dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBraziliaanse media: 'Aangehouden drugsverdachte in contact met Surinaamse politici'

Braziliaanse media: ‘Aangehouden drugsverdachte in contact met Surinaamse politici’

-

Does Travel - naar Suriname

Een 63-jarige piloot die onlangs door de Braziliaanse autoriteiten is gearresteerd in de deelstaat Goiânia, is door de federale politie geïdentificeerd als lid van een criminele organisatie die bestaat uit zakenlieden uit Brazilië en politici uit Suriname.

Dat schrijft de Braziliaanse newssite Globo. De man, die afgelopen zondagavond werd aangehouden, zou volgens Globo vaker telefonisch contact hebben gehad met vijf personen in Suriname.

Het medium heeft de namen van de zakenlieden en politici die ervan worden verdacht deel uit te maken van de criminele organisatie niet vrijgegeven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
 1. Wat hebben we in Suriname aan een onvolledig bericht? Als ze de namen van de Surinaamse politici niet willen noemen, mogen ze net zo goed hun smond helemaal dichthouden.


  gemodereerd
 2. Begint de naam van die partij van de politici toevallig met een N?

  Als ze deze crimineel niet beschermen zal hij niet lang meer leven.

  Ik rust
  Djamoe


  gemodereerd
 3. Het medium heeft de namen van de zakenlieden en politici die ervan worden verdacht deel uit te maken van de criminele organisatie niet vrijgegeven.
  ==========
  Suriname heeft toch geen goede band met Brazilië, dan zouden de namen toch vrijgegeven kunnen worden. Wat zou de reden kunnen zijn om de namen niet vrij te geven. Heel raar en ongeloofwaardig. Van je buren moet je het hebben. De ene buur kaapt een groot stukje Surinaamse grondgebied en de andere buur beschermd criminelen.


  gemodereerd
 4. Kan interessant worden. Namen gaan bovenwater komen lijkt mij.

  Het vervellende is dat Justitie, gezien Boefdraad, nog steeds heel zwak is en schijnbaar niet goed is formaliteiten correct af te handelen.


  gemodereerd
 5. Die Surinaamse politici zullen nu peentjes zweten.
  Een link met Piet Wortel is niet uitgesloten.

  What’s up doc !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 6. Het zak niemand verbazen binnen welke partijen de mededaders gezocht moeten worden. Goed dat de DEA ook een oogje in het zeil houdt want zo worden de criminelen die de rechtsstaat proberen omver te werpen, preventief onschadelijk gemaakt.


  gemodereerd
 7. Hoeveel politici hebben wij in Suriname en hoeveel zitten in zulke hoge posities waardoor ze in staat zijn om de internationale drugshandel te beschermen. Het afstrepen en doorhalen van de namen van de onschuldigen mag beginnen en zie wie dan overblijven.


  gemodereerd
 8. Dan zouden eigenlijk nu onze eigen, Surinaamse journalisten aan het werk moeten gaan……


  gemodereerd
 9. Ik denk dat 1van met zijn schoonfamilie een soortluxe hotelresort in Noord runt


  gemodereerd
 10. Hey volk van Su heeft t recht om t weten wie deze landverraders zijn. Wat voor n oplichterij is dit? Met belastingsgelden


  gemodereerd
 11. geef die namen vrij van de surinaamse politici , dan kunnen ze net als hoefdraad vluchten en dan weet iedere Surinamer dat deze politici vuile handen heeft net als hoefdraad


  gemodereerd
 12. @jojo, een internationale organisatie als Interpol met een top inlichtingendienst laat zich niet misbruiken door de politiek van VHP, NPS,enz. Ik had u wijzer ingeschat m.b.t. de zaak Hoefdraad.


  gemodereerd
 13. Het hele land bevindt zich op een scheve helling.
  De (schijn)welvaart zit hem in de verkeerde prioriteiten stelling in combinatie met de commerciële kracht van de CEO’s van de verschillende Narco Co die hun best selling products, zoals de auto’s vlot verhandelen en daarmee gegarandeerde cq geslaagde witwas operaties uitvoeren.
  Maar de namen komen ooit boven water. Alleen zijn ze voorlopig in het belang van het onderzoek (nog) niet vrijgegeven. Echter kan ik me niet aan het oordeel onttrekken dat de namen niet door de Braziliaanse autoriteiten reeds lang zijn door gespeeld naar hun Nederlandse collega’s.
  Vergeet bijvoorbeeld niet dat er in Nederland een paar jaar geleden bij een grootschalig drugonderzoek waarbij 48 mensen waren opgepakt, ook versleutelde telefoons in beslag genomen zijn.
  Dit is een grote klap voor de hele criminele (onder)wereld .
  De Nederlandse justitie was daarom in staat met tools van gespecialiseerde bedrijven de telefoons te hacken.
  Door een bericht te sturen, een connectie te maken, of via een website kunnen ze een telefoon overnemen en alle berichten zien, zelfs als je WhatsApp of Signal gebruikt.
  Daarom gebruikten criminelen crypto- of versleutelde telefoons zoals het Europese EncroChat of het Canadese Sky ECC.
  Zelfs bonafide gebruikers, zoals journalisten of mensenrechtenverdedigers maakten er gebruik van.
  Ik denk dat de Nederlandse justitie, dankzij de ontsleutelde gesprekken op de iIllegaal aangesloten versleutelde Sky-ECC-netwerk, nog veel meer te weten is gekomen over o.a. over de namen van de Surinaamse witwassers, witwaspraktijken, hun bezigheden met cocaïne-invoer/export incl. synthetische drugs in Suriname en in Nederland.
  Langzaam sluit het justitiële vangnet zich om hen heen.
  Er zijn alleen al in Nederland 4 miljoen versleutelde gesprekken afgetapt.
  De namen van de criminelen politici zakenlui en andere ondernemers liggen reeds vast.
  Vandaar ook de massale arrestaties en ontmanteling van bijvoorbeeld de vele Surinaams Hindoestaanse groothandelszaken als dekmantel in groente en fruit.
  Er staat nog veel te gebeuren in Suriname en Nederland.
  Nownow wan lo sma e kis lusbere.


  gemodereerd
 14. Hoe is het nu met de de bekende bejaarde drugsdealer die ooit een staatsgreep heeft gepleegd om zijn positie als grote drugsbaas te verstevigen. Leeft de man nog ? of is hij bejaard seniel en naar het hiernamaals. Ben beniewd


  gemodereerd
 15. Cornelius, van al de namen die je opnoemde, is alleen Vene met pensioen en alleen Vene houdt zich niet meer aktief bezig met de Surinaamse politiek. Daarom kan alleen Vene met 99% zekerheid geschrapt worden als verdachte. De andere figuren, die je opnoemde, hebben er voor tussen 10 en 99% iets mee te maken.


  gemodereerd
 16. Ooh, zouden ze daarom zoveel onzinnige vragen stellen in het DNA, bedoeld als afleidingsmanoeuvre.
  De afgelopen weken zijn er tal van politici uit de naburige landen opgepakt en uitgeleverd aan de us. Waarom zou suri een uitzondering zijn.

  Piloto 63 años tienes muchos aviones pequeños, trabajo desde 1999.
  Ahora, Strafeis 8 jr in de Braziliaanse gevangenis wens ik niemand toe.

  Us $500 in 4 wkn, is een case voor us law & order. 🤭😋


  gemodereerd
 17. Nieuwsgierig zijn we allemaal. Echter, het onderzoek in deze zaak is nog gaande, vandaar dat in dit stadium de namen waarschijnlijk (nog) niet zijn vrijgegeven. Geduld.


  gemodereerd
 18. Ook in su heeft men recentelijk een uitgebrand vliegtuig aangetroffen. “In het belang van het onderzoek” is er verder geen geen informatie vrijgegeven.
  Werk voor de riooljournalisten.


  gemodereerd
 19. @S Landsbelang..helaas zijn de surinaamse journalisten grote poepejantjes. Ze schijten alle kleuren v d regenboog als ze dit moeten gaan onderzoeken. Het lijkt alsof ze criminelen op handen dragen ..soso fredeh. BTW….wie is die Dave van Aerde met zijn praatprogramma op youbtube?? Weer een wanna-be talkshow host …. Die man heeft geen niveau….bepaalde dingen die hij zegt kunnen echt niet. Maar goed …misschien heeft hij wel de guts om de politici in deze zaak te achterhalen .


  gemodereerd
 20. Kwakoe van Helena Christina
  Om de lijst nog kleiner te maken worden alvast alle Chinezen en Javanen doorgestreept op de lijst en daarna degenen waarvan wij denken dat ze zo integer zijn dat ze niet op de lijst horen.
  Tja en dan nog zullen het wel heel veel zijn want de lieden die vooraan lopen als grote dagoes komen uit de H partij en den N partij en de A partij


  gemodereerd
 21. Dat Surinaamse politici (in hun vrije tijd) lid zijn van een criminele organisatie is geen wereldnieuws en is al jaren een feit. Al zou deze braziliaanse vogel gaat fluiten en namen noemen zal er niks gebeuren, want deze gasten kopen mensen van het OM, JustPol en beleidsmakers bij de overheid om met grof geld om onderzoeken te vertragen of te beinvloeden. Op den duur verdwijnt alles in de doofpot. Getuige de zaak van de bewakers van de vieze -plee-sident met hun 400 kg cronto.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES