maandag, december 4, 2023
HomeNieuws uit SurinameSLM schort vliegroutes Port of Spain en Belém tot nader order op

SLM schort vliegroutes Port of Spain en Belém tot nader order op

-

Does Travel & Cadushi Tours

Na circa drie decennia van reguliere lijndiensten heeft Surinam Airways woensdag 25 mei 2022 bekend gemaakt dat de vliegroutes van Suriname naar destinaties Port of Spain (Trinidad) en Belém (Brazilië) tot nader order worden opgeschort.

“In het kader van de voortgaande herstructurering, wordt momenteel het bedieningsmodel en de economische levensvatbaarheid van het routenetwerk herzien. De opschorting van onze activiteiten op deze prachtige destinaties, is net als elk ander herstructureringsproces een moeilijke beslissing geweest. Wij zijn de plaatselijke loyale medewerkers, autoriteiten, toegewijde klanten, reisagenten, dienstverleners en zakenrelaties dankbaar voor het vertrouwen en onschatbare steun welke wij hebben mogen ervaren. We zijn echter ook hoopvol dat we de dienstregeling kunnen hervatten na uitkomst van de exercities die voor Surinam Airways op termijn duurzame groei in de regio moeten garanderen”, aldus het Surinaamse bedrijf in een persbericht.

Met deze maatregel is het regionaal vliegschema aangepast, waarbij de vluchtdagen naar destinaties Aruba en Curacao ingaande 1 juni 2022 eveneens zijn gewijzigd. Per deze datum worden deze destinaties uitgevoerd op de zondag en de woensdag. De vluchten naar Georgetown en Miami blijven gehandhaafd op de dinsdag en de zaterdag.

Surinam Airways biedt haar welgemeende verontschuldiging aan voor het ongerief en zet zich tot het uiterste in om deze tot een minimum te beperken. Alle betrokken passagiers worden via regelingen met partner-airlines opnieuw geaccommodeerd en worden verzocht rechtstreeks contact op te nemen met hun reisbureau of met Surinam Airways via e-mail callcenter@flyslm.com.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

10 REACTIES
 1. slm loopt nog op een poot , en de president stopt opnieuw 2 miljoen US Dollar in de slm , slm kan deze maand de salarissen en het vakantie geld niet betalen aan de honderden nietsnutters van de slm , en ze vliegen niet meer naar port of spain en belem , president de heer belfort heeft gelijk er moeten nieuwe verkiezingen komen want u misbruikt het geld van het volk , u had die 2 miljoen US Dollar in het fonds van het waternood gebied moeten stoppen , als u door gaat met de slm te steunen zullen velen van het volk ook nieuwe verkiezingen willen hebben en u vhp en de abob zullen het zelfde meemaken als de ndp in mei 2020 , het volk zal op andere partijen stemmen , niet op de vhp , niet op de abob en niet op de ndp
  gemodereerd

 2. Jammer en triest dat SLM plotseling beide vluchten naar en van Belem weghaalt en ons overlaat aan GOL die nu al de prijzen flink verhoogt. Ik ging regelmatig naar Belem en heb niet gemerkt dat de bezettingen laat waren. Wel was het zo dat de service bij de incheck traag was, altijd hoor je dat systeem is uitgevallen. Ook was er geen manager zoals vroeger die je mooi in het nederlands of surinaams kon spreken. Die zit eeuwig in Suriname. Alleen maar Brazilianen die niet eens engels praten. En die elkaar mooie seats in het vliegtuig regelen en de surinamers Al’s 2e rangmensen behandelen. Hopelijk keurt de SLM terug, en zetten ze minstens 1 surinamer daar om de Surinaamse passagiers goed te behandelen
  gemodereerd

 3. SLM kan de landingsrechten op deze bestemmingen niet meer opbrengen en zegt daar niets over. Vanwege lagere landingsrechten vinden de reizen van en naar Curacao al geruime tijd op zeer onhandige tijden, zgn. daluren plaats. De slm is op sterven na dood. Allemaal te danken aan jarenlange mismanagement (salarisbetalingen in valuta en geen lange termijn visie).
  gemodereerd

 4. Je vraagt je af waarom er vanaf de komst van de Haan, 16 april officieel in dienst, er tot op heden geen vooruitgang is geboekt met de reorganisatie / herstructurering / doorstart van de SLM.
  Er werd met veel geschreeuw, achteraf weinig wol, aangekondigd dat de Haan (aangedragen en benoemd door Santokhi) met voortvarendheid de reorganisatie zal doen plaatsvinden.
  1e actie was de vrijwillige afscheid van werknemers hetgeen op een mislukking is gelopen.
  Hierna is het stil heel stil bij de SLM behalve de aangekondigde financiële stand van zaken door Draaibaar verkondigd.
  16 april tot heden en dat is langer dan 1 jaar geleden is nog niets concreets en positief uit de Haan zijn koker gekomen.
  Ja een ieder weet dat
  – Leiding hebben en geven niet hetzelfde betekend bij de SLM
  – Financieel is SLM een fata morgana
  – De reorganisatie / doorstart een doodgeboren paard is
  – Er geen enkele hoop is dat de SLM een winstgevend bedrijf zal zijn

  Dus SLM probeer de put niet langer leeg te pompen want SLM zal toch verzuipen. Maak er korte metten mee en ga een samenwerking aan met een ander (e) bedrijven
  gemodereerd

 5. Als de SLM de mogelijkheid heeft om aandelen uit te geven dan zou dat wellicht de kansen en mogelijkheden kunnen vergroten.

  Met een goed management zal het zeker goed komen met onze SLM.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 6. Daar waar nodig ondersteunt de regering staatsbedrijven die steun nodig hebben. Dit, op basis van een goedgekeurd herstructureringsplan, zei president Chan Santokhi op een regeringspersconferentie, gisteren. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft een financiële injectie van US$ 2 miljoen gekregen.
  Vraag aan forumleden
  Is dit een lening?
  Zo ja wat zijn de voorwaarden?
  Zo neen wat is het dan?
  Is dit de aankoop van aandelen die nog niet geplaatst waren?
  Snap dit nu echt niet.
  SLM moet lening van de overheid, Financiën, terug betalen deze staat op de balans
  SLM moet de ingehouden loonbelasting en sociale lasten nog afdragen van de jaren 2019 t/m 2021
  SLM moet de BTW betaald door de klanten nog betalen aan de Fiscus

  Maar dan hoe dan? Waar is deze injectie voor nodig?
  Misschien om de kas te spekken waardoor er wederom gegraaid kan worden?
  gemodereerd

 7. Goed zo SLM, stoppen met de verlieslijdende (o zo !!!) belangrijke routes. Afbouwen en dan met een doorstart de zaak weer gezond maken en uitbreiden.
  Dit zal de vele criticasters van de SLM (al zien ze liever dat de SLM helemaal verdwijnt) als muziek in de oren klinken, zij willen zo goed mogelijk, voor een appeltje en een ei, én met de KLM vliegen naar hot en tot, sommigen onder ons liefst 14 keer.
  SLM verzekert dat er meer goede plannen in de pijplijn zitten. Ze hebben alvast een toezegging van de regering binnen, ze krijgen een bedrag van twee miljoen us dollars, als ondersteuning. Nu nog de vakantiegelden veilig stellen.

  Over de Brokopondo ramp, heel kort; de coalitie heeft tegen een plan van de oppositie gestemd, vanwege subjectieve, (dogmatisch) partijpolitieke redenen. Er moet een bedrag van 28 miljoen euro worden vrijgemaakt voor hulp aan Brokopondo. Men vroeg zich af waar het geld vandaan moet komen, want, immers moni nó dé. Terwijl men een meevallertje (niet begroot geld/inkomen) van Staatsolie tegemoet kan zien van meer dan 80 miljoen euro’s. Ik vroeg mij af waarom de motie van de oppositie toch niet werd aangenomen.
  Ik heb een (complot)-theorie, waarin ik de president verdenkt dat hij op hulp uit het buitenland, die hij heeft aangeroepen, wacht, zo kan hij dan op een ‘slimme’ wijze geld besparen voor andere doeleinden, zoals luxe reisjes, “leuke sociale projecten, etc.
  Je moet immers zuinig omspringen met geld want, moni nó dé en het leven wil ook leuke dingetjes.

  Ondertussen zwemmen mijn landgenoten in het water, de harde werkelijkheid leert dat dit radeloos in het rond zal zijn met hun blik gericht op Paramaribo/ grote Bravo, waar snelle hulp ijdel zal zijn, immers, zij lijken maar op een klein deel van onze bevolking en worden regelmatig gestigmatiseerd als, alles gratis willen hebbende, niet willen werkende luiaards. Voor zulke mensen willen zij geen cent uitgeven, sari tori

  Btw, het EBS heeft zijn (hogere, marktconforme) tarieven aangepast!!!!!!!

  Btw, zal onze DNA voorzitter van zijn onschendbaarheid worden ontheven door de coalitie, als hij straks door de PG als getuige wordt opgeroepen, zoals in het verleden met Hoefdraad. Benne benieuwd baia!
  gemodereerd

 8. Jullie zijn wel goed aan het vernielen vam Suriname. Nu gast KLM ook 6 keer per werk vliegen naar Su.
  Wat zijn surinasmse leiders waardeloos. Geen liefde voor Sur.
  gemodereerd

 9. Back to Core business is nu een noodzaak !

  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 10. Ook ik ga vaak naar Belem en altijd met de SLM, omdat ik familia daar heb. Nu ben ik verplicht om met GOL te vliegen en ja zoals verwacht zijn hun tickets duurder geworden. Kan de SLM niet 1 vlucht zetten in plaats van alle 2 weg te halen?. En @Vidjai, de SLM heeft de Surinaamse manager Franky weggehaald om een Braziliaanse dame daar te zetten en Brazilianen voorkeur geven. U heeft dus gelijk, de slm is weggegeven aan Brazilianen. Onbegrijpelijk. Misschien kan de SLM ons uitleggen.
  De service is ook heel slecht geworden, maar toch bleef ik met de SLM vliegen. Ik hoop ook dat de SLM weer naar Belem vliegt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES