donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOrdening Centrale Markt: 'Illegale verkopers moeten zich registreren'

Ordening Centrale Markt: ‘Illegale verkopers moeten zich registreren’

-

Does Travel - naar Suriname

Het onlangs door districtscommissaris Ricardo Bhola ingestelde Crisisteam onder de Centrale Markt Paramaribo (CMP) door het Districts-Commissariaat van Paramaribo Noord-Oost, heeft in korte tijd vele venters die buiten de markt, langs straten en op trottoirs hun waar verkochten, wederom onder het dak van de CMP weten te brengen. Het doel van dit Crisisteam is om de orde terug te brengen in de binnenstad en extra aandacht te besteden aan de illegale groenten en fruit verkopers langs de openbare wegen.

 Verboden langs de weg te verkopen
Adjunct Districtsecretaris (ADS) Rozendaal, die samen met ADS Jubithana leiding geeft aan het Crisisteam, stelt dat er voor het pad van communicatie en informatieoverdracht wordt gekozen. Op deze manier kunnen de illegale groenten en fruit verkopers wegwijs gemaakt worden om via de legale weg een verkoopstand onder de markt te krijgen. Het is ten strengste verboden om langs de openbare weg groenten en fruit ten verkoop te bieden. De mensen die dat toch doen zijn opgeroepen geworden en velen hebben gehoor gegeven aan de oproep.

Er zijn afspraken gemaakt en men is aangemaand niet meer langs de straat te gaan verkopen. ADS Rozendaal stelt verder; “Marktmeester Anil Dhanai stelt alle verkopers in de gelegenheid hun stukken in orde te maken. Als dat in orde is, krijgen zij een plek aangewezen. Niet iedereen is langs geweest, maar het is een goed begin. Degenen die zijn langs geweest, waren ook blij dat zij zich konden registreren. Wij roepen ook de rest op om gehoor te geven en kiezen de weg van communicatie.” “Meld je aan”, stelt de bestuursambtenaar.

Samenwerking
De bedoeling is dat al de verkoop van groenten en fruit rondom de markt teruggebracht wordt onder de CMP, zodat er weer aanloop is binnen de markt. Het Crisisteam werd onlangs door dc Bhola in bijzijn van Marktmeester Dhanai ingesteld. Het team startte gelijk daarna met een kennismakingsronde bij de marktpositie, de mobiele unit en de BBS’ers onder de markt. Wij hebben werkafspraken gemaakt over hoe wij gezamenlijk het probleem van de illegale straatventers zullen aanpakken.

Daarna heeft het team zich georiënteerd onder zij die momenteel op een illegale manier hun waar ten verkoop aanbieden. Wij gaan de mensen begeleiden, adviseren en samen naar een oplossing zoeken, besluit ADS Rozendaal. Dc Bhola is ingenomen met het werk dat het Crisisteam in korte tijd heeft kunnen neerzetten. De burgervader stelt dat dit onderdeel is van het traject van de ingezette ordening van de binnenstad en de stad in zijn geheel. Samen kunnen wij elke uitdaging aan, besluit de dc.

opening
Fernandes Express
BODO Party

7 REACTIES
 1. Begin bij de mensen die veel geld verdienen met illegale praktijken OP GROTERE SCHAAL.

  Ga niet eerst vd kleine man. Geef die ruim de kans om orde op zaken te stellen, zoveel geld heeft de kleine hosselaar niet, als die bigi dagu’s


  gemodereerd
 2. Het is altijd een geklets met de mensen. Hoop mensen gaan niet nr de markt.
  Door covid was de markt tijdje dicht. Genoeg tijd om ht te ordenen. Niet kan men in Su.
  Te veel ongeschoolden.


  gemodereerd
 3. @ Ai na miiii…..en precies door de denkwijze van jou wordt er geen vordering gemaakt in Suriname. We zijn allemaal onder de indruk van orde als we in het buiteland zijn maar in ons eigen land willen we dat niet. De uitdrukking: DON’T SHIT ON YOUR OWN DOORSTEP, kennen mensen als jou niet.

  Het doel is niet om de mensen brodeloos te maken maar om te ordenen. Het is totaal geen gezicht dat ze langs de straat zitten op de meest onhygiënische plekken, waar mensen spugen, pissen etc etc. Onder de markt zijn ze tenminste ook veiliger.


  gemodereerd
 4. Jammer voor de arme mensen in Suriname die vanwege de armoede toch nog wat willen verdienen en geen honger willen lijden. Van alle kanten wordt het arme volk uitgeknepen. Het IMF en nu dit soort maatregelen. Zoek eerst een goeie oplossing voor deze arme mensen die langs de straten hun producten verkopen en probeer het in overleg met hun te structureren. De DNA leden, president, vice-president, ministers ea krijgen straks 17% salarisverhoging. Deze mensen kunnen in alle luxe leven, met gratis auto, bewaking etc. Wat gebeurt er met deze arme straatventers, helemaal niets. Twaalf uur lang zitten ze langs de weg op stoepen om een paar SRD te verdienen om hun kinderen eten te geven. Denk a torie.


  gemodereerd
 5. @ moen , jij zegt het precies waar het opstaat , die ai na miiii denkt dat die illegale verkopers rijken zijn want die gaan omdat ze rijk zijn als hobby daar zitten , maar die eigen+ mening ziet niet dat de moeder geen hol om haar kinderen geeft , waarom ga jij verkopen terwijl je het aan haar kinderen kunt geven dat ze een goede maaltijd hebben


  gemodereerd
 6. eigen+mening , jij zal wel geen problemen hebben daar in Nederland he , jou vreten wordt toch aan jou gegeven , en alles wat jij verteld klopt met 10 jaar beleid van jou matties , jij bent wakker he robg dat jou matties in die 10 jaar ons land naar de kloten hebben gebracht


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES