zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieStrubbeling tussen medewerkers en afdelingshoofd binnen KPS

Strubbeling tussen medewerkers en afdelingshoofd binnen KPS

-

Does Travel & Cadushi Tours

Op een afdeling binnen het Korps Politie Suriname (KPS) is er strubbeling ontstaan tussen de medewerkers en het afdelingshoofd. Vernomen wordt dat een aantal van de desbetreffende medewerkers intussen een brief heeft gericht aan de korpsleiding en daarbij hebben gevraagd voor aflossing van het hoofd, omdat zij hun werkzaamheden niet kunnen voortzetten onder deze leiding.

De medewerkers hebben over hun afdelingshoofd heel wat zaken opgesomd, die volgens hen niet door de beugel kunnen. De desbetreffende manager van de afdeling vindt dat deze zaken naar voren zijn gehaald, nadat hij aflossing van twee medewerkers had gevraagd. Gelijk nadat aan beide medewerkers van de afdeling was medegedeeld dat zij overgeplaatst zullen worden, is er een brief samengesteld en opgestuurd naar de korpsleiding.

Volgens de medewerkers wordt er nu, nadat ze dit alles naar voren hebben gebracht, rancuneus gehandeld. Zo is er op woensdag 18 mei plotseling een dagrapport geïnitieerd, waarbij de medewerkers zich bij de coördinatoren moeten aanmelden en aangegeven moet worden hoe laat de medewerkers aan het werk verschijnen en vertrekken. “Als u zich niet aanmeldt loopt u kans dat u werkt, maar dat u niet op het dagrapport wordt aangebracht” is de boodschap.

Dit laatste is een opdracht van de korpsleiding, waarin opgedragen wordt om de aanmelding- en vertrektijd van alle medewerkers te vermelden.

De medewerkers vragen aandacht aan de korpsleiding voor een spoedige oplossing.

UPDATE: De afdeling had een vergadering met betrekking tot de ontevredenheid. Na het gesprek met de leiding is afgesroken dat er eind van de maand een evaluatie komt. Daarmee zijn de medewerkers en het afdelingshoofd akkoord gegaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

9 REACTIES
 1. Zo is er op woensdag 18 mei plotseling een dagrapport geïnitieerd, waarbij de medewerkers zich bij de coördinatoren moeten aanmelden en aangegeven moet worden hoe laat de medewerkers aan het werk verschijnen en vertrekken. “Als u zich niet aanmeldt loopt u kans dat u werkt, maar dat u niet op het dagrapport wordt aangebracht”

  En dan? Wordt je voor die dag dan niet uitbetaald? Gewoon 1 digitaal systeem instellen waarbij inloggen in het politie apparaat meteen een aanmelding is op werk. In dit systeem, natuurlijk ook de loonstroken, contract en andere persoonlijke info opnemen, zodat men niet al te makkelijk denkt van, ‘mo mek mi mati log in gi’m’. Op z’n Surinaams moeilijk doen, is veel makkelijker voor sommigen.

  Het kan toch oh zo simpel zijn


  Maak melding

 2. Als het zo vaak rommelt binnen het politiekorps, hoe gaan zij dan de orde kunnen handhaven. Vandaar dat de criminaliteit in dat land toeneemt. Er zijn teveel interne strubbelingen. De grootste boosdoener is de incompetente leiding binnen het korps.


  Maak melding

 3. Ze willen blijkbaar hun zeven even gewoonte niet kwijt.
  In en uitklokken op je werk is normaal maar ik denk niet dat het invloed moet hebben op je loon want ik kan 2 uurtjes aanwezig zij maar verzet bergen werk…een ander is 8uren aanwezig maar doet geen moer. Het is misschien beter dat elke agent wekelijks een verslag indient van zijn/haar werkzaamheden. Maar dat zou in deze digitale tijd ook zo uit het systeem gehaald kunnen worden. Op basis van hun prestaties kan er een bonus aan gekoppeld worden.


  Maak melding

 4. Ai na Mii Dat systeem hadden ze in Italië. Ambtenaren logten in op afstand en uit. Iemand fysiek laten inschrijven en uitschrijven daarvoor moet hij in ieder geval twee keer op een dag fysiek aanwezig zijn. Blijkbaar houden ze in Suriname niet zo van controle en verantwoording.


  Maak melding

 5. Bij aanvang van je dienst is het toch normaal dat een dagrapport wordt opgemaakt.Alle werkzaamheden en bijzonderheden moeten vermeld staan/worden.Ook het aanwezige personeel,manschappen,corveeir,arrestante(n) verzorger ect.ect. en aantal ingesloten arrestaten.Of is het korps een bananen winkel geworden.En natuurlijk hoe laat je bent binnen gekomen.Als je een uurtje langer blijft,schrijf je toch ook als overwerk.


  Maak melding

 6. Uit dit stuk kan je een heleboel conclusies trekken, te weten:
  1. leidinggevenden in Suriname hebben een cursus nodig genaamd: hoe moet ik leiding geven en dan komen zaken aan de orde zoals communicatietechnieken, etc.
  2. De leidinggevende is iemand van de oude stempel daar hij de oude prikklok in een gewijzigde vorm wil herintroduceren, terwijl er aardig wat moderne technologische middelen zijn om in deze behoefte te voorzien. Iemand zei tegen mij eens: De technische middelen zijn er, gebruik ze.
  3. Uit punt 2 blijkt dat er een enorme behoefte bestaat aan opleidingen ITC voor leidinggevenden. Ik heb op het bureau Geyersvlijt twee agenten bij wijze van spreken zien vechten om een typemachine. Iets wat in Nederland in het museum thuis hoort.
  4. Ik vermoed dat er iets politiek geregeld is in deze: dus geen politieke regelarij. Zet de juist opgeleide mensen op de juiste plaatsen, anders gaat Suriname kapot.
  5. Niet genoemde zaken, zoals de rotte appelen binnen het korps en de groeiende ontevredenheid onder de agenten omdat ze harder moeten werken door de toename van de criminaliteit en in de wetenschap verkerend dat deze exponentieel toeneemt.

  Ik houd het voorlopig hierbij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES