maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameDNA-lid Melvin Bouva (NDP) uit vergaderzaal verwijderd wegens schreeuwen

DNA-lid Melvin Bouva (NDP) uit vergaderzaal verwijderd wegens schreeuwen

-

Does Travel - naar Suriname

De voorzitter van De Nationale Assemblée in Suriname, Marinus Bee, heeft NDP-parlementariër Melvin Bouva donderdagavond uit de DNA vergaderzaal laten verwijderen. Hij deed dit omdat Bouva, ondanks herhaald verzoek van Bee om zich rustig te houden, buiten de microfoon bleef schreeuwen.

Bouva werd door de politie uit de zaal gezet. Uit protest tegen het uitzetten van Bouva zijn de NDP en BEP fractie in beraad gegaan en hebben de vergadering verlaten.

In een verklaring stellen ze dat ze de gang van zaken betreuren alsook de steeds herhaaldelijke dictatoriale houding en ongelijke behandeling door de voorzitter van DNA.

DNA-voorzitter Bee is zich echter van geen kwaad bewust en gaf aan dat hij gehandeld heeft conform het Ordereglement.

Het is niet de eerste keer dat Bouva uit de zaal wordt gezet. Vorig jaar schreeuwde hij ook al door de zaal tijdens een betoog van minister Ramadhin van Volksgezondheid en gebruikte het scheldwoord stront.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Bouva schreeuwt vaker door de zaal. Hij denkt dat hij kan maken en breken.


  gemodereerd
 2. Goedzo. Volgende keer eerder de zaal uit gooien als je je niet weet te gedragen als een mens. Bouva is geen klein kind dat zich niet weet te gedragen als een volwassen mens.


  gemodereerd
 3. Laat die brulaap maar in ocer en aan de patrijsstraat 28 gaan schreeuwen bij zijn dictator opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname. En die paarse criminele organisatie en hun meelopers van bep mogen lekker wegblijven. Want niks constructief komt uit hun kappa. Alleen maar destructie en obstructie. Meer kunnen ze niet. Een land opbouwen. Nooit van gehoord. Een samenleving kapotmaken. Een 10 met een griffel. Vaker bewezen.
  Dus paarse djamoe edes, krijg de pokken.


  gemodereerd
 4. Meneer B heeft het over orde hij past het toe wanneer het hem goeddunkt het komt over als rancune .


  gemodereerd
 5. Meneer de dictator Bee is boos op de oppositie omdat er een aanklacht is ingediend bij het OM tegen hem. Meneer Bee moet zich diep schamen dat hij ten onrechte de staat voor circa US$ 23.000 heeft benadeeld voor zijn reis naar Gabon. Als voorzitter van DNA zou dit nooit mogen gebeuren. Deze Abob clouwn moest gewoon aftreden. Er zijn ook vragen door de VHP leden gesteld over toewijzing van grond aan Abob DNA leden, hierop is ook nog geen antwoord gegeven. De abob is echt schaamteloos bezig te roven.


  gemodereerd
 6. Bouva moet de vraag stellen hoe het mogelijk is dat iemand die al 2 x in Suriname en 1 x buiten Suriname veroordeeld is voor zeer zware delicten, hoe het mogelijk is dat hij nog steeds vogelvrij rond loopt en nog steeds niet kaal geplukt is maar juist nog de kans krijgt voor weer een zoveelste hoger beroep dat weer zoveel maanden is uitgesteld.
  Bouva moet hier de vraag stellen hoe groot de invloed is van politiek Suriname in dit proces !

  Lid Bouva is te laf om rechtvaardig te zijn.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 7. Deze ellende in de kamer is begonnen door de NDP in de vorm van tante Jenny. Die ging ook als een hellefeeks tekeer en dat is duidelijk overgenomen door Bee. Ze zijn kennelijk zo dom om te beseffen dat ze onze hoogste college van staat, wat een voorbeeld en toonbeeld moet zijn voor de Surinaamse natie aan het degraderen zijn. Laten we eerlijk zijn : de DNA lijkt op een bakba winkrie. Anderen kunnen niet eens goed Nederlands spreken. Ik concludeer: het niveau van Suriname kan niet lager dalen dan dit. Het wordt tijd dat de politici in Suriname gaan beseffen dat het niveau in de essemblee van Suriname te laag is en zo nodig weer opgekrikt moet worden. Ja jongens , vanaf dat de militairen het voor het zeggen hadden in Suriname, is mijn land in negatieve zin veranderd. Dank je wel klote militairen met je klote revolutie.


  gemodereerd
 8. Bouva, de dief en oplichter die zijn zakken goed gevuld heeft, is het schoolvoorbeeld van een fascist die met stemverheffing zijn doel denkt te bereiken. Behalve fascist is Hij ook een strontvlieg.


  gemodereerd
 9. Inderdaad @Ram, “…als je je niet weet te gedragen als een mens”. Dat doen apen. Sterker nog, ze slingeren alle kanten op. Gelukkig hebben ze hem net nog niet in een kooi gezet. En zoals iedereen weet, huisdieren niet toegestaan in vergaderingen. Bouva is dus voor geen enkele bijeenkomst geschikt, eerder dan als bomenplanter of -kapper. Weet ook niet waarom hij schreeuwt, misschien omdat hij het verlies van de NDP nog steeds niet kan verkroppen. Of dat hij zijn financiële extraatjes niet meer in zijn portemonneetje ziet vloeien. Tja, dan gaat een aap wel schreeuwen.


  gemodereerd
 10. Dat is een normaal verschijnsel bij de leden NDP BENDE,die de oorzaak is van alle ELLENDE in Suriname .


  gemodereerd
 11. Zet deze corrupte, criminele paarse naschoolse opvang misdadiger bij zijn veroordeelde partijgenoten/handlangers, Trikt, Kromosoeto, Hausil, achter de tralies. Hij heeft meer decibellen dan hersencellen. LOCK HIM UP.!!!!!


  gemodereerd
 12. @ henry,,, maar bouva vergeet dat zijn tijd van maken en breken voorbij is. Jammer dat hij tijdens zijn oplichterspraktijken van naschoolse opvang, njang patoe, niet zo schreeuwde,,,,toen was zijn grote waffel in zn bakka-sei


  gemodereerd
 13. Die boeva durft zeg.

  Het suri volk is waarschijnlijk de “zand-erover-affaire” vergeten. Dat hij ondanks zijn criminele daden, voldoende stemmen heeft behaald, zegt alles over het volk. En maar klagen over criminaliteit, terwijl je doodleuk op ze stemt.

  Suri heeft dezer dagen een stevige internationale agenda. Lastig yere als het goed gaat ondanks alle tegenwerking en onfatsoenlijkheden.


  gemodereerd
 14. Van de naschoolse opvang maakte Bouva een potje, een ‘Nyan patu’ wel te verstaan en nu wil hij van DNA vergaderingen, net als toen zijn idiool het voor het zeggen had, een Poppenkast/’Poptyi patu’ maken.


  gemodereerd
 15. Complimenten voor de fotograaf 👍.

  Dat vingertje v bee, ik ga je …
  Is boeva in trance, hij kijkt erg raar uit zijn ogen en neus.
  Is dat tsjang die zichzelf wil beschermen tegen de besproeiing.
  Gelaten en met een pokerface ondergaat parmissa de scheldkanonnades.

  Kindergarten!


  gemodereerd
 16. Steeds meer vraag ik mij wat de meerwaarde van de ABOP is voor de Surinaamse samenleving. De ABOP doet hetzelfde als de NDP. Eigenlijk zijn beide partijen niet geschikt om ontwikkeling te brengen in Suriname. De heer Bouva was provocerend bezig, maar de heer Bee moest het geduld bewaren als voorzitter. Ik denk dat Bee rancuneus heeft gehandeld. Misbruik van belastinggeld van de samenleving zal Bee de komende tijd wel achtervolgen. Heb ook gelezen dat de fractieleider van de ABOP, de heer Kanape in zeer korte tijd 2 percelen heeft verkregen, terwijl anderen jaren moeten wachten. Dergelijke praktijken zijn niet van deze tijd en het is te hopen dat de ABOP en de NDP bij de volgende verkiezing de rekening gepresenteerd krijgt.


  gemodereerd
 17. Vergeten hoe Jogi gilt en mensen yap yapie, guyanees of pingo roept in DNA??
  Vergeten hoe Somo en brunsie gevochten hebben mt Doekhie.
  Bouva had het recht van praten.
  Gabon gelden zitten nu in de weg van Bee. Bee de oude smokkelaar.


  gemodereerd
 18. Bouva denkt dat hij in het bos is, daar moet je wel schreeuwen🤔
  Dat hij op deze post zit, komt door al die bosjesmensen die op hem gestemd hebben.


  gemodereerd
 19. En toch zijn er domme ongelovigen die bouva en die poppenkast leider nog geloven, alleen omdat er “njang patu” wordt verdeelt onder hun gelederen. En nog steeds lopen ze vrij rond. Niemand die er wat doet, zelfs hun achterban die bijna niks te eten hebben geloven nog steeds in die onzin.


  gemodereerd
 20. die bouva is een schreeuwer en terecht uit de vergaderzaal gezet , maar die andere ndp koekenbakkers en die twee bep jaknikkers verlieten de zaal toen bouva er uit gezet werd , nou mensen nu kan toch iedereen zien dat de ndp leden en de twee bep leden gewoon stront is , ze kregen opeens diarree


  gemodereerd
 21. Bouva, dna een plek waar je je moet houden aan de regels.En de voorzitter zorgt voor rust en ordelijkheidheid.Als de 51 leden allemaal doorelkaar gaan schreeuwen en kleutergedrag vertonen. Als je van schreeuwen houdt moet je in Ocer zijn.Goed gehandeld voorzitter B.


  gemodereerd
 22. debby je mag praten als je aan de beurt bent , en jou vriendje bouva heeft vaak het woord en dat is zijn recht , maar als een ander dna lid het woord heeft of iemand van de regering , en jou vriend gaat er telkens door heen schreeuwen , dat moet hij de zaal verlaten , en debby jou andere vrienden verlieten toen de zaal , nou zie je dat al die ndp en bep dna leden een wassenneus zijn , ongeschoold en ze hebben samen met jou afgod ddb ons land naar de kloten gebracht , maar het zal jou toch een worst zijn van uit de bijlmer


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES