zondag, december 3, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijPresident hoort problemen Stichting 1 voor 12 aan

President hoort problemen Stichting 1 voor 12 aan

-

Does Travel & Cadushi Tours

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens een ontmoeting met de Stichting 1 voor 12 de problemen van deze sociaal maatschappelijke organisatie aangehoord. Op dinsdag 10 mei bezocht de stichting het staatshoofd on het Kabinet van de President. 1 voor 12 voert al ruim 17 jaren actief sociale projecten uit binnen de samenleving.

De stichting wil graag een opvanghuis neerzetten voor daklozen. “De toewijzing die nu in handen is van de stichting, is bestemd voor landbouwdoeleinden”, geeft voorzitter Louis Vismale aan. Om tot een oplossing te komen, is deze kwestie besproken met het staatshoofd.

Santokhi geeft aan dat de aanvraag omtrent een bestemmingswijziging een reguliere taak is die normaal door de ministers afgehandeld wordt. Het staatshoofd gaf verder aan welke de werkarmen zijn die in actie moeten komen voor de diverse verzoeken gedaan door de stichting.

Stichtingsvoorzitter Vismale merkte op dat de hulp naar minderdraagkrachtigen anders kan. “De intentie is om alle burgers te helpen ongeacht het kabinet dat zitting heeft”, laat hij optekenen. Er is ook aandacht gevraagd van de regering voor dit probleem. Voorzitter Vismale heeft verder een voorstel gedaan om als trekker te dienen van een in te stellen commissie, die als controle unit zou moeten gelden voor de tehuizen.

Vismale stelt verder voor de regering te assisteren met woningbouwprojecten. Een bedrag van SRD 400.000 zou volgens hem voldoende zijn om een woning op te zetten. Hij geeft aan dat hij jaarrekeningen heeft waarop controle over de projecten van 1 voor 12 uitgevoerd kan worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

8 REACTIES
 1. Dit geloof ik meteen. Hij heeft geen tijd om naar tv, sociale problemen te luisteren en JOETOE(P) ::youtube, I know:: filmpjes te kijken🤫

  Druk druk druk 💸💸💸

  Begrijpen lezen is net als begrijpend luisteren, nog al een dingetje, soms.
  gemodereerd

 2. ai na miii , jij was zeker de domste van de klas daar in de bijlmer , jij kan niet lezen en niet schrijven , ja dat ziet iedereen hier op WTK , iedereen hier zou graag je stem horen , dat je verteld wat je niet ziet en zonder pen , jij zal wel met een mond voltanden staan te klapperen

  en hebben ze daar bij jou in de bijlmer ook een 1 voor 12 of een 1 na 12
  robg je valt weer door de mand
  gemodereerd

 3. Can’t feed them, don’t breed them.
  The government is not your baby dady!

  Particuliere sociale projecten worden nooit mbv een overheid uitgevoerd. Stop ermee als je het niet zelfstandig aankunt. In principe ben je een “tussenpersoon”, ten koste vd behoeftigen. Wie betaald jou persoonlijke kosten.

  Zoals de president duidelijk aangeeft ‘het gevraagde’ wordt gecoverd door de daarvoor bedoelde ministeries.
  Werk=ministerie v arbeid
  Condooms=ministerie v volksgezondheid
  Soc toelage=ministerie v sociale zaken
  Stuk grond=ministerie v grondzaken

  Best wel goed geregeld in suri 👍
  gemodereerd

 4. Ik denk niet dat de president deze stichting gaat helpen met een bijdrage. Het enige wat de president nu doet is een paar voedselpakketten uitdelen. En zijn partij de VHP verkoopt voedselpakketten. Deze stichting kan veel liever bij de particulieren aankloppen voor een bijdrage. Of misschien bij de VP.
  gemodereerd

 5. Ik krijg de laatste tijd zoveel aandacht, dat ik ervan ga blozen ☺️. Ik word al weken voor iemand anders aangezien, waar die droom vandaan komt, Joost wan sabi. Ik weet zeker dat die andere persoon daar hartelijk om moet lachen, net als ik. Vooral hoe een andere debiel deze medicated (red label, Bacardi, Viagra, mi no sabi san a sma e swari mek a fantasie go op hol, kande na wan mix) takkies overneemt.

  Een normale dommie ziet zelfs dat de schrijfstijlen heel anders zijn. Een gediplomeerde dommie, dat na hé skoro 😁, die maak je niets wijs😂🤣😅😆

  In de Bijlmer wonen lijkt me echt reuze gezellig. Het is duur wonen daar en ALLE GROTE WITTE BEDRIJVEN ZIJN NU DAAR GEVESTIGD, OMDAT HET GOEDKOPER IS DAN BIJV. OUD- ZUID, OF HET CENTRUM.

  Was het niet dat ik graag de toppunt van belangstelling ben, en graag de enigste van mijn soort wil zijn in de buurt waar ik woon: en so a de toe!

  Ik hoef het niet de hele tijd te hebben over een plek waar ik eigenlijk stiekem graag wil zijn. Ik ben exact waar ik moet zijn, met alleen maar witte buren, water en groen om me heen, thank you very much!
  gemodereerd

 6. Waar zijn toch al die rijke Surinamers (voetballers, zangers, ondernemers) die er prat op gaan trots op Suriname te zijn ? 400.000 SRD moet voor deze mensen toch een peuleschil zijn ? Waarom worden hun zusters en broeders niet geholpen om een opvangtehuis neer te zetten? Of bestaat het trotse gevoel alleen op papier?
  gemodereerd

 7. Esmeralda, je vergeet de 150 miljoen SRD op de begroting op naam van het kabinet van de president. Aan wie zal hij dit geld besteden?????? Zeker niet aan een stichting als één voor twaalf .
  gemodereerd

 8. De oplosssing voor het armoedevraagstuk wereldwijd is heel simpel: Dharma!!

  De Vedische geschriften geven aan dat wanneer een volk/gemeenschap/groep mensen/individu de Dharma handhaaft, de Godin vaan Welvaart, Shri Lakshmi Devi daarmee gedwongen wordt deze groep welvaart en weldenkendheid te schenken.

  Wat is Dharma dan? Deze vraag werd ruim 5.200 jaar geleden gesteld aan Maharishi Bhagvan Vyasdev. Zijn antwoord: aatmanah pratikulani, pareshaam na samaacharet [wat tegen jouw ziel indruist, breng dat nooit in handeling t.o.v. anderen].

  Toen Jezus in India studeerde heeft hij deze samenvatting van de Dharma door Bhagvan Vyas Dev ook geleerd. In zijn geboorteland heeft hij dit als volgt vertaald (uitgelegd) aan zijn mensen: wat Gij niet wilt dat U geschiedt, doet het een ander niet!

  Het welzijn en de Welvaart van een volk – van elk volk – begint hiermee: dood geen dieren, eet ze niet op!!! Het doden is de allergrootste overtreding van deze regel [Dharma].

  Geen enkele God van geen enkele religie zal er blij mee zijn dat de mens van de Aarde één grote slachterij maakt (heeft gemaakt).
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES