vrijdag, december 1, 2023
HomeNieuws uit NederlandKLM voert 'Regenboog vlucht' uit naar Suriname

KLM voert ‘Regenboog vlucht’ uit naar Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Op 17 mei 1990, de Internationale Dag tegen homofobie, transfobie en bifobie (IDAHOT), schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie WHO homoseksualiteit officieel van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Op deze dag wappert sindsdien de regenboogvlag op vele plaatsen en worden activiteiten georganiseerd ter markering van dit feit.

Dit jaar voerde de KLM op deze dag een vlucht uit van Amsterdam naar Paramaribo met een crew die voornamelijk bestaat uit leden van de LHBTIQ(-bondgenoten) gemeenschap. Dit soort activiteiten is belangrijk vanwege de zichtbaarheid die daarmee gegeven wordt en de bijdrage die daarmee geleverd wordt aan de emancipatie en empowerment van LHBTIQ mensen, zegt de KLM.

In een verklaring zegt het bedrijf: “Op 17 mei, de dag waarop wereldwijd de Internationale Dag tegen homofobie, transfobie en bifobie (IDAHOT) wordt gevierd, geven wij uiting aan ons engagement voor de bescherming van de mensenrechten en de bevordering van gelijkheid voor allen. Tolerantie en respect voor diversiteit zijn van fundamenteel belang voor een open en democratische samenleving.

Wij blijven ons inzetten voor de bescherming van gelijke rechten voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen en homo’s (LHBTIQ) wereldwijd, dus ook in Suriname,

Ofschoon homoseksualiteit in Suriname niet strafbaar is en geweld tegen LHBTIQ-mensen relatief weinig voorkomt, is het nog steeds niet mogelijk om een partner van een gelijk geslacht als zodanig te registreren, met alle sociaal maatschappelijke gevolgen van dien.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

10 REACTIES
 1. De KLM vergat te vermelden dat, met de de tarieven die ze hanteren voor een vlucht naar Suriname, ze aan het eind van elke ‘Regenboog vlucht’ een pot met goud verwachten binnen te halen.
  gemodereerd

 2. Zou pas nieuws zij als ze een all mensen uit Suriname crew hebben, Maar welcom in Suriname aan de LGBT crew.
  gemodereerd

 3. Ram Singh , de KLM zal best Surinamers in dienst hebben maar of ze bij die LGBT groep horen dat is een vraagteken
  gemodereerd

 4. het van de lijst halen doet de mentale ziekte niet verdwijnen.
  het hebben over gelijke rechten maar nergens de gewone hetero groep noemen
  daarom is dit hele groepje gelijk al aan het discrimineren net als wat blm altijd al deed.

  “om een partner van een gelijk geslacht als zodanig te registreren,”
  kan ook niet als je maar wat kan noemen zoals je je voelt?
  hoe wil je dat registreren dan?
  het constante doordrukken van wat een erg kleine groep wil, terwijl ze zelf niet eens weten wat ze precies willen.
  feministen zijn anti-man….maar wat als een man zich als vrouw indentificeert?
  eeuwig de schuld geven aan de blanke man? maar wat als die zich identificeert als vrouw? een gekleurde vrouw zelfs?
  wat ga je dan met je idioterie doen?
  gemodereerd

 5. henkes zal de slm een regenboogvlucht kunnen maken naar Amsterdam en daar een pot met Euro’s verwachten zodat ze eindelijk hun schuld van nu al 250 miljoen Euro kunnen terug betalen
  de slm zal zeker met hun grote aantal personeel( die niets te doen hebben) een regenboogvlag kunnen maken , maar voor de rest kunnen ze niets
  gemodereerd

 6. Heel mooi gebaar van de KLM. Ik hoop dat deze maatschappij de vluchten naar Suriname verder uitbreid. Als je op vakantie of zakenreis gaat, dan wil je de zekerheid hebben dat je op de geplande dag dag ook kan vertrekken en terugkeren. En niet zoals bij de SLM, steeds die onzekerheid, gaat de vliegtuig weer aan de ketting. Want door mismanagement gaat het al jaren heel slecht bij de SLM. De heer De Haan en kornuiten hebben hierin ook geen verandering kunnen brengen, ondanks de honderdduizenden euro’s die deze gasten jaarlijks verdienen. De SLM zou als kleine maatschappij zich meer dan concentreren op de regionale routes. De route Amsterdam-Paramaribo, vice versa kunnen ze liever aan de KLM overlaten. En natuurlijk moeten de ticketprijzen op den duur omlaag.
  gemodereerd

 7. KLM buit NedSuries al jaren uit met hun tarieven. De Surinaamse overheid is medeschuldig hieraan. Voor een ticket naar Maleisie betaal je bij de KLM 440 euro en dat terwijl de afstand en reisduur 2x groter is dan naar Su. Voor een ticket naar Su heb ik onlangs 980 euro betaald.
  De KLM is een boef en maakt misbruik van haar alleenrecht op de lijn.
  De Surinaamse overheid is een mak schaap die graag meelift met haar SLM op de tarieven die de KLM hanteert. Komt nog bij dat je in de 737-300 als haringen in een ton zit.
  De stoelen zijn zeer krap. Voor extra beenruimte, betaal je 80 euro extra. Ze vertellen er alleen niet bij dat je bij het toilet zit, de hufters!
  gemodereerd

 8. een kleine groep die de rest van de wereldbevolking wil dwingen hun idioterie te accepteren.
  doe wat je zelf wilt en laat anderen gewoon met rust
  die fobies roepen ze zelf over zich af door dat rare gedrag naar anderen toe.
  altijd moeten ze hun zin maar hebben met van alles en nog wat.
  doe normaal, doe je gek zat, en val een ander niet lastig met je eigen gedoe
  wat je bent en hoe je je eigen gedraagt verkleed of wat dan ook, boeit het grootste gedeelte van de bevolking niet eens. dus laat de bevolking dan ook met rust, met je eigen onzin
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES