vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomie'IMF-missie onder indruk van vorderingen die Suriname heeft geboekt'

‘IMF-missie onder indruk van vorderingen die Suriname heeft geboekt’

-

Does Travel - naar Suriname

In het kader van de tweede review van het overeengekomen Extended Fund Facility-programma (EFF) tussen Suriname en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), heeft een IMF-missie een bezoek gebracht aan Suriname. De IMF-missie was onder de indruk van de vorderingen die Suriname in het algemeen, en de CBvS in het bijzonder, tot nu toe hebben geboekt, meldt de Centrale Bank van Suriname.

Tijdens deze missie van 9 tot en met 13 mei 2022 onder leiding van dhr. Ding Ding, zijn gesprekken gevoerd met de o.a. de monetaire autoriteiten (Centrale Bank van Suriname en Ministerie van Financiën), de Deviezencommissie, de ministeries van Justitie & Politie, Sociale Zaken en Natuurlijke Hulpbronnen, commerciële banken en belangrijke maatschappelijke groepen in Suriname.

De gesprekken met de monetaire autoriteiten hadden betrekking op het gevoerd en nog te voeren budgettair en monetair beleid alsook op technische zaken waarover er nog enige onduidelijkheid bestond tussen Suriname en het IMF. Tijdens de gesprekken met de CBvS zijn de vorderingen die de Bank heeft geboekt inzake het nieuwe monetaire beleidsraamwerk uitvoerig besproken.

De missie is zich bewust van de offers die de Surinaamse bevolking heeft moeten brengen om een zekere mate van stabiliteit te bewerkstelligen, maar is hoopvol dat het sociaal programma van de Regering goed van de grond komt. Er liggen nog heel wat maatregelen in de pijplijn die Suriname zal moeten doorvoeren om tot een duurzaam herstel van de economie te geraken. Hiernaast dienen de autoriteiten de internationale economische en politieke ontwikkeling, als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne goed te monitoren, daar deze vanwege hogere importprijzen ingrijpende gevolgen heeft voor het inflatieniveau en de koopkracht van de Surinaamse bevolking.

Na een week van intensief overleg met het IMF hebben de Surinaamse autoriteiten alle vertrouwen in een goed verloop van de tweede review van het IMF-programma, waarna de volgende tranche van betalingsbalans- en begrotingssteun zal volgen ter verdere stabilisatie van de wisselkoers en financiering van het sociaal programma.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Ik kan me best voorstellen dat de IMF-missie onder indruk is van vorderingen die Suriname heeft geboekt. Hoe meer het volk in armoede leeft en honger lijdt hoe blijer het IMF wordt. Dat geeft aan dat hun programma van bezuinigingen goed wordt uitgevoerd. Er zit op dit moment geen enkele vooruitzicht op veranderingen op sociaal gebied. De incompetente ministers op belangrijke ministeries zijn nog steeds niet ontslagen. De minister van OW droomt over grote projecten, terwijl het volk geen eten heeft en honger lijdt.


  gemodereerd
 2. Ik geloof geen Moer van dit alles.
  Suriname is niet eens in staat om de grootste bankrover uit onze geschiedenis op de interpol lijst te laten plaatsen


  gemodereerd
 3. Natuurlijk laat het regeren van dit land over aan mensen die daar verstand van hebben. Er zijn natuurlijk heel wat (vooral zwarte) racisten die desondanks deze regering in een kwaad daglicht proberen te zetten en blind zijn voor de vooruitgang die dit land boekt.
  Dank u wel meneer de president.


  gemodereerd
 4. Even afwachten tot het IMF iets heeft gepubliceerd voordat we tot conclusies komen. Maar het IMF zijn zijkerds dus klinkt goed.


  gemodereerd
 5. En de oppositie heeft verder alleen oog voor het zoeken van spijkers op laag water. Santokhi zit op de goede weg naar ontwikkeling voor Suriname, geef die man zo meteen nog vijf jaar, aan het geouwehoer van de oppositie heeft Suriname niets te winnen.


  gemodereerd
 6. Er wordt op tijd betaald, bedoeld men?
  Ga ik sws van uit, aangezien het te zien is aan de staat van e hoofdstad. Het hoeft geen metropool zoals New York te zijn, maar de staat is echt erbarmelijk, sinds jaaaaarrrreeeen :niet maar 10:


  gemodereerd
 7. Wat we niet begrijpen is dat IMF zaken bepaald, en die door de strot van de burgers duwt. Die desastreuze gevolgen hebben voor velen in het land. Ondernemen is op dit moment een dure grap en de vraag is of men wel winst maakt, gezien de srd weinig of geen waarde heeft. De regering gaat akkoord met de eisen van het IMF, maar de mensen die gestemd hebben en ze het mandaat hebben gegeven om te mogen regeren. Word niet gevraagd of ze het wel redden..! Santhoki/Brunswijk doet maar raak. Duidelijk is wel dat zij en gevolg niet de pijn voelen en er een luxe leven er op na houden. Suriname is rijk aan heel veel zaken, maar tot productie en export komt het niet. Ook op korte termijn is er geen zicht op die inkomsten. Omdat men die visie waarschijnlijk niet heeft..


  gemodereerd
 8. Meneer Ding Ding (what’s in a name) heeft zijn ‘ding’ zeker goed gebruikt, hahaha.
  Serieus, moeten wij trots zijn met zulke beroepsmatige/professionele uitspraken, terwijl het volk steeds meer geconfronteerd wordt met sociale achterstanden op elk terrein, zoals sporten, buitenschoolse activiteiten, crèches bezoek, zonder ontbijt naar school gaan, ouders die in vrijwel alles moeten bezuinigen, voeding, kleding enz. De ouders komen steeds meer onder ‘grote druk’ te staan, heeft Chan dit wel in de gaten.
  Laten we hopen, dat de weg die deze regering heeft ingeslagen ook de juiste blijkt te zijn, dat men serieus bezig is na deze “Piena” ook het zoet te brengen, anders is het uit met de pret, dan zijn wij nog verder van huis.

  Btw, waar blijven de buitenlandse investeerders, die volgens de regering in de rij staan of stonden, in afwachting van het succes met het IMF programma. De regering krijgt ‘lovende’ reviews, waarom komen de investeerders niet over de brug, wat houdt hen nog tegen.
  Is het de corruptie die nog welig tiert, de criminaliteit die steeds ergere vormen aanneemt, de ‘geldverkwisting’ is nog niet gestopt, de nieuwe projecten worden nog niet uitgevoerd, het ambtenarencorps kost nog steeds veel geld, kortom dit zijn misschien de redenen dat men nog de kat uit de boom kijkt. Ook het gedrag van de bevolking (normen en waarden, verloedering) is niet om naar huis te schrijven, investeerders zijn gevoelig voor zulke onzekerheden.
  Gelukkig dat landen het “eeuwige leven” hebben, morgen kan het nog altijd beter!!!!!!!


  gemodereerd
 9. wat een zooi , nu zullen wij als burgers nog meer lijden , vele dingen zullen duurder worden , regering haal nu eens eindelijk de gestolen gelden die de vorige heeft gedaan terug
  en zeg tegen het imf spoor jullie hoefdraad op en alles is in een keer terug betaald


  gemodereerd
 10. WAT 15 mei 2022 Bij 02:46
  wat een zooi , nu zullen wij als burgers nog meer lijden , vele dingen zullen duurder worden , regering haal nu eens eindelijk de gestolen gelden die de vorige heeft gedaan terug
  en zeg tegen het imf spoor jullie hoefdraad op en alles is in een keer terug betaald
  =====
  Ha die Watje weer met hetzelfde. Ze hebben toch miljoenen inzake Blauwmeer teruggehaald. De huidige minister van Financiën is toch de hoofdschuldige. Gaat Chan hem laten opsluiten of ontslaan.


  gemodereerd
 11. Zolang je meer uitgeeft, dan er binnenkomt verander je niets aan de situatie. Komt erbij dat Surinamers liever lui dan moe zijn. Dus zolang deze dingen niet veranderen. Komt er ook geen verandering in de vooruitzichten van Suriname. Op de Diaspora hoef je ook niet te rekenen met de manier waarop deze nu behandeld wordt. En veel zullen er niet meer komen hooguit nog 2 generaties (kinderen die nu 35+ zijn). De rest heeft al geen binding meer, of kinderen die ze niet achter zullen laten.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES