maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheid12 nieuwe ambulances voor gezondheidsinstellingen in Suriname

12 nieuwe ambulances voor gezondheidsinstellingen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Woensdag 18 mei vond in Suriname de officiële overdacht plaats van 12 nieuwe ambulances aan verschillende gezondheidsinstellingen. Hiervan zijn 9 ambulances aangeschaft door de overheid en 3 zijn gedoneerd door het UNOPS-project van Japan.

De overdacht van de ambulances is een belangrijke mijlpaal gezien dit inhoud geeft aan de decentralisatie van de zorgverlening. Volgens het staatshoofd is dit het bewijs dat Suriname als land instaat is te investeren in de gezondheidszorg, door met eigen middelen ambulances aan te schaffen. Hij heeft in het bijzonder zijn dank geuit aan de internationale instanties die een bijdrage hebben geleverd aan de zorgsector. De president gaf aan dat de gezondheidszorg heel hoog op de agenda staat en dat hij uit kijkt naar toekomstige investeringen binnen de zorgsector.

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft 4 ambulances ontvangen, de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) ontving er 3, het Diakonessen Ziekenhuis, het Regionaal Ziekenhuis Wanica, het Mungra Medisch Centrum (MMC), het ’s Lands Hospitaal en de Medische Zending (MZ) ontvingen elk 1 ambulance. Door het UNOPS-project zijn er 3 Land Cruisers gedoneerd en op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid heeft de overheid 9 ambulances gekocht. De meeste gezondheidsinstellingen hadden een gebrek aan ambulances. De covid-19 situatie heeft ook een bijdrage geleverd aan de verslechtering van de voertuigen. Met de nieuwe ambulances zal dienstverlening van de voorgenoemde zorginstanties verbeterd moeten zijn.

“Ambulances hebben een brugfunctie van de zorgverlening naar de gemeenschap toe en tussen zorginstellingen. Middels ambulances kan de zorg in een heel vroeg stadium naar de patiënt toe worden gebracht en kan de continuïteit gewaarborgd worden”, zo sprak de NZR-voorzitter Claudia Marica-Redan tijdens haar toespraak bij de overhandiging. “Een ambulance is niet alleen een transportmiddel maar een ziekenhuis op wielen”, voegde zij verder toe. Het streven is om met de RGD en de Medische Zending een nationaal netwerk op te zetten, van waaruit de ambulances kunnen uit rukken. Zij was zeer ingenomen met de overhandiging en feliciteerde de samenleving en de zorginstanties met de nieuwe aanwinst.

Gezien de covid-19 situatie was er een grote druk ontstaan op de ambulancediensten van Suriname. De aanwinst van de nieuwe voertuigen was hoognodig. De Volksgezondheids-minister heeft er werk van gemaakt om opzoek te gaan naar goed uitgeruste ambulances die voldoen aan de moderne eisen van de zorgsector. De nieuwe ambulances zijn ruim genoeg voor een betere werksfeer voor de zorgverlener. Minister Ramadhin was zeer tevreden met deze dag omdat er sinds tijds behoefte was voor nieuwe voertuigen in de ambulance park.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. debby , je praat over de jaren 2010-2020 toen waren er geen medicamenten , want al jou paarse vrienden gingen naar cuba als ze zich niet goed voelden , en zij gebruikten het geld wat voor de zorg hier nodig was , dus wij burgers hebben heel veel pijn moeten doorstaan omdat er geen medicamenten waren en velen zijn gestorven dankzij jou paarse vrienden


  gemodereerd
 2. debby jou vriend ddb heeft in 2019 10 ambulances (trucs) van china gekregen om dat hij samen met hoefdraad een grote lening ( met een rente van 12%) heeft afgesloten met die chinezen , en als dank gaf jou vriend ddb houtconcessies aan die chinezen , en nu 3 jaar later hebben wij last van overstromingen door de kap van bomen


  gemodereerd
 3. Sang datie. Ik zie voor elk district 1 ambulance, wel eerlijk zo toch?!

  Dus dan is de volgende smoes, geen benzine?


  gemodereerd
 4. Nog blijven azijnpissen, debieus? Het is nooit goed hé? Waarom ga je niet vrijwillig je diensten aanbieden bij 1 van de ziekenhuizen ipv steeds te kwaken?
  Goede zaak. Doorgaan regering en buitenlandse vrienden.


  gemodereerd
 5. Nu de overvolle en slechte wegen naar de patient nog op een zodanige manier inrichten, zodat de ambulance snel en efficient mensenlevens kan redden.


  gemodereerd
 6. Heel goed hoor Chan om zoveel ambulance’s in zetten. Onder de huidige regering is de armoede in Suriname toegenomen. Het arme volk heeft niet genoeg te eten en lijdt honger. Ze zullen vaker gezondheidsklachten hebben en zullen deze ambulances vaker ingezet moeten worden. Fijn dat de president vooruit kijkt en hierop inspeelt. Eerst het volk laten verhongeren en daarna ambulances inzetten.


  gemodereerd
 7. Wedden dat deze Ambulances door gebrek aan onderhoud en onbesuisd
  rijgedrag, binnen 1 jaar naar de kloten zijn ?????

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES