zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieChina schenkt voor 1,4 miljoen USD aan landbouwmaterialen aan Suriname

China schenkt voor 1,4 miljoen USD aan landbouwmaterialen aan Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Op zaterdag 21 mei 2022 heeft er op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) een schenking plaats gehad door de Volksrepubliek China aan Suriname. Het gaat hierbij om de schenking van landbouwmaterialen in de vorm van, onder andere, graafmachines, vriezer en pompen ten behoeve van de agrarische sector in Suriname. De symbolische overdracht heeft plaatsgehad tussen minister Albert Ramdin van BIBIS en de Ambassadeur van China, Han Jing. Ook waren aanwezig, de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Parmanand Sewdien en parlementariër, Chuanrui Wang.

Ambassadeur Jing gaf aan dat de schenking speciaal is voor Suriname vanwege de historische en langdurige relatie tussen beide landen. De Ambassadeur zei verder dat de schenking USD 1.4 miljoen waard is. Hij sprak de hoop uit dat het gebruik van deze landbouwmaterialen de ontwikkeling van het land en de mensen ten goede kon komen.

Minister Ramdin was zeer ingenomen met deze geste. De minister benadrukte dat dit het resultaat was van de langdurige diplomatieke betrekking tussen Suriname en China. “Dit geeft aan de intensieve relatie die bestaat tussen Suriname en vele landen in de wereld. Deze schenking zal de productiesector en de agrarische productie zeker stimuleren”, zei de minister.

De bewindsman vermelde verder dat de materialen ingezet zullen worden in gebieden waar dat noodzakelijk is op basis van het beleid om de versterking van de productiesector te stimuleren. “Het is een voorbeeld van hoe deze regering tracht via internationale samenwerking de productiecapaciteit te verhogen”, maakte de minister duidelijk.

China zal Suriname ook ondersteunen met de oprichting van het Agricultural Technical Cooperation Center, een samenwerkingscentrum op het gebied van de agrarische sector. Deze is ook een gigantische schenking ter waarde van circa USD 10,5 miljoen welke bedoeld is om de productiesector te stimuleren.

De minister sprak zijn waardering uit aan de regering van China voor haar steun aan Suriname op haar pad van economische hervorming en duurzame ontwikkeling, inclusief schuldherschikking met al zijn officiële schuldeisers, evenals de steun die werd ontvangen bij het aanpakken van de impact van de COVID-19 pandemie. “Beide landen moeten deze weg van partnerschap en samenwerking voortzetten en tegelijkertijd nieuwe kansen creëren om onze vriendschappelijke band te verdiepen”, zei de minister.

Minister Ramdin zei tot slot dat de samenleving op de hoogte moet zijn dat naast het herstel van de financiële problematiek die is overgenomen, er ook nadruk wordt gelegd op ontwikkeling, productieverhoging en internationale samenwerking.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

17 REACTIES
 1. Laat China maar voor dat rondhout dat ze uit Suriname halen betalen of Suriname stop om
  al de bomen uit Suriname om te kappen en voor een appel en een ei aan China te verkopen.

  Door minder bomen in Suriname te kappen en een houtindustrie op te zetten boor verwekking tot halffabrikaat of eindproducten ( planken, deuren, raamkozijnen, bedden, kasten/ kledingkasten, doodskisten, keukenkasten, tuinmeubels, tuinhekken, vlonders, dulkdalven, steigers, souvenirs, lepels, houten balken, degelijke houten huizen bouwen, enz te maken en te exporteren kan Suriname voor de Surinamers werkgelegenheid laten ontstaan, goede vakmensen te hebben, ook door weer bomen te planten, boswachters, enz en valuta te verdienen.

  Zie dat Suriname nu nauwelijks met de huidige export van rondhout weinig verdient, vernietiging van het oerwoud, erossie, overstromingen, kwikvervuiling in de natuur, vervuiling vh oppervlakte en grondwater, enz en China miljarden aan valuta US- $ verdient.

  Zie wat ze Suriname terug geven, 1,5 miljoen US -$.

  Suriname stop met deze methode van uitbuiting of armoede te schepen voor de Surinamers en zie wat ik u laat zien voir een beter leven, welvaart en welzijn.

  Ben ik nou zo slim of bent u nou zo dom?

  Surinamers voormalge regeringen zijn oerlui en zue wat hoe het buitenland met ons omgaat, we worden uitgebuit.

  Z.E. president Chan Santokhi en Z.E. vp Bravo time for Change!


  gemodereerd
 2. China is inderdaad een grote vriend van Suriname. Mooi gebaar. Kijk naar de blije gezichten van de ministers, wanneer ze iets gratis in ontvangst nemen.


  gemodereerd
 3. ‘Minister Ramdin was zeer ingenomen met deze geste’. OJA?

  Adjakasa, maar dan hoe gaan al die reageerders die altijd aangeven, ‘maar door de vorige zijn ze hier’, dit bericht opvatten?

  Waarom doet de hedendaagse niets ad foute besluiten vd vorige? Een wurgcontract ontbinden via rechtswege? Met een goede solide juridische onderbouwing, is alles mogelijk.

  Dan maar via rechtswege, maar daar heeft nog niemand aan gedacht. Hebben wij ooit gehoord van de tegenwoordige dat de contracten aangegaan door de ‘vorige’, niet ontbonden kunnen worden? Hier hoor ik geen woord over. Als 2 jaren is het muisstil als het om dit onderwerp gaat.

  Waarom, vraag ik me steeds af?


  gemodereerd
 4. Fijn dat China Suriname steunt , echter is er ook veel know how nodig om vooral de agrarische sector op een milieu verantwoordde manier te laten verbouwen. In de wereld is steeds meer vraag naar vooral biologische producten. Suriname kan hier in een grote speler worden met hulp van met name Nederland. Laten we niet zelfde fouten maken waardoor we allerlei milieu problemen erbij krijgen . Nu is de tijd om het van het begin af goed te doen.


  gemodereerd
 5. China schenkt voor 1,4 miljoen USD aan landbouwmaterialen aan Suriname en rooft voor 1,4 miljard USD tropisch hard hout uit Suriname. Dat is pas orichinees.


  gemodereerd
 6. China geeft niets gratis. Er zit een addertje onder het gras. Met de linker hand geven en met de rechter hand terugnemen.


  gemodereerd
 7. Hebben de Chinezen teveel geld of is China gek geworden? Met een vorige lening of schenking van China heeft Suriname een moderne cassavefabriek gebouwd, die nooit langer dan een week heeft gedraaid en intussen leeggeroofd en als schroot verkocht is door dieven. China leert zijn lesje niet of ze moeten denken dat de huidige regering uit minder grote boeven bestaat en het gedoneerde geld beter gaat besteden.


  gemodereerd
 8. China is zichzelf aan het inkopen in Suriname.
  Jammer dat de regering dat niet ziet.
  Alle afgekeurde spullen droppen ze in derde wereld landen omdat er geen controle is.
  Er word niet gekeken of dingen schadelijk zijn voor mensen en milieu.
  Jammer dat er geen enkele DNA lid hierover praat in het huis van het volk.
  De Chinezen worden overal uitgekotst vanwege hun mentaliteit in hun land kunnen ze dat niet doen.


  gemodereerd
 9. Suriname kan alle hulp en medewerking wel heel goed gebruiken maar:
  Allemaal leuk en aardig maar wanneer wordt Suriname nu echt onafhankelijk.
  Wat willen de Chinezen er voor terug, zijn zij zich niet aan het inkopen ?
  Ik zou ze niet vertrouwen, er zijn internationaal tal van voorbeelden waar de Chinezen de lokale ondernemers kapot hebben gemaakt en waar de lokale bevolking een tweede keus zijn geworden.

  Het gaat om de “balans” :
  Suriname eerst, investeer in “Product of Suriname”

  Trots om een Surinamer te zijn, jij toch ook.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 10. Het is geen contract maar een schuld van een half miljard us dollar, (omdat je zo aandringt), die de vorige regering bouta/adhin heeft achtergelaten. @anm

  Het is de huidige regering gelukt om de aflossing uit te stellen tegen een leuk %.
  Idem dito schuld India. Opperhaaien zijn ze nog mee in conclaaf.

  Je kunt deze landen niet boycotten of onbehoorlijk behandelen vanwege de lopende schuld en om te voorkomen dat ze die in één keer opeisen. Die houtcase lost wel op, niet alles tegelijk. Je kunt ook de weg barricaderen en jezelf ketenen aan een boom uit protest, wie durft…

  Ze droppen geen afgekeurde spullen. Jij koopt ze tok! Waarom….

  Uitstekend lobbywerk van de authentieke Chinezen en king Albert.


  gemodereerd
 11. Laten wij eerlijk zijn hoe zal het gebruikt worden
  Wij weten allemaal als ze die machines kunnen verkopen doen ze het want het is makkelijk geld verdienen op die manier
  Ik hoop dat de overheid zijn werk serieus neemt en de juiste regels zullen gebruiken en dat het winst en aan winst voor het volk van Suriname mag zijn .
  Met de slimme leiders van Suriname


  gemodereerd
 12. mensen zo zie je maar weer dat die chinezen Suriname paaien en ze zullen ons Suriname compleet leegzuigen , en de olie en gas gaat straks direct naar china , en moet je die twee ministers zien , lijken wel knaapjes die zo blij zijn met een lolly gemaakt in China , deze twee ministers worden toch vervangen straks , zo niet dan is het einde van onze Republiek Suriname
  deze regering maakt de zelfde fout als de vorige regering , ga je in zee met dictatorlanden dan moet het volk ervoor bloedden en de toppers worden rijk


  gemodereerd
 13. China naait weer de domme Suries, een pasr botjes om op te kluiven.
  Bravo moet nu weer zijn bek houden over de palmolie want de chinezen hebben wat kraaltjes en spiegeltjes gegeven.
  Wat een mpp belachlijk volk zijn jullie.


  gemodereerd
 14. So so agricultural leugens..Dat de vorige leugens ah volk verkocht, verwachtte men. Maar dat de super heiligen die het nu vh zeggen hebben, dit ah volk verkopen, deze OUDE LEUGENS, die gewoon VOOR ZOETE KOEK worden geslikt, verbaasd mij ten zeerste.

  Kijk ze met hun oranje 👅 💩 reacties, bung hongerig en mild. A kritiek safri so dies lesi, leki baby wangetjes. Ze durven hun muil BEK niet open te trekken en HARDE kritiek te geven.

  Oen dans oen pokoe, jere. Lekker warm is het daar hè?! Geniet ervan hoor. Dadaa


  gemodereerd
 15. Je krijgt uitleg op een normale simpele manier, je mag ook vragen stellen als je iets niet begrijpt.
  Maar het zal niet gebeuren hé dat jij het verkeerd ziet. (want je gezicht gaat vallen noh) ie fesie ow fadong. Bah!

  Dus…
  Als een normale uitleg niet werkt bij jou, stik dan in je eigen braaksel @ai na miii

  Ach-ter-lijk dom en ziekelijk ding.
  Beter zo…. bitch!


  gemodereerd
 16. ai na miiiii , , Esmerald heeft jou mooi op je letter gezet , wij zouden zeggen jij bent gewoon niets , , , hoe lang is een chinees , en wang snee wang


  gemodereerd
 17. Ojee, 🥺 een vreemde persoon die ik niet ken, is het niet eens met mijn post, en die verwacht dialoog met vragen🫢, ’kijkt vervolgens id spiegel en ziet een biatch 😢😭😭😭

  Bhwahahaha. Mek mi troll oen go moro fara jere, er gebeurd genoeg in Duuriname om mensen te irriteren met mijn posts.

  Me slaag A.L.T.I.J.D., en + me geniet.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES