woensdag, februari 28, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidRIVM: Toename aantal met apenpokken besmette mensen in Europa

RIVM: Toename aantal met apenpokken besmette mensen in Europa

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft laten weten dat de virusinfectie monkeypox, vaak apenpokken genoemd, deze maand gevonden is bij verschillende mensen in Europa.

Na besmettingen in onder meer de Verenigde Staten, Spanje en Groot-Brittannië is apenpokken ook in België, Duitsland en Frankrijk geconstateerd. Het virus heeft te maken met een opvallende toename aan gevallen; apenpokken komt doorgaans zelden buiten Afrika voor.

Het eerste geval in België werd gisteravond gemeld. Bij een tweede persoon, een man uit Vlaams-Brabant, is de ziekte vanochtend geconstateerd. In Frankrijk is iemand in Parijs besmet en in Duitsland gaat het om iemand uit München meldt de NOS.

In Nederland zijn nog geen gevallen bekend. Een toename van het aantal besmette mensen in Europa wordt nog wel verwacht zegt het RIVM.

Apenpokken is een virusinfectie die vooral in West- en Midden-Afrika voorkomt. Het kan worden overgedragen via de huid en via adem, maar niet via zwevende druppeltjes in de lucht, schrijft het RIVM. Symptomen zijn onder meer bultjes, koorts en hoofdpijn.

UPDATE: In Nederland zijn enkele mogelijke gevallen van het apenpokkenvirus. De monsters worden momenteel in een laboratorium onderzocht, de uitslag is nog niet binnen. Ook als die allemaal negatief uitvallen, houdt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) er rekening mee dat het eerste geval binnenkort wordt vastgesteld.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

5 REACTIES
  1. Boi, heftig net als die hepatitis. Beide uitbraken begonnen in Groot- Brittannië, die geen lid meer is vd eu.


    gemodereerd
  2. binnenkort ook in suriname..klm voert vluchten op naar 6x per week heerlyk.


    gemodereerd
  3. binnenkort ook in suriname..klm voert de vluchten op naar 6x per week heerlyk.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES