dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameInauguratie diplomatieke vestigingen van Suriname in Marokko

Inauguratie diplomatieke vestigingen van Suriname in Marokko

-

Does Travel - naar Suriname

De opening van de ambassade van de Republiek Suriname heeft op 25 mei 2022 in Rabat, de hoofdstad van het Koninkrijk Marokko, plaatsgevonden. De opening van het Consulaat-Generaal in Dakhla zal op 26 mei plaatsvinden. De vestigingen zullen de bilaterale relatie verder versterken en een nieuwe dimensie van verstandhouding en partnerschap creëren.

Tijdens de opening heeft minister Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zijn collega-minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkaanse Expats van het Koninkrijk van Marokko, Z.E. Nasser Bourita als ere gaste uitgenodigd om een bezoek te brengen aan Suriname. Bij de opening was verder aanwezig de Dean van het Diplomatieke korps, ambassadeur Mouhamadou Youssifou van de Republiek Kameroen.

Voor de inauguratie van de ambassade hebben de ministers van Buitenlandse Zaken van respectievelijk Suriname en Marokko een bilateraal onderhoud gehad. Beide bewindslieden bevestigen de bereidheid om de bestaande relatie verder te intensiveren en uit te bouwen. Ook de gemeenschappelijke belangstelling voor specifieke samenwerkingsgebieden zijn benadrukt.

In multilaterale samenwerking en regionale fora zijn beide landen overeengekomen om de regionale samenwerking te versterken tussen Afrika en de Caraïbische landen op basis van wederzijdse ondersteuning, evenals het gezamenlijk streven in de aanpak van mondiale uitdagingen.

De minister bedankte zijn collega Nasser Bourita en gaf aan ervan verzekerd te zijn dat de gevoerde gesprekken verdere diepgang zullen vinden en invulling gegeven zal worden aan toekomstige samenwerking op verschillende gebieden zoals de concrete projecten en programma’s. Het bilateraal onderhoud werd afgesloten met de ondertekening van een Joint Communiqué.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Snap de meerwaarde niet. Kijk naar alle ellende die Nederland heeft met dit soort figuren.


  gemodereerd
 2. Het lijkt erop dat alle landen waar Hoefdraad langs is geweest nagelopen worden.

  Track and trace, Pe a moni de ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 3. Export softdrugs.
  Het zal me niet verbazen als er straks drugs wordt onderschept.
  Wat heeft dit land Suriname te bieden de bevolking trekt zelf weg


  gemodereerd
 4. Het zou natuurlijk kunnen dat het zo gegaan is als de agent vertelt. Het is alleen jammer voor hem, dat alleen mensen die volslagen idioot zijn, het verhaal zonder meer zullen geloven.


  gemodereerd
 5. Kan iemand mij uitleggen wat Santokhi hier te zoeken heeft. Het kost alleen maar handenvol geld terwijl de bevolking van Su harde offers moet brengen. Dit is niet meer uit te leggen aan de armen. Santokhi vervalt in vriendjes politiek om op deze wijze zijn medelanders zoet te houden.
  DOODZONDE!!!!


  gemodereerd
 6. mensen dit is het einde van de regering santokhi-brunswijk , en de minister van bibis heeft al vaker laten zien dat hij van dictatorlanden houdt , is deze minister een pion van ddb


  gemodereerd
 7. Als je het wil weten of niet, maar de onderwereld uit dat land heeft al jarenlang een liefdesverhouding met de suri en Hollandse onderwereld.
  Dit zou uitlevering makkelijker moeten maken.

  Op dit moment zijn er wereldwijd grote tekorten aan voedsel, das ook een optie voor suri.
  En de indirecte connectie met continent Afrika.

  De minister kijkt ver vooruit, alles heeft een reden da’91.

  @die surineds die hier reageren. Weet je tot op de ‘letter’ wat Rutte doet? Ik dacht het niet. Wie is de minister v buitenlandse zkn in Nederland? Dat weten jullie niet. Eis dan ook niet dat de suri overheid alles maar dan ook alles moet uitleggen onder het mom v transparantie.

  Dat ding begint vervelend te worden. Geef ze het vertrouwen en focus op de goeie dingen.


  gemodereerd
 8. Ik begrijp niet wat een land met vol geschiedenis en land van 40 miljoen bewoners met zo n eilandje van 500 duizend mensen doet je kan van daar alleen harddrugs en problemen halen verder niks


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES