donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKinderombudsinstituut Suriname dit jaar een feit

Kinderombudsinstituut Suriname dit jaar een feit

-

Does Travel & Cadushi Tours

De voorbereidingen om te komen tot wetgeving voor het instellen van het Kinderombudsinstituut Suriname (KOS) zijn in volle gang. Dit instituut zal voor het einde van het jaar een feit zijn. Dit zegt Malinie Kaersenhout, voorzitter van de presidentiële werkgroep belast met de instelling van het KOS.

In het kader van de installatie wordt de laatste hand gelegd aan het formuleren van de nodige wetgeving. Organisaties belast met jongerenwerk zijn tijdens een workshop op vrijdag 13 mei in de gelegenheid gesteld hun gedachten hierover te laten gaan.

President Chandrikapersad Santokhi heeft bij de start van de workshop de nadruk gelegd op het belang van wetgeving voor de waarborging van kinderrechten en beleid op dit stuk. Verder heeft het staatshoofd erop gewezen dat het hoogtijd is om mechanismen tot stand te brengen, zodat jongeren inbreng kunnen hebben in het beleid. Het staatshoofd acht het noodzakelijk dat de doelgroep input geeft, omdat zij haar behoefte het best kan vertalen.

Het kan er bij het staatshoofd niet in dat beleid wordt ontwikkeld voor de toekomst; beleid dat invloed zal hebben op jongeren, maar dat deze groep zelf geen inbreng hierin heeft. “We moeten met onze kinderen in dialoog treden om samen met hen vraagstukken aan te pakken, want soms hebben zij ook betere ideeën”, voegde het staatshoofd eraan toe.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES
 1. Voorlichting, en voorlichten. Blijf ze stimuleren om alles uit het leven te halen wat erin zit l, en nooit op te geven. Afmaken waar je aan begint en verantwoordelijkheid nemen. Integer zijn. Met deze normen en waarden, kom je er.

  Praat tot je ::achter/ klein:: kids!!


  gemodereerd
 2. “…
  “We moeten met onze kinderen in dialoog treden om samen met hen vraagstukken aan te pakken, want soms hebben zij ook betere ideeën”
  … ”

  Dit moet woorden zijn van elke ouder !
  De gemiddelde Surinaamse ouder geeft zijn / haar kind geen antwoord wanneer het kind iets (beter) wil begrijpen. Kinderen worden te vaak genegeerd door eigen ouders. Vele Surinaamse ouders zijn niet betrokken bij de ontwikkeling van hun eigen kind !

  Respect voor Z. E. Santokhi !

  En STOP KINDERMISBRUIK !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES