zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijRegering richt noodfonds op voor getroffen gebieden binnenland

Regering richt noodfonds op voor getroffen gebieden binnenland

-

Does Travel - naar Suriname

Middels het oprichten van een noodfonds wil de regering getroffenen van wateroverlast in het binnenland van Suriname tegemoet komen. Dit kwam naar voren tijdens een gehouden krutu op zaterdag 21 mei 2022 in het multifunctioneel gebouw in Brokopondo centrum.

De krutu is gehouden om tot een besluit te komen over de noodtoestand in het binnenland vanwege de wateroverlast.

President Chandrikapersad Santokhi heeft samen met vicepresident Ronnie Brunswijk, enkele ministers, DC Ludwig Mendelzoon van Brokopondo en andere functionarissen gediscussieerd over de huidige leefomstandigheden van de bewoners in het binnenland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Vanaf maart :was t?:, april gaat men nd overstroomde gebieden om te 👀.
  Na 5-6 of meerdere :luku’s: komt iem nu pas met dit idee😐🫤🙄

  Ef a ben go om wan vrij dei, a san bo regel kba

  😤


  gemodereerd
 2. VeePee Brunswijk heeft hard uitgehaald naar Staatsolie, dit vraagt naar nader onderzoek en meer duidelijkheid !

  Het is van nationaal belang om te weten hoe de vork in de steel zit. Dit om in de toekomst te voorkomen dat mofokoranti de boventoon voert en dat de waarheid onder stoelen en tafels blijft of in dit geval onder water blijft.
  Het mag dus niet meer voorkomen dat het onderontwikkelde volk wordt voorgelogen door de ontwikkelde elite !

  Indien er sprake is van sabotage dan is het de verantwoording van Staatsolie om de saboteurs aan te pakken en betrouwbare medewerkers te plaatsen.

  Wij willen een beter Suriname !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 3. Begin opa D en bigilip sardjoe voor de rechter te slepen voor die slechte deal over de aankoop van de afobakkadam. Toen het onder beheer van suralco was, gebeurden deze overstromingen niet. Laat ze ook bijdragen aan het fonds van hun discutabele verkregen rijkdommen. Of neem broko baka in beslag en richt het in als droog opvangcentrum voor degenen, wiens dorpen ondergelopen zijn.
  Want hoe kan het, dat een sergeant majoro zo een rijkdom heeft kunnen vergaren evenals een eigenaar van 1 videotheek hennas?
  Dus regering, onderzoek graag zsm .jullie hebben het beloofd en na 2 jaar moet er nu aktie worden ondernomen tegen die paarse corruptelingen, die hun smoelwerk wassen in DNA. Vooral bigi bek parmessar, die toch met een hitlijst zou komen eind 2020? Aloemang, die nog voor de rechter moet verschijnen, boeva overstromingen zijn rol bij naschoolse opvang.
  Maar regering, goede zaak voor het noodfonds.


  gemodereerd
 4. Kijk dankzij deze regering onder leiderschap van de grote volkspresident ZE Santokhi, wordt een ieder in dit land geholpen. Het duurt wel even maar deze regering laat niemand aan het lot over. Voor deze regering is elk mensenleven even veel waard en wordt er geen onderscheid gemaakt. Aan 50 jaar racisme en discriminatie heeft deze regering een eind aan gemaakt.


  gemodereerd
 5. @papa jantje
  als deze president enig nut had gehad, dan had hij dit elk jaar terugkerende probleem gelijk bij instelling als president bij de staart gepakt.
  maar enig wat deze regering kan is naderhand wat beloven en pakketten uitdelen.
  het is al decennia zo dat regeringen niet weten om te gaan met waterbeheer
  staatsolie laat al zien hoe slecht ze zijn met waterbeheer
  en dat racisme en discriminatie waar je het over hebt? het valt jou dus niet op dat overal hindoestanen op posities geplaatst worden?
  en dat er nog steeds niets gebeurd met de slechte kwaliteit van regeren? dus dat deze mensen ook niet geschikt zijn?
  net als para heb jij ook een bord voor je kop aangaande het slechte beleid van deze regering.
  zitten deze regering op te hemelen met….? wat hebben ze nu eigenlijk gepresteerd?
  tot nu toe totaal NIETS


  gemodereerd
 6. die 180 miljoen usd die staatsolie aan de regering heeft overgemaakt
  kan gelijk gebruikt worden om de schade bij alle slachtoffers van deze wanprestatie van staatsolie te voldoen.
  staatsolie als staatsbedrijf is verantwoordelijk voor de schade die ze met hun wangedrag hebben veroorzaakt.


  gemodereerd
 7. Maak een eind aan de illegale kap en ontbossing, dan kan het woud weer zijn taak verrichten van waterbuffer. Nu loopt water zo de rivier in als je dan ook nog zit met een slecht beheer van de overlopen in de dam dan blijf je dit elk jaar krijgen.


  gemodereerd
 8. Een fonds!

  En volgend jr weer, en dan weer en dan op opnieuw tot in het oneindige. Totaal geen besef dat ze zelf ook debet zijn vanwege houtkap, rommel overal en kleine gouddelvers. Zelf zijn ze nergens voor verantwoordelijk.
  Krijgen deze mensen gratis water en elektra en moet de rest v suri deze lasten dragen?

  Het is de schuld vd ‘onkundigen’ v staatsolie, zegt ronnie b. Waarschijnlijk ingefluisterd door één van zijn infantiele adviseurs.
  Ronnie b. het fonds is opgericht met inkomsten v diezelfde staatsolie, zelf draag je geen koperen cent bij.
  Jij en je hout & goud matties zijn de grootste vervuilers.

  Links en rechts, nee wereldwijd heeft de mens te kampen met klimaatveranderingen alleen in suri is het de schuld van een krachtcentrale.
  Herhaling, nog effe en suri wordt weggevaagd door de modderstromen uit Brazilië, vooral zo doorgaan.

  De tijd is aangebroken om de verwoestende houtkap de illegale goudconcessies in combinatie met drugs in hout en goudverzendingen aan te pakken. Drie vliegen in één klap. Dan ontploft de coalitie maar en gaat verder met een minderheidskabinet. Hoeveel bewijs is nog nodig.

  Rommel!


  gemodereerd
 9. Waarom Nederland geen hulp vragen?Ding wang jangstaats olie money zeker.Is water de enige optie om energie op te wekken?Nee toch waar zyn de gene die diploma gekocht hebben ?Zo onmenselyk om sluizen open te maken zonder te plannen.Heel vreemd.Je Kan gestudeerd zyn en still domme dingen doen.Ding tokotoko ede ne wroko boeng.Electrciteit opwekken my foot


  gemodereerd
 10. Als de sluizen niet opengezet worden ligt dat gebied binnen de kortste keren onder water en lopen de bewoners gevaar. Veel mensen zijn op tijd geëvacueerd en anderen kozen er bewust voor om daar te blijven.
  Tokotokoede ?
  Mi mars papa !


  gemodereerd
 11. Het is algemeen bekend dat dom-Suriname geen prioriteiten weet te stellen en daarom niet inziet wat er allemaal wel is gedaan.
  De kortzichtigen verwachten kortzichtige oplossingen die snel voor de hand liggen. Zij zijn nog steeds dat paarse pur bruku politiek gewend.

  Btw.
  VeePee Brunswijk heeft hard uitgehaald naar Staatsolie, hij zal nu ook met bewijs moeten komen.

  We wachten het onderzoek af !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 12. iedereen die hier zit te schreeuwen dat staatsolie schuldig is, heeft duidelijk geen moeite genomen om de zaak te onderzoeken. Staatsolie spilled vanaf vorig jaar overtollig water, hadden ze eerder alle kleppen opengemaakt, zou dit zich eerder hebben voorgedaan. Er komt veel meer water in het meer dan je kan via de spillgates kwijt kan, maja blijkbaar zijn jullie hier allemaal afgestudeerd in weg en waterbouwkunde. Als je mij vraagt kan staatsolie stoppen met spuien en dan breken die hulpdammen dan is het afgelopen, want surinamers zijn stelletje ondankbare ellendelingen.


  gemodereerd
 13. ai na miiii , waarom ben jij niet hier in Suriname , met jou grote bek had je toch deze regering in maart al uit kunnen uit kafferen en eisen dat jou baas ddb direct het gestolen geld in het fonds moet stoppen om de mensen in het waternoodgebied te helpen , maar lullemeier dat durf jij niet he


  gemodereerd
 14. Bij het recente bezoek van Brunswijk in Brokopondo heeft deze man zeer onverantwoorde uitspraken gedaan, die haaks staan op de feiten. Deze man is een ongeleide projectiel en daarom is het een waarschuwing aan alle politieke partijen om bij een toekomstige samenwerking met deze man te beseffen dat het afbreukrisico zeer hoog is. Als hij niet in toom wordt gehouden kunnen wij 50 jaar terug worden gezet in de tijd. Het district Marowijne waar hij koning is, is een roversnest waar er alleen maar illegale activiteiten plaats vinden. Met de miljoenen die de familie Brunswijk illegaal verdiend in de goud en houtsector hebben ze geen enkele ontwikkeling kunnen brengen. Nu wil hij om opportunistische redenen dat Staatsolie 20 miljoen US dollar beschikbaar stelt aan 200 gezinnen met een kostgrondje te compenseren. Dat betekend 100.000 US dollar per gezin! Zelf in Nederland, dat heel rijk is, hebben de mensen tijdens de overstroming van vorig jaar in Maastricht niet eens 10 % compensatie gekregen. Als het voorstel van Brunswijk wordt goed gekeurd gaan de landbouwers van de Larecoweg, die jaarlijks schade ondervinden van wateroverlast niet meer planten maar jaarlijks wachten op een schadevergoeding als het gebied overstroomt.


  gemodereerd
 15. Een noodfonds is prima. Maar regeren wil zeggen vooruitdenken en vooruitkijken. Het klimaat is op hol geslagen. De zeespiegel stijgt en andere natuurrampen liggen altijd op de loer. In Suriname loopt men op alles bijna achter. Pas als er een ramp plaatsvind, dan rennen de politieke leiders ernaar toe. En dan blijft het meer bij politieke praatjes en geen enkele daadwerkelijke plan. Dat is prudent beleid op dit moment. Als het om pakketten gaat, dan is Suriname kampioen en name de VHP en ABOP. Maar als het om grote problemen gaat dan is er nooit een plan. Altijd achteraf de politieke spelletjes. En de huidige regering is een kampioen daarin. Van de groene partij met de sufferd als leider hoor je niets. En de partij van de bejaarde Somo wil liefst meer vrije dagen hebben en zo min mogelijk werken.


  gemodereerd
 16. @ directeurzonder bedrijf,

  je poneert een stelling zonder deze nader te onderbouwen. Als het inderdaad zo is dat er overal Hindoestanen op posities geplaatst worden, wat natuurlijk onzin is, dan wijs ik jou erop dat de vorige regering er een handje van had om creolen overal te zetten. Vlak voor de verkiezingen heeft fascist Bouterse en zijn NDP aanhang 3600 voornamelijk creolen op diverse posities benoemd met als dieptepunt de benoeming van Van Ommeren als ‘beleidsadviseur’ van Misiekaba (ook al zo een nietsnutter en parasiet). De Hindoestanen hebben in ieder geval kwalificaties die de meeste creolen veelal niet hadden. Oké, what about Peggy Bouterse ? Vakkenvulster in Nederland en in Suriname kabinetsadviseur…..tsja het kan verkeren, toch ?


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES