dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidRegering om tafel met bonden Diakonessenhuis en Sint Vincentius Ziekenhuis

Regering om tafel met bonden Diakonessenhuis en Sint Vincentius Ziekenhuis

-

Does Travel - naar Suriname

De personeelsleden van het Diakonessenhuis en Sint Vincentius Ziekenhuis in Suriname, hadden zich op 19 mei, verzameld bij het hoogste college van Staat om diverse vraagstukken waarmee zij te kampen hebben aan te kaarten.

Het zorgpersoneel is ontevreden, omdat cao-onderhandelingen niet afgerond kunnen worden. Het niet ontvangen van de COVID-toelage is ook een heet hangijzer.  De medewerkers werden bij De Nationale Assemblee toegesproken door vicepresident Ronnie Brunswijk. Op zijn beurt heeft de vp de nijpende vraagstukken omstandig bediscussieerd met president Chandrikapersad Santokhi.

De deliberatie tussen de twee hoogste functionarissen heeft geleid tot een overleg tussen een clusterteam van ministers en de bonden die in beraad waren. Robby Naarendorp is de voorzitter van de personeelsbonden bij beide ziekenhuisinstellingen. Het clusterteam werd geleid door minister-ad interim van Volksgezondheid, Krishnakoemarie Mathoera.

De dialoog heeft erin geresulteerd dat er binnen twee dagen een commissie bij elkaar komt bestaande uit actoren van het ministerie van Volksgezondheid, directie van de ziekenhuizen en een vertegenwoordiging van de bonden. De financiële achterstanden zullen eerst in kaart worden gebracht en vervolgens  zullen betalingsafspraken worden gemaakt.

De regering heeft als streven om binnen tien dagen een volledige oplossing voor de vraagstukken te hebben.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. De administratie zal bij deze instellingen ook een puinhoop zijn.
  Een grondige administratieve controle is hier ook een noodzaak. Het zal mij niet verbazen dat hier ook flink gesjoemeld is en dat er fout gedeclareerd is.

  We wachten het onderzoek af. Het is pijnlijk voor het personeel maar indien er sprake is van fraude dan moet het personeel ook begrijpen dat de fraudeurs voor deze ellende aansprakelijk zijn en niemand anders.

  Ook in de zorg is kwaliteitsmanagement een absolute must !

  Wij willen een clean zorgstelsel.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 2. Para Express , volkomen met jou eens , en zeker is ook daar fraude gepleegd tussen 2010-2020 en nu zijn het personeel de klos


  gemodereerd
 3. Het niet ontvangen van de COVID-toelage is ook een heet hangijzer.
  =≈========
  Echt waardeloos dat de huidige regering zo omgaat met mensen die dag en nacht zo hard gewerkt hebben. Dat noemt de regering prudent beleid. Schaamteloos gedrag. Deze ziekenhuizen verdienen ook een goeie CAO. Deze incompetente minister van volksgezondheid moet vervangen worden.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES