zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie76-jarige oma voor de vierde keer met drugs aangehouden op Schiphol

76-jarige oma voor de vierde keer met drugs aangehouden op Schiphol

-

Does Travel & Cadushi Tours

Een 76-jarige oma is onlangs met kilo’s cocaïne op Schiphol aangehouden toen ze uit Suriname kwam. Het ging in totaal om vijf kilo getaped op haar lichaam, met een straatwaarde van enkele honderdduizenden euro’s.

De Surinaamse vrouw stond deze week voor de rechter, maar het is niet de eerste keer. De oma genaamd Irene was al drie keer op Schiphol opgepakt terwijl ze kilo’s coke bij zich had: in tassen, of op haar lichaam. Ook in Duitsland was ze opgepakt, en in Frankrijk, voor hetzelfde vergrijp.

Vanaf 2009 is ze in totaal veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf vanwege cokesmokkel.

Omdat het gaat om een notoire smokkelaar werd ze goed in de gaten gehouden op Schiphol, toen ze met de KL714 uit Paramaribo aankwam. Daar werd ze door de douane aangehouden.

Deze week verklaarde ze in de rechtbank dat ze het niet vrijwillig deed, maar ze wil niet zeggen wie haar heeft gedwongen. Wel gaf ze aan dat ze zelf €4.000 zou krijgen om de drugs te smokkelen.

De officier van justitie eist een celstraf van veertig maanden. Als de strafeis door de rechter wordt ingewilligd, zal ze tot haar tachtigste in de gevangenis moeten schrijft het FD. De uitspraak is op 2 juni.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

14 REACTIES
 1. Dit is toch te gek voor woorden. Waarom is ze al niet in Suriname opgepakt. Je maakt me niet wijs dat ze daar niet gesignaleerd is. Zeker wat geld geschoven naar de douane


  gemodereerd
 2. dus ze is 5x gedwongen?
  ze liegt dat het gedrukt staat , gewoon de bak in met die ouwe heks
  ze heeft nog mazzel dat ze in nl gepakt is en niet ergens anders
  aangezien de gevangenis in nl bijna een hotel is

  je moet je eens afvragen hoe het kan dat een meervoudige smokkelaar wel door de surinaamse douane is gekomen? omdat die het gewoon faciliteren


  gemodereerd
 3. Met dit soort tantes in ons midden mogen we het vergeten dat we in de naaste toekomst visumvrij zullen kunnen reizen naar de Schengenlanden..


  gemodereerd
 4. Deze Oma moet na het uitzitten van haar straf een levenslange verbod op reizen krijgen. krijgt ze dat niet speelt ze vanaf haar 80 ste weer voor koerier. zal je moeder, oma of groot oma wel zijn, sari tori. Tip aan Oma schrijf een boek in de bajes en verkoop ook de rechten zodat er een film gemaakt kan worden.. laat iets goeds achter voor je nageslacht.


  gemodereerd
 5. zo zie je maar weer dat er hier op zanderij een en al corrupte douane lieden zijn , zeker van de paarse gedachte , maar deze dommies zijn echt dom want in Nederland zijn ze niet dom en pakken die gasten direct op , ze kunnen hier toch nagaan wie de douane mensen waren bij het controleren van vlucht KL 714 , daar zitten de rotte appels


  gemodereerd
 6. Schandalig. So so sjeng.
  Dit is zo’n diaspora investering, zeker?!

  Zanderij, geen JaP voor mij, heeft nog steeds geen drugshonden, en dat in deze tijd? Hoe zouden die honden reageren in Surinaamse handen? Hongerig?🤣😂😅😁😄😂😅🤣


  gemodereerd
 7. Ze heeft hoogstwaarschijnlijk de Nederlandse nationaliteit. Daarom zou het correct zijn als er “Nederlandse vrouw” i.p.v. “Surinaamse vrouw” stond. Verder moeten de functionarissen op de Surinaamse luchthaven worden doorgelicht.


  gemodereerd
 8. Een echte trill-seeker. Kennelijk te weinig spanning gekregen in haar leven en dan is dit een soort compensatie.


  gemodereerd
 9. Is ze dement of zo, of denkt ze nog rijk te worden op haar ouwe dag, slecht pensioen en weinig AOV. En als je nog steeds op deze leeftijd een heel gezin moet onderhouden die haar waarschijnlijk ook tot deze daad hebben gedwongen, dan is het toch te triest voor woorden.
  Wat er ook achter dit verhaal schuil gaat, sterkte voor deze oma.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES