donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Beslissing Interpol geen invloed op Surinaams strafproces Hoefdraad'

‘Beslissing Interpol geen invloed op Surinaams strafproces Hoefdraad’

-

Does Travel - naar Suriname

Naar aanleiding van berichten die in de media zijn verschenen omtrent het besluit van Interpol inzake de voortvluchtige en thans veroordeelde ex-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, heeft het Openbaar Ministerie in Suriname in een persbericht aangegeven dat de beslissing van Interpol op generlei wijze invloed heeft op het Surinaamse strafproces. Het OM zegt:

“Door Suriname is in de periode van mei 2021 het proces opgestart om gebruik te maken van het middel tot internationale signalering van Gillmore Hoefdraad, via Interpol. Nadat daartoe de formaliteiten in acht zijn genomen is op 8 juli 2021 bericht van Interpol ontvangen waarbij de mededeling is gedaan dat de Red Notice gepubliceerd zal worden.

Deze publicatie had betrekking op dat deel van het netwerk welke slechts toegankelijk is voor Interpol autoriteiten. Voor publicatie op uiteindelijk de publieke website, zoals verzocht door Suriname, werd de aanvraag conform Interpol procedures verwezen naar de ‘Notices and Diffusions Task Force’ van de organisatie.

Door bedoelde afdeling is meerdere malen aanvullende informatie opgevraagd, waarop Suriname steeds, prompt en breedvoerig heeft gereageerd. Thans heeft Interpol, op basis van haar interne beoordelingen, besloten dat de data met betrekking tot de persoon van Gillmore Hoefdraad verwijderd zal worden.

Het Openbaar Ministerie zal dit besluit nader bestuderen en nagaan of en op welke wijze zij hierop naar de organisatie toe zal reageren.

Deze beslissing van Interpol heeft op generlei wijze invloed op het Surinaamse strafproces. De uitspraak van het Hof staat nog recht overeind. Hoefdraad is bij vonnis d.d. 17 december 2021, na goed te zijn gedagvaard en niet te zijn verschenen, bij verstek veroordeeld tot 12 jaren gevangenisstraf. Tegen deze beslissing heeft hij verzet aangetekend, doch omdat hij niet persoonlijk is verschenen, zoals de wet dat voorschrijft, is het verzet vervallen verklaard. Tegen deze beslissing heeft hij thans beroep ingesteld en dient de behandeling van het beroep afgewacht te worden. Nadat het vonnis onherroepelijk is geworden zal die dan ook geëxecuteerd worden.

Het signaleren van een gezochte persoon via Interpol is slechts een instrument waarvan gebruik gemaakt kan worden om internationaal op te sporen, doch zijn er nog tal van mogelijkheden binnen de internationale samenwerking. Het internationaal instrumentarium van onder andere verdragen en justitiële en politiële samenwerking heeft haar nut en effectiviteit steeds bewezen en ook in casu zal van deze mogelijkheden gebruik worden gemaakt”, aldus het OM.

opening
Fernandes Express
BODO Party

13 REACTIES
 1. Tsja,
  De veroordeelde heeft een batterij Amerikaanse advocaten in dienst genomen. Uiteraard betaald met het gestolen geld van de suri’s.

  Durf te vragen!
  Is interpaal bang voor boetes? Ontbreekt er informatie? Wat?
  Hoe doen die Hollanders en die Amerikanen het. Die willen héél graag helpen. Fiod!


  gemodereerd
 2. OM blijf met je loze praatjes. Interpol gaan jullie niet voor jullie karretje spannen.
  Sur is geen land in zijn 1tje we maken deel uit van de wereld. Bedriegen kunnen jullie alleen de domme Surinamers incl pres .
  Hopelijk zetten jullie Achaibersingh en Ramdin ook op de lijst.


  gemodereerd
 3. hoe naai jij jouw eigen land en bevolking
  nou kijk maar eens in afrika,daar zijn ook zulke figuren india idemdito
  ego trippers,het gekke is dat is heel van dat gelul van van creolen en hindoestanen jegens elkaar en naar mekaar wijzen,terwijl ze samen moeten werken om resultaat te boeken,maar nee racisme onder elkaar is zeer groot in Suriname,wat zeer jammer is
  wanneer word suriname nou eens opgebouwd ????
  om eerlijk te zijn zijn DE GROOTSE WETENSCHAPPERS OP DEZE PLANEET ZIJN INDIERS uit india
  dus laat die hindoestanen maar de voor in de rij staan,want anders gaat het nooit lukken met Suriname WERK SAMEN,MAAR SPEEL GEEN BAAS ,alleen een DAGOE heeft een BAAS
  srang mang UNITE
  en racisten jullie zijn kansloos


  gemodereerd
 4. Hoefdraad maakt netals bullshit Bouta gebruik en misbruik van het beginsel van hoor en wederhoor met als enig doel uitstel van executie !

  Waar telkens en onbegrijpelijk aan voorbij wordt gegaan is het redelijk termijn, waardoor politieke criminelen op kosten van de staat oneindig lijken door te kunnen procederen en intussen vrij genieten van hun misdaden.
  Aan de andere kant moet ook meegenomen worden dat JusPol jaren lang heeft meegewerkt om politieke criminelen niet te kunnen vervolgen daar er landverraders gepositioneerd (met medewerking van o.a. Belfort) waren en zijn om tegen te werken.

  Waarschijnlijk was het verzoek van het Surinaamse OM niet volledig of sluitend t.a.v. de internationale rechten waardoor Hoefdraad gebruik heeft kunnen maken van de “uitzondering”.
  Sowieso mag Interpol niet op de stoel van de rechter zitten. De media brengt dus weer foute uitspraken tot leven die alleen maar sensatie opwekken. De kwaliteit van deze media is niet meer dan die van “social media”.

  Het Surinaamse OM zal veel ruimer en breder en i.s.m. internationel rechtsgeleerden en (ervarings-) deskundigen de zaak moeten voorbereiden en aanpakken. Hoefdraad is niet voor niets gevlucht uit Suriname, hij weet dat het Surinaamse OM nog onvoldoende ervaring heeft in een dergelijk proces dat nu een internationale strekking heeft. Het proces van Bullshit Bouta, dat zich nogwel in Suriname zelf afspeelt, is hier getuige van.

  Tegelijkertijd is wel duidelijk dat zowel Hoefdraad als Bouterse wel degelijk een eerlijk proces krijgen, maar het volk en de staat die nogwel slachtoffers zijn van deze politieke criminelen juist niet !

  Pe a moni de !

  Wij willen gerechtigheid !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 5. Wat zijn de argumenten die de advocaat/advocaten van boefdraad hebben gebruikt dat Interpol hem niet op de opsporingslijst plaats.

  In Suriname stelt het OM vast dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare/criminele financiële feiten, is niet verschenen voor verhoor en is gevlucht naar het buitenland of ondergedoken in Suriname.

  Als hij de Surinaamse nationaliteit heeft en het OM roept hem op voor verhoor, hij verschijnt net en wordt door de rechtbank veroordeeld, dan behoort hij in Suriname te worden opgesloten in de gevangenis.

  Ben benieuwd wat de argumenten zijn waarom Interpol dat niet doet.

  Is boefdraad waarschijnlijk Amerikaan, want de USA wil niet dat haar burgers nergens ter wereld worden veroordeeld en worden opgesloten.
  Als dat zo is, kan iemand dan met een USA-nationaliteit minister van de CBvS zijn of minister van Financiën en heeft hij toen hij naar Suriname kwam voor de functies van ddb toen de Surinaamse nationaliteit ook naast de Amerikaanse gekregen. Want Amerikanen kunnen kunnen naast de Amerikaanse nationaliteit, ook nog andere nationaliteiten hebben. Zie bijvoorbeeld de Israëliërs.

  Op grond daarvan alleen zie ik dat iemand, uitgaande dat hij Amerikaan is met ook de Surinaamse nationaliteit niet door Interpol op de opsporingslijst van Interpol komen. USA wil niet dat nergens ter wereld hun burgers in het buitenland worden veroordeeld en opgesloten door vreemde landen.

  Ik ben benieuwd


  gemodereerd
 6. Het is heel simpel: De Staat Suriname moet ook gewoon één of meerdere Amerikaanse advocaten aantrekken om tegen dit soort nonsens te procederen. Ik zou zeggen zoek hulp bij de Amerikaanse ambassadrice in Suriname. Er moet niets aan het toeval worden overgelaten om deze roofvogel en zijn kompanen in vrijheid te laten. De man heeft Suriname naar de bedelstaf gebracht, welk bewijs wil men nog hebben.


  gemodereerd
 7. Het lijkt mij overigens ook niet dat Interpol op basis van de haar toereikende stukken kan bepalen dat Suriname een politiek proces tegen Hoefdraad is aangegaan. Juridisch gezien zal de verklaring van Interpol niet blijven staan. Er zijn duidelijke aanwijzingen van het openbaar ministerie in Suriname dat Hoefdraad zich schuldig heeft gemaakt aan rechtshandelingen binnen zijn functie als governor van de CVBS en als minister van financiën van Suriname. Het strafproces tegen deze misdadiger staat recht overeind.


  gemodereerd
 8. Opsporen geld terug vorderen en daarna, aan de galg klaar is Kees!

  bun tori

  Jacko


  gemodereerd
 9. Kijkt hem lekker lachen op de foto, ”hij denkt mi naai un alamala kba”.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 10. die lafbek wordt spoedig opgepakt , zonder interpol , en dan gaat hij twaalf jaar brommen


  gemodereerd
 11. geen enkele partijgenoot (ndp) van hoefdraad heeft met geen woord gerept dat interpol hun maatje van de opspoorringlijst heeft verwijderd , zij zien ook al de bui hangen , justitie gaat het op een andere boeg gooien , en ja dat zal voor vele ndp-ers die nu bejaard zijn of die nu in het DNA zitten een natte broek bezorgen , de slappelingen gaan vluchten en de rest vergruist


  gemodereerd
 12. Lack of information.

  Argumenten vd (usa) advocaten;
  * ‘A no mie’ er is sinds 2014 een crisis!
  Boefdraad beaamt dus dat er al een crisis was tijdens bouta/adhin.

  * Daarnaast gooien ze alle schuld op die arme corona. Proest!
  De koers is gestegen vanwege corona, is niet zijn schuld.
  Bron; De West 12 mei 2022. (Thx).

  Dit in tegenstelling tot de paarse ex-vp, en ves ( kaaloee) die beweren dat de overheid de afgelopen 2 jr helemaal niets heeft uitgevoerd. Dus…. doodleuk de pandemie negeren, en de miljoenen doden!

  Kort: de ex-min financiën geeft de schuld aan covid en de ex-vp en de suri econoom doen alsof covid niet bestond.
  De ene na de andere leugen, bah!

  Mei 2020 toen hij op de vlucht sloeg was het begin v corona in suri. Geen lockdown etc.

  Dit moet verduidelijkt worden met een bijlage vd cbvs, de bekentenissen vd ex-minister en kliek. Plus de de datums op volgorde etc etc. Sowieso andere ambtenaren, de huidige kunnen er geen flikker van.


  gemodereerd
 13. Als Interpol heeft besloten de data met info over Boefdraad te verwijderen kan als enige reden hebben, dat Suriname in gebreke is gebleven bij het verstrekken van informatie.
  Iedere surinamer weet, dat boefdraad de hand boven het hoofd wordt gehouden. Hij zal nooit opgepakt en veroordeeld worden. Evenmin didibrie die verantwoordelijk is voor de 8 dec. moorden. Suriname is een bananenrepubliek en failled state en zal dat altijd blijven.
  Ik kom er net vandaan, het is een ongeregeld zooitje, overal waar je komt.
  Op deze site staan er vaak berichten dat het slecht gaat met de Surinaamse economie. Ik zou zeggen, ga eens een kijkje nemen. Iedereen rijd in peperdure auto’s, ondanks de gestegen benzineprijzen. Ook is er overall in par’bo file, vooral bij mac-Donald, burger king en Pizzahut. Dat getuigd dat er veel geld wordt uitgegeven en verdient. Waarmee….???
  Dat laat zich een keer raden. Wie het weet mag het zeggen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES