zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAdvocaat Hoefdraad: 'Geen bevestiging dat Interpol heeft gezegd dat het om politieke...

Advocaat Hoefdraad: ‘Geen bevestiging dat Interpol heeft gezegd dat het om politieke vervolging gaat’

-

Does Travel - naar Suriname

De advocaat van de veroordeelde en voortvluchtige ex-minister Gillmore Hoefdraad, Murwin Dubois, heeft woensdag gereageerd op het bericht dat Interpol heeft besloten om de opsporing van Hoefdraad niet te honoreren.

Dubois had via zijn collega’s in Amerika geprocedeerd tegen het verzoek van de Surinaamse politie om Hoefdraad op de Interpol opsporingslijst te plaatsen. Volgens de advocaat heeft Interpol op basis van het aangetekende bezwaar, het besluit genomen om het verzoek niet te honoreren.

Dat dit besluit door Interpol is genomen omdat het om een politiek vervolging van Hoefdraad zou gaan, zoals de Surinaamse krant Times of Suriname woensdag prominent op haar voorpagina beweerde, kan Dubois niet bevestigen. Tegen ABC zegt hij over deze bewering van de krant:

Ik ben even voorzichtig met de formulering die in het krantenartikel gebruikt is, omdat dat niet is bevestigd door mijn collega’s. Mijn collega’s hebben alleen bevestigd dat Interpol het verzoek niet gehonoreerd heeft. De reden waarom, is niet bevestigd door de collega’s. Daarom ben ik voorzichtig om te bevestigen dat Interpol heeft gezegd dat het om een politieke vervolging gaat“, aldus Dubois.

In een schrijven van het secretariaat-generaal van de Internationale Criminele Politieorganisatie-INTERPOL, zou de organisatie verklaard hebben dat Hoefdraad niet onderworpen is aan een INTERPOL-kennisgeving of verspreiding. De Surinaamse minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi heeft woensdag bevestigd dat hij een bericht van Interpol over de kwestie Hoefdraad heeft ontvangen.

De bewindsman gaf aan dat het schrijven nog bestudeerd moet worden en dat de autoriteiten in Suriname na zullen gaan welke stappen hiertegen ondernomen kunnen worden.

UPDATE: Naar aanleiding van berichten die in de media zijn verschenen heeft het Openbaar Ministerie in Suriname in een persbericht aangegeven dat de beslissing van Interpol op geen enkele wijze invloed heeft op het Surinaamse strafproces.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. mensen die hoefdraad komt straks best op de lijst van Interpol , justitie moet precies aangeven dat ex minister hoefdraad staats middelen heeft toegeëigend en dat deze hoefdraad vluchtte voor justitie, nou als je vlucht dan hebt je wat op jou kerfstok
  en die advocaat van hoefdraad die m. dubois zal van een koude kermis terug komen,
  hij zei vandaag ook dat hij tegen hoefdraad gezegd heeft kom niet naar Suriname want daar geldt nog steeds een aanhoudingsbevel , dus die advocaat zegt dat hoefdraad niet in Suriname is , mensen geloven jullie dat , en hij beschermd dus een crimineel die veroordeeld is , moet justitie deze advocaat niet oppakken , deze advocaat lult , velen denken dat hoefdraad gewoon in Suriname is en beschermd wordt door ddb en zijn handlangers , Interpol zal straks hoefdraad vinden ook als hij hier beschermd wordt


  gemodereerd
 2. We Want hoefdraad , hij heeft ons land naar de kloten gebracht , en al zijn maatjes van die ndp regering gaan ook naar de kloten , ddp is al naar de kloten , dus voor hem zijn er geen ballen meer te verwachten , maar van al die ndp kopstukken en zeker die wie in de DNA zitten( die niet werken) worden de ballen gewassen


  gemodereerd
 3. Als je cliënt niets schuldig is en geen boter op zijn vette kop heeft. Waarom is hij dan gevlucht? Pe a moni de en pe boefdraad de?


  gemodereerd
 4. Natuurlijk zullen ze niet meewerken. Als ze dit doen, zou het een vrijbrief zijn, om heel wat criminele politici op te pakken, en dat gaat niet. Die boefdraad praktijken, is what makes the world go ‘round.


  gemodereerd
 5. Als ik het goed begrijp heeft de regering Santhoki niet de juiste wegens bewandeld om om Boefdraad op de internationale lijst te plaatsen.

  Er is niets verloren. Er zal nu wel een verzoek gestuurd worden die aan alle voorwaarden en standaarden voldoet.

  Vraag een internationale juridisch bureau om advies als dat nodig is.
  Wi o si,ting.

  Ik rust
  Djamoe


  gemodereerd
 6. Mijn collega’s hebben alleen bevestigd dat Interpol het verzoek niet gehonoreerd heeft

  ONS VERZOEK DUS vban ons dus van ons de advocaten van Boefdraad
  Volgens de advocaat heeft Interpol op basis van het aangetekende bezwaar, het besluit genomen om het verzoek niet te honoreren.

  Dus de kop van het artikel klopt niet
  De advocaten van Boefdraad kunnen dus opnieuw beginnen en nu met iets anders, dan het is alleen maar iets politiek
  Interpol heeft HUN verzoek NIET gehonoreerd op basis van hun bezwaar, dat zij menen dat Boefdraad ALLEEN op de lijst moet komen omdat het iets politiek is.
  NEE zei Interpol, Nee we honorereren jullie verzoek NIET.
  Bam


  gemodereerd
 7. Dit noemen ze:
  “Giftig braaksel uit het hallucinerend brein van een ‘prominent’ lid v de svj”

  Die boefdraad staat niet op de publieke opsporingslijst, maar degelijk geregistreerd in een internationale criminele database.

  Die ene waar elke marechaussee of any douane in gluurt; ogenblikkie meneer effe controle. Vervolgens, meneer wilt u even meekomen voor een routinematig onderzoek.

  Dus…. rest een gammel bootje op zee, hij moet wel afvallen. Proest!
  Voor de balans op het bootje bedoel ik.


  gemodereerd
 8. Zoals gewoonlijk het geval is, staat het OM met open mond te staren. Het OM in Suriname is een verlengstuk van de regering en onder druk van de regering overhaast een verzoek bij Interpol ingediend. Zo gaat het in Suriname altijd, eerst flink blunderen en daarna allerlei verhaaltjes vertellen. Het lijkt alsof er niets lukt bij deze regering.


  gemodereerd
 9. alweer faalt de hele santokhi regering weer
  de grootste opvreter van suriname…. en ze kunnen niet eens een verzoek indienen
  wat een nutteloze bende zeg.


  gemodereerd
 10. Heeft Hoefdraad de Amerikaanse Nationaliteit en heeft ddb hem toen daarnaast de Surinaamse Nationaliteit gegeven om in Suriname te werken?


  gemodereerd
 11. Wat zeg je allemaal Marie? Begrijp ik jou niet? of jij het artikel niet?


  gemodereerd
 12. Niet belangrijk, in Suriname staat hij op de “The Most Wanted List”.
  En als Suriname ook goede Amerikaanse advocaten aantrekt en een beetje gaat lobbyen bij de Amerikaanse ambassadrice in Suriname staat hij zo weer op de wereld erfgoed lijst.


  gemodereerd
 13. @ WAT..hahahahahahahahahahaha, vervelend allemaal. Hoop dat je kunt slapen..clown.


  gemodereerd
 14. De aanhangers van Hoefdraad en waarschijnlijk ook de NDP willen graag geloven dat Interpol heeft gezegd dat het verzoek niet wordt gehonoreerd omdat het om een politiek proces gaat. Deze aanhangers doen aan wishfull thinking. Ieder weldenkend mens met een beetje gezond verstand in het hoofd weet dat dit niet kan kloppen. Interpol mag geen oordeel geven over een oordeel van een onafhankelijke rechter van een aangesloten land. Zou dat wel zo zijn, dan zou Interpol als een beroepsinstantie fungeren en dat is zeker niet zo. Interpol mag het verzoek van een aangesloten land wel afwijzen, bijvoorbeeld omdat er onvoldoende informatie is aangeleverd. Maar de veroordeling van Hoefdraad door de Surinaamse rechter staat er gewoon en blijft ook staan. De berichtgeving geeft wel het niveau van het gezond verstaan van de aanhangers van Hoefdraad weer en van hun niveau van integriteitsdenken.


  gemodereerd
 15. Latour Posse 12 mei 2022 Bij 06:13
  Als je cliënt niets schuldig is en geen boter op zijn vette kop heeft. Waarom is hij dan gevlucht? Pe a moni de en pe boefdraad de?

  >>>>

  Omdat hij geen vertrouwen heeft in een onafhankelijke rechtsgang? Kan me daar wel iets bij voorstellen eerlijk gezegd.


  gemodereerd
 16. @Marie,
  Er wordt verwezen naar de Surinaamse politie daar waar gesproken wordt van HUN verzoek dat is afgewezen. Dus het verzoek van de Surinaamse politie is afgewezen door Interpol


  gemodereerd
 17. interpol: areas of action “Areas of action
  Fraud and payment crime
  IFCACC will support member countries in their transnational investigations, and will share significant modus operandi with relevant stakeholders.
  Anti-money laundering and asset recovery
  IFCACC will bring a multi-disciplinary response to target global illicit financial flows. We will focus on different types of money laundering schemes and the use of virtual assets as well as identification of criminal assets and forfeiture.
  Anti-corruption
  Our efforts against corruption will span various crime types, including doping in sport, the corruption of public officials, and grand corruption (involving senior political figures). IFCACC will strengthen our member countries’ ability to combat grand corruption both nationally and internationally.”

  zou moeten kunnen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES