woensdag, april 10, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse politie brengt update van 'Most Wanted' lijst uit

Surinaamse politie brengt update van ‘Most Wanted’ lijst uit

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politie heeft deze week een update gepubliceerd van haar zogeheten ‘Most Wanted’ lijst. Het gaat om een lijst van verdachten en één veroordeelde, die gezocht worden door het Korps Politie Suriname.

Op de bijgewerkte lijst staan ‘nieuwe’ namen waaronder ook die van twee vrouwen. De eerst is de in China geboren 38-jarige Xiuli Wang. Ze wordt gezocht in de zaak van de 100 containers inhoudende houtblokken, die op de Jules Sedney Haven lagen en illegaal uitgevoerd zouden worden.

De andere vrouw is de vuurwapengevaarlijke Braziliaanse Nathalia, op bovenstaande foto te zien met een vuistvuurwapen. Ze zou zich schuldig hebben gemaakt aan het medeplegen en medeplichtigheid van een brute beroving, die op donderdag 28 oktober 2021 plaats heeft gehad bij een goudzoekers kamp te kilometer 80 van de weg naar Langa Tabiki.

Een andere opvallende naam op de lijst is die van militair en piloot Romaneo Kalidien. Hij wordt gezocht in verband met de vangst van ruim 902 kilogram drugs op 28 april op de Tafelberg in Sipaliwini. Het opsporingsverzoek van deze 41-jarige werd aangevraagd door de militaire politie in Suriname, op 17 mei 2021.

Een meer recentere naam is die van de 37-jarige Marvin Anthony Ralf Wilson. Hij wordt gezocht in de zaak van de verkoolde lijken in de Ford Ranger pick-up. Zijn opsporingsbericht werd in april 2022 naar buiten gebracht.

Op de lijst staat één veroordeelde te weten de voortvluchtige ex-minister van financiën in Suriname, Gillmore Hoefdraad. Hij is in februari 2022 niet verschenen bij de behandeling van zijn verzetzaak. Dit betekent dat het verzet vervallen is verklaard en hij voor 12 jaar de gevangenis in moet en opgespoord wordt.

De andere verdachten staan in het overzicht boven en hieronder. De lijst (PDF) is hier te downloaden.

opening
Fernandes Express
BODO Party

4 REACTIES
 1. Hoefdraad zit in Cuba martini’s te nuttigen op zijn privé strand. Ga hem halen.


  gemodereerd
 2. hoefdraad zal wel in zijn broek doen nu hij met foto op die lijst staat tussen al die boeven en moordenaars , zal zijn advocaat hier wat op te zeggen hebben, we zijn benieuwd


  gemodereerd
 3. De veroordeelde massamoordenaar BOUTERSE kan zo thuis opgehaald worden.

  Maar niemand die 1 poot uitsteekt om dat te doen.


  gemodereerd
 4. Legacy van getrouw, die tot zijn dood geniet van een ministerssalaris op kosten vd suri’s.
  Wie is dat nou, de onzichtbare en nog steeds onzichtbare ex-justitie mens die ook debet is aan tientallen de last-minute ambtenaren.

  Niemand kent hem, maar hij is de veroorzaker van de ontiegelijke puinhoop bij justitie. Dat je het maar weet!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES