MinOWC start met pilot schoolvoedingsproject

8

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) is de vorige maand gestart met een pilot schoolvoedingsproject in Suriname. Twee keer per week zal er fruit worden verstrekt aan de 42 scholen, die voor de pilot zijn geselecteerd. De selectie is op basis van de behoefte, die door de schoolleiders zelf is aangegeven. De formele start van het project werd op maandag 9 mei gedaan op de Openbare School R.A.Tammenga door de directeur van het Algemeen Vormend Onderwijs (AVO) Sherida Zalman-Bergraaf.

Zij werd vergezeld door het hoofd Bureau Basisonderwijs Farcia Wongsokarijo, het hoofd Juridische Zaken, Rabin Lala, een beleidsmedewerker en twee inspecteurs van het basisonderwijs. Het hoofd BBO was blij met de warme ontvangst op de school. Zij is zich ervan bewust, dat enkele leerlingen zonder voeding de school bezoeken. “Jullie delen dan wel onderling, maar het is niet genoeg. Het ministerie is dus opnieuw gestart met een schoolvoedingsproject”, zei Wongsokarijo aan de leerlingen.

Het project is volgens Zalman-Bergraaf een aanvulling op wat de ouders zich kunnen permitteren. “Soms is wat ouders geven niet genoeg. We geven ze dan bacoven om in die behoefte te voorzien. Er wordt genoeg per pilotschool ter beschikking gesteld, ook voor als de leerlingen meer dan één willen”, aldus Zalman-Bergraaf.

Na evaluatie zal blijken wat de kinderziektes zijn en worden meer scholen betrokken. Het ministerie heeft gemeend om het Schoolvoedingsproject weer in het leven te roepen, omdat de behoefte groot blijkt te zijn. Verschillende schoolleidingen hebben het ministerie gevraagd om te starten met het project en of de kinderen te voorzien van voeding. Schoolleiders hebben gemerkt dat de leerlingen op school soms niets te eten hebben.

Het schoolvoedingsproject wordt gefinancierd uit middelen van het ministerie zelf. Afhankelijk van het verloop van dit project zal er uitbreiding plaatsvinden.

Voeding is een belangrijke en noodzakelijk bouwstof voor kinderen/leerlingen om goed te kunnen presteren op school. Het ministerie onderstreept het belang van goede voeding voor kinderen en doet een beroep op ouders en verzorgers om hun kinderen niet op een lege maag naar school te sturen.


8 REACTIES

 1. Hele lieve lieve kinderen met de visie gericht op de toekomst. Eentje wordt bananenteler. Niks mis mee.
  gemodereerd

 2. Eindelijk iets, waar ik heel blij van wordt. Meer van soort initiatieven, aub!!
  gemodereerd

 3. “ Zij is zich ervan bewust, dat enkele leerlingen zonder voeding de school bezoeken.”
  Dus geef je ze twee keer per week een apra-bakba om de honger te stillen.
  Man, houdt toch je grootmoeder voor de gek en loop naar je moer.
  gemodereerd

 4. Wat een leuke kinderen te zien op de foto. Het is echt beschamend om te zien hoeveel moeite het kost om de kinderen elke dag een bacove te geven om te eten. Terwijl de regering in alle luxe leeft, in volgauto’s door de straten van Suriname rijdt, family and friends bevoordeeld en snoepreisjes maakt. Schaam je diep regering dat de mensen in Suriname pienaren.
  gemodereerd

 5. Het is te hopen, dat er nu geen mensen, net als kroonprins Melvin van de vorige regering, bij het project betrokken zijn, die het project als een persoonlijke ‘nyan patu’ gaan zien.
  gemodereerd

 6. Kijken wie er dit keer zijn/haar zakken vult en ermee wegkomt!! Of ,…misschien betaalt Bouva….
  gemodereerd

 7. Lijkt op njan patu project van ndp, maar alleen worden de kids met bananen getrakteert en dat vult je maag niet. Waarom niet een portie eten? Maar wel publiekelijk aangeven wat t kost en wie het zal betalen anders wordt weer een ander njan patu project.
  gemodereerd

 8. eigen+mening , jij moet jou mening daar in de bijlmer laten , kijk of die kinderen daar wel eten hebben droeftoeter , en als je deze regering haat kom dan naar Suriname en vertel ze dat dan in hun gezicht , maar ook jij durft niet te komen he , schreeuwen op afstand noemen ze dat , bladapen , en jij was natuurlijk ook een van die schreeuwers wie in Den Haag mee deed he om onze president zijn vrouw en nabestaanden uit te schelden , lafbekken zijn jullie , ga de koning of Rutte daar uitschelden want jullie zijn Nederlanders en geen Surinamers
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.