dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie21-jarige Haïtiaanse rover aangehouden in Suriname

21-jarige Haïtiaanse rover aangehouden in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

De 21-jarige vreemdeling Jaques D. die ervan verdacht wordt zich schuldig te hebben gemaakt aan twee afzonderlijke zaken is na bekomen informatie en goed speurwerk door leden van het RBTM op woensdag 11 mei aan de Prim Ramwadhdoebeweg opgespoord en aangehouden.

Uit het voorlopige onderzoek van het Korps Politie Suriname, kwam naar voren dat twee personen aangifte tegen deze verdachte hebben gedaan. Het eerste slachtoffer K.W. deed op zondag 27 februari 2022 gedaan op het politiebureau Kwatta ter zake diefstal middels geweldpleging en medeplichtigheid, dan wel mede daderschap aan diefstal met geweldpleging.

Naar zeggen van deze aangever is Jaques vermoedelijk ook betrokken geweest bij het plegen van het strafbare feit. De verdachten mishandelden hem en onder bedreiging van twee scherpe voorwerpen werd de aangever beroofd van een groot geldbedrag in SRD. Na de daad lieten de verdachten hem gekneveld achter.

Het tweede slachtoffer G.W. deed op woensdag 13 april aangifte op het politiebureau Leiding ter zake poging diefstal middels geweldpleging. Met een gasbukspistool heeft Jaques op een woonadres in het district Wanica gepoogd de bewoners op dat adres te beroven. Bij het zien van de verdachte gelukte het de bewoners zich in de woning terug te trekken en de deur op slot te doen.

De politie had in deze zaak eerder twee andere jongemannen aangehouden. Het tweetal werd voorgeleid, maar aangezien zij niets te maken hadden met dit strafbare feit werden zij na te zijn verhoord, heengezonden. Door de verschillende verhoren die zijn afgenomen en veilig gestelde beelden kwam de verdachte Jaques in beeld.

Na zijn aanhouding is Jaques samen met het gasbukspistool overgedragen aan de van Recherche van Regio Midden. Hij heeft bekend betrokken te zijn bij het plegen van het strafbare feit op het woonadres in het district Wanica. Echter ontkent hij zich schuldig te hebben gemaakt aan de roofoverval in het ressort Kwatta.

Jaques is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Het is niet uitgesloten dat er in de zaak van Kwatta nog meer aanhoudingen zullen worden verricht, aldus de politie.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

8 REACTIES
 1. Deze crimineel zo snel mogelijk dumpen voor de kust van Haïti. Niet te lang in de cel in Suriname vasthouden, kost de staat nodeloos teveel geld.


  gemodereerd
 2. Nadat hij zn straf heeft uitgezeten meteen op de vlucht terug naar haiti smijten. Saya betaald de rekening wel wat hij heeft deze rover naar ons land gebrachr


  gemodereerd
 3. De Surinaamse straathonden hebben honger dus, hup in de vleesmolen met die kerel!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 4. mensen wie gaf er toegang voor die haitianen om hier te zijn , juist ddb en ook deze minister van bibis ramdin vindt het ook goed , maar wij het gewone Surinaamse volk hebben last van die haitianen


  gemodereerd
 5. Deze crimineel met rust laten, want het grootste deel van de mensheid en het grootste deel van de Surinamers heeft de grootste crimineel en de wereldwijde criminele organisatie, dat is de kerk, bisschoppen en de paus, omarmd en vergeven voor al de berovingen en moorden die zij eeuwenlang gepleegd hebben en zodoende rijk zijn geworden. Dus libi na boi yere. Het is allemaal godswil. Ja toch??


  gemodereerd
 6. Groot geldbedrag, waarvan? Bewijs dat je het in bezit had dan?

  Heeft de Haïtiaan een geldig verblijf? Zo nee, is hij Surinamer ? Zo nee, WAAROM wordt ie niet retour gestuurd naar zijn thuisland?

  ONBEGRIJPELIJK


  gemodereerd
 7. Mensen if a beng deh wang koeli of blacka mang zou er niet zo dom gesproken worden overal heb j ze die jong is juist opgegroeit met een paar boslandcreolse en hindostanse boeven en hij is een Surinamer dus laten we voorzichtig zijn om ons verstand niet verstikt raakt bij het dom dumpen van een ander


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES