dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMan op Most Wanted lijst naar politie om te vragen waarom hij...

Man op Most Wanted lijst naar politie om te vragen waarom hij op de lijst staat

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politie heeft afgelopen maandag de 20-jarige Benisio A. neergeschoten en aangehouden. De verdachte deed op dezelfde dag van zijn aanhouding met een bromfiets het politiebureau aan om te vragen waarom zijn foto op de Most Wanted lijst was geplaatst.

Bij die gelegenheid hield de politie hem voor waarvan hij wordt verdacht. Toen de wetsdienaren ertoe overgingen om hem aan te houden, zag Benisio kans zich uit de voeten te maken. Middels een waarschuwingsschot probeerde de politie om hem op andere gedachten te brengen.

Hij gaf geen gehoor aan het bevel van de politieambtenaren en zette zijn vlucht voort. Hierdoor was de politie genoodzaakt gericht te schieten en werd Benisio in zijn boven dijbeen geraakt. Hij werd voor medische hulp met het dienstvoertuig van de politie afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis meldt het Korps Politie Suriname.

De politie hield hierna ook ene Rafalino S. die in gezelschap van Benisio vertoefde aan. Na overleg met het Openbaar Ministerie (O.M.) is Rafalino na te zijn verhoord heengezonden, terwijl Benisio hangende het onderzoek in verzekering is gesteld.

Het voorlopige politioneel onderzoek wees uit dat Benisio ongeveer twee en half jaar voortvluchtig was. Hij wordt ervan verdacht zich in het jaar 2019 op een adres in het district Wanica schuldig te hebben gemaakt aan diefstal middels braak. Daarbij ging de verdachte er vandoor met een bromfiets.

Toen hij daags daarna de gestolen bromfiets via social media ter verkoop aanbood, herkende de benadeelde Benisio positief. De eigenaar van de bromfiets deed op 8 november 2019 aangifte van het gepleegde strafbare feit op het politiebureau Lelydorp. Het onderzoek in deze zaak werd hierna overgedragen aan de Recherche van Regio Midden. Vanaf dat moment werd na bekomen en uitgewerkte informatie Benisio meermalen door de wetsdienaren op zijn woonadres opgespoord zonder het gewenste resultaat.

Benisio liet tijdens zijn vlucht de bromfiets waarmee het politiebureau had aangedaan achter. Het onderzoek zal moeten uitwijzen aan wie dit rijtuig toebehoort. Tijdens het onderzoek kwam de 20-jarige Ivanildo D., zijnde een kompaan van de verdachte Benisio in beeld. Deze jongeman werd met assistentie van de leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) aan de Wilhelminastraat ter hoogte van de Koenawaroelaan opgespoord en aangehouden.

Naar zeggen van Ivanildo is de gestolen bromfiets aan iemand anders verkocht. De politie heeft deze bromfiets nog niet achterhaald Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen in deze zaak zullen worden verricht. Ivanildo is eveneens na overleg met het O.M. in verzekering gesteld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Een bromfiets stelen is natuurlijk een misdaad, maar om iemand in Suriname daarom op de most wanted list te plaatsen, is op z’n zachts gezegd wel een beetje overdreven, vooral omdat we weten dat megadieven en massamoordenaars in Suriname, ongestoort zichzelf zijne excellentie mogen blijven noemen, zonder ooit eens op die lijst te belandrn.


  gemodereerd
 2. Je staat op de Most Wanted List en je gaat verhaal halen waarom je naam op de lijst voorkomt. De politie wil dan tot aanhouding overgaan en je slaat op de vlucht.

  Ik snap het niet zo goed waarom deze verdachte plotseling op de vlucht slaat voor de politie.


  gemodereerd
 3. En gelijkt heeft ie. Als je iets niet weet, moet je het vragen.

  Dit soort ‘niet snuggere’ mensen moeten vd straat af, dus mi breti a go meld eng srefi jere.

  Hilarisch, dat wel


  gemodereerd
 4. Hoefie is niet zo nieuwsgierig om dat t komen vragen op t bureau.
  Hoe verstandig gehandicap mket j zijn.
  Deze jongeman heeft hulp nodig.


  gemodereerd
 5. MR WITH HEEFT GELIJK.
  DOMMEN MENSEN.
  DOM VERGEZELD DOM.
  HEEL VEEL IN SURINAME.
  ER VERMENIGVULDIGT IN AANTAL.


  gemodereerd
 6. De politie was ook niet al te slim. Waarom staan er foto’s op die lijst als de politie de verdachten nog niet herkennen als ze voor hun neus staan. Ze proberen pas tot aanhouding over te gaan als hij zich bekend maakt en gaat vragen. En dan iemand neerschieten voor een bromfiets er zijn wel anderen die in weelde leven die eerder een kogel verdienen. Als ze naar zijn huis waren gegaan hadden ze hem zo kunnen meenemen, want zo dom zou hij ook nog wel zijn.


  gemodereerd
 7. Cornelis , hoefdraad is een bangeschijter en dat soort lui vluchten , en dan weet toch iedereen dat hij wat op zijn kerfstok heeft , en deze gast zal net zolang op de lijst staan totdat hij is opgepakt en als hij opgepakt is wordt hij ingelijst


  gemodereerd
 8. Is dit een multiple choice vraagstuk? Kiezen tussen Dom, Dommer en het Domst.
  Ik zou zo iemand graag bij de schouders willen vatten, hem door elkaar schudden en hard roepen in zijn oor: Joe dong, Joe dong, Joe dong moro wang Boerikie.
  En Henkes, je hebt gelijk: iemand plaatsen op een most wanted list voor het stelen en verkopen van een brommer is lichtelijk overdreven. Maar ja , dat zijn dingen die alleen in Suriname kunnen gebeuren. Het bewijs dat wij in niveau zwaar zijn achteruitgegaan in het land. Vraag: heeft deze achteruitgang in kennis met de zgn. revolutie te maken en sinds toen begonnen?


  gemodereerd
 9. De bloedvermenging tussen Brazilianen en Afronamers werpt geen goede vruchten af. Zoals blijkt. Let op de namen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES