Ryan Koolwijk wordt assistent-bondscoach van Suriname

3
Ryan Koolwijk

Ryan Koolwijk stopt als actief voetballer en wordt assistent-bondscoach van Suriname. De 36-jarige middenvelder kwam als speler al uit voor de Surinaamse ploeg Natio, waar hij ook aanvoerder was.

In gesprek met RTV Rijnmond noemt hij het een prachtige uitdaging en zegt: “dit is voor mij een mooie kans om het trainersvak in te gaan. Ik ga spelers scouten die de Surinaamse nationaliteit hebben, maar ook spelers die mogelijk voor ons gaan spelen. En dan heb je nog de interlandweken.”

Koolwijk, die geboren is in Nederland, maar als ‘Diaspora speler’ voor Suriname uitkwam, maakte in de zomer van 2021 zijn debuut voor Suriname en speelde mee in de Gold Cup.

Hij speelde in Nederland voor clubs als Excelsior, NEC, FC Dordrecht, Trencin, Almere City FC en PEC Zwolle. Hij werd door Brian Tevreden gepolst voor de functie van assistent-bondscoach van Suriname, toen laatstgenoemde erachter kwam dat hij de juiste papieren heeft.


3 REACTIES

 1. Ryan Koolwijk wordt assistent-bondscoach van Suriname

  Het zou ook goed zijn als hij het diploma coach bij de KNVB gaat volgen en behalen. Hiermee zou hij ook in de toekomst een rol kunnen spelen voor NATIO, SVB, Surinaamse voetbalclubs aangesloten bij de SVB.

  Met deze stap van de SVB en Stenley Menzo en al de inspanningen die tot nu toe geleverd worden door de Suri-Prof, door Dean Gorre gezet is ea mag niet verloren gaan als in de toekomst als ereen andere Mozes/ Surinaamse Wim of a san na OEwillem komt als Coach uit Nederland. Het uitgezette traject is bekend en men hierop door kan gaan met Suri-profs uit Nederland.

  Ik wens de SVB, Stenley Menzo en in het bijzonder Ryan Koolwijk, NATIO en ook de Surinaamse voetbalverenigingen aangesloten bij de SVB veel succes toe. Ook dat uit de clubs vd SVB spelers naar het buitenland kunnen gaan om prof-voetballers te worden en dat de clubs in Suriname aangesloten bij de SVB ook meer richting prof-voetbal gaan.

  Het SVB bestuur moet zo snel mogelijk de uitdagingen die er nu spelen tussen het nieuwe bestuur vd SVB en de vorige SVB-bestuur heel snel oplossen.

  Het gaat om het Surinaams Voetbal, nieuwe bezems vegen schoon, laat het oude bestuur verstandig zijn en plaats maken voor een andere wind. Het (inter)nationale belang van het Surinaams Voetbal moet alle aandacht krijgen, er is geen plaats voor vastgeroeste personen en ideeën.

  We leven nu in de 21 ste eeuw en niet meer in de Pre-Historie/ Stenen Tijdperk of voor dat er een aarde of heelal, melkweg/en bestonden.

  Leve:
  Natio en Stenley Menzo en Ryan Koolwijk.
  gemodereerd

 2. Ryan Koolwijk , Stanley Menzo zal je de kneepjes bijbrengen en als je er ook aan werkt wordt jij zijn opvolger als Stanley stopt , en dat zal voor jou iets moois zijn , Stanley is geboren hier in Suriname ,jij in Nederland maar als je je hart in Suriname hebt liggen komt het goed , succes.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.