vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGevechtscursus voor studenten Surinaamse Militaire School achter de rug

Gevechtscursus voor studenten Surinaamse Militaire School achter de rug

-

Does Travel - naar Suriname

Met de succesvolle afronding van een zware gevechtscursus te Cassipora en Redi Doti, zijn de studenten van de onderofficierklas 19-01 van de Surinaamse Militaire School (SMS) nu voldoende vaardigheden bijgebracht om na hun stage effectief en efficiënt te functioneren binnen het Nationaal Leger.

“De gevechtscursus dient voor de cursisten als eindoefening van de opleiding maar zou in feite door elke militair gevolgd moeten worden. Het is een cursus waarbij je in de praktijk in een echte gevechtssituatie skills opdoet”, zegt de directeur van de SMS, majoor Brian Landveld.

Deze gevechtscursus, die op 24 april van start ging, heeft tien dagen geduurd en stond onder leiding van kapitein Jermain Fraser. Het bevatte onder meer gevechtsvaardigheden en survival technieken. 16 studenten van de SMS en 7 militairen (6 onderofficieren en 1 soldaat) afkomstig uit andere afdelingen binnen de defensieorganisatie hebben deelgenomen hieraan.

De studenten zullen nu op 16 mei een aanvang maken met een stageperiode van twee maanden. Voor het succesvol afronden van de cursus, mochten de studenten een certificaat in ontvangst nemen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Ik heb nog nooit een certificaat voor gevechtstraining gekregen, dat hoorde gewoon bij de opleiding en mijn soldaten ook niet.


  gemodereerd
 2. We hoeven er niet vreemd van te kijken, als ze het tegen eigen burgers
  gaan gebruiken, wat ze geleerd hebben! En bij echte echte confrontatie
  vluchten, als toen bij Tigri in de jaren 60.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 3. goed studenten van de militaire school , jullie volgende opdracht is om ddb op te pakken en hem overdragen aan de Nederlandse militairen die nu hier zijn , en zo helpen jullie het Surinaams volk


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES