fundraising activiteiten te organiseren is de club in staat om waar nodig in te spelen op de behoefte van het kind. De 30 pupillen toonden via diverse liederen hun erkentelijkheid aan de organisatie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

4 REACTIES
 1. Waar zijn de rest van de gedetineerden? Is het project alleen gericht op een bepaalde etniciteit of is hier sprake van racisme.
  gemodereerd

 2. Heel mooi initiatief !

  Vooral doorgaan !

  Schrijven is ook een mogelijkheid, zij zullen vast een boeiend verhaal / ervaring hebben.

  Tja go. Set kong !

  Geboren als mens niet als crimineel.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 3. natuurlijk doen deze jonge gedetineerden mee met dit kleuren spel , want bij goed gedrag worden ze eerder ontslagen toch , en als ze weer buiten zijn pakken ze gewoon weer hun oude doen aan , dus roven en moorden , is dit een kleurrijk verhaal , neen deze jeugd is al bedorven
  gemodereerd

 4. Sang, iemand leest me posts. Mi lob a initiatief👍

  Oen pai mi lek adviseur jere. Ik hoef niet mee naar doeBye!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES