maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSterk pleidooi DNA-lid Mangre zorgt voor perceelregistratie leraren

Sterk pleidooi DNA-lid Mangre zorgt voor perceelregistratie leraren

-

Does Travel - naar Suriname

Tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA) heeft VHP-parlementariër tevens vakbondsleider Reshma Mangre hard gepleit dat ook leraren in aanmerking komen voor een bouwkavel.

De parlementariër gaf in haar betoog aan dat veel leerkrachten alleenstaand zijn en verblijven in een huurwoning. Naar haar zeggen zijn de huurtarieven aan de hoge kant en niet meer te betalen. Naar aanleiding daarvan vroeg zij serieuze aandacht van de minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) voor deze kwestie.

GBB-minister Dinotha Vorswijk gaf bij de beantwoording aan dat als parlementariërs het voortouw willen nemen om een bepaalde groep te helpen met een bouwkavel, het ministerie bereid is daarbij te ondersteunen.

Mangre aarzelde geen moment en zette meteen via haar shopstewards van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) een perceelregistratie op touw. De screening zal plaatsvinden door het ministerie van GBB.

De vakbondsvrouw zegt dat met de registratie en medewerking van de minister een lang koesterde wens van de BvL en ALS eindelijk in vervulling gaat. Leraren die in aanmerking willen komen voor een bouwkavel kunnen zich bij elke shopstewards registreren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Als ik het goedt heb,dan heeft ieder in Suriname geborene recht op een stuk grondt, of waren leerkrachten daarvan uitgesloten.nu komt men weer een andere groep mensen voortrekken, uitzonderingen zouden uitsluitend by hoge noodt mogelyk moeten zyn. Dit zyn nou de situatie,s die ruimte ontwikkelen tot corupt handelen.


  gemodereerd
 2. Nou, sterk pleidooi is zwaar overdreven. Ik zie het meer als politieke campagne voeren. Percelen moet je aan de sociaal zwakkeren geven, de armen. De onderwijzers behoren tot de middeninkomens en kunnen zelf een perceel kopen. Zo hebben de andere hardwerkende Surinamers het ook gedaan en nu een hypotheek aflossen.


  gemodereerd
 3. Ja weer is het bewijs geleverd dat de VHP in het belang van alle Surinamers en alle beroepsgroepen denkt. Wat is deze houding een verademing itt de vorige gezaghebbers die aan hokjesgeest deed. Alleen mensen die aan de fascisten gelieerd waren, werden geholpen.


  gemodereerd
 4. dankzij dna lid Mangre krijgen de leraren waar ze recht ophebben , dit alles zal het onderwijs bevorderen


  gemodereerd
 5. Iedereen wil gratis. Iedereen in su is sociaal zwak en arm.Waarom niet een hypotheek door de staat voor degene(n) die een bouwkavel wil kopen met 0 % of 1 % rente per jaar.Dan gaan zij het waarderen en een fatsoenlijke aflossing.Is niet eerlijk tegenover de mensen die wel kopen.Politiek mag geen bemoeienis hebben.( no wang mati mati gedoe)


  gemodereerd
 6. Surinamers die een gratis perceel van de overheid krijgen zouden een verklaring moeten tekenen dat ze de eerste 7 jaar niet mogen doorverkopen. Indien ze dat wel doen moet de winst terug vloeien naar de staatskas. Ik ken heel veel gevallen waarbij verkregen percelen worden doorverkocht, om vervolgens opnieuw aan te kloppen bij dezelfde overheid.


  gemodereerd
 7. heel mooi.
  help. ik heb een eigendomsgrond . maar ik kan niets ondernemen op mijn grond. 40 jaar geleden heeft de landmeter de geografische coordinaten van mijn stuk grond vervalst. ik ontvang documenten van andere mensen hun gronden een x aantal kilometers verder dan waar mijn grond is.
  ik ben al een hele tijd met de gliss bezig ,met de vraag hoe dit opgelost kan worden. tot nu toe heb ik geen een medewerking gekregen.
  wie zou kunnen aangeven welke pad gevolgd moet worden om het weer recht te laten trekken.


  gemodereerd
 8. Waarom niet als “gratis” pacht / vruchtgebruik voor onbepaalde tijd, waarbij alleen datgene wat er op gebouwd wordt verkocht of overgedragen kan worden maar het grond zelf blijft van de staat. Bij een eventuele boedel case kan de overheid dan bemiddelen danwel opkopen.

  Er zijn tal van gronden die door boedel kwesties of door dat er geen erfgenamen zijn verwaarloosd worden. Hiernaast wordt er ook misbruik van gemaakt, men verkoopt en vertrekt naar het buitenland bijvoorbeeld.

  Er is een breder en dieper onderzoek nodig voor een efficiënte gronduitgifte beleid waarbij de gebruiker er onbezorgd gebruik van kan maken en eventueel kan overdragen aan nakomelingen of aan familieleden tot een bepaalde graad maar waarbij misbruik en verwaarlozing voorkomen wordt.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 9. Iedereen heeft recht op veiligheid en in de zekerheid om te kunnen voorzien in de primaire levensbehoeften. Een stukje grond voor een eigen stekje is daarom een basisbehoefte.
  Mangrey heeft het dus goed gedaan !

  Het is nu aan de ontvangers hoe zij dit zullen waarderen. Hopelijk zullen zij er trots op zijn en zullen zij er geen misbruik van maken.

  Mi kondre tru.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 10. rbrown en eigen+mening , jammer voor jullie he , dat jullie geen Surinamers zijn maar Nederlanders , dus voor jullie ligt er geen stuk grond klaar hier in Suriname , ga daar kijken in de bijlmer , misschien lig daar voor jullie grond onder de grond


  gemodereerd
 11. Watje, moet je niet beter je best doen om te slijmen voor een stukje grond voor jezelf. Of leef je in een doos langs de weg.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES