maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKransen gelegd bij Koreaans Oorlogsmonument aan de Waterkant

Kransen gelegd bij Koreaans Oorlogsmonument aan de Waterkant

-

Does Travel - naar Suriname

In het kader van de hernieuwde defensiesamenwerking en de start van de jungle training in Suriname, hebben vertegenwoordigers van zowel Suriname als Nederland op dinsdag 10 mei kransen gelegd bij het Koreaans Oorlogsmonument aan de Waterkant. 

In de Koreaanse Oorlog (1950-1953) trokken zo’n 5000 Nederlandse militairen en 115 Surinaamse militairen  schouder aan schouder ten strijde  voor democratie en vrijheid, ver van huis. In totaal zijn 121 Nederlandse en 2 Surinaamse militairen gesneuveld. De Korea-oorlog was ongekend wreed. Zij kostte aan ongeveer 4 miljoen mensen het leven. 

Minister Krishna Mathoera van Defensie, ambassadeur Henk van der Zwan van Nederland, waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen en brigadegeneraal Cas Schreurs, commandant van de Nederlandse Luchtmobiele Brigade, hebben kransen gelegd bij het monument ter herinnering aan de veteranen.

Deze gedenkplek is in 2008 opgericht aan de Waterkant, achter het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA). Het oorlogsmonument werd door de Republiek Korea geschonken aan Suriname, als dank en eerbetoon aan de Surinamers die hebben gestreden voor de vrijheid en democratie van Zuid-Korea.

Mathoera noemde de kranslegging een moment van reflectie en een ode aan de bijzondere Surinaamse en Nederlandse militairen die zij aan zij hebben gevochten in de Koreaanse Oorlog en die zich door hun daden en moed onsterfelijk hebben gemaakt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. in 1950 viel china korea binnen en zorgde ervoor dat de tweede wereld oorlog een staartje kreeg , en zo zie je dat die chinezen geen haar beter waren dan de japanners in de tweede wereldoorlog, en kijk nu anno 2022 is china nog steeds oorlog zuchtig , let maar op , rusland is Oekraïne binnen gevallen en heeft vele Oekraïners burgers vermoord , mensen straks gaat china Taiwan binnen vallen om ook vele Taiwan burgers te vermoorden , en mensen als dat gebeurd komt er een derde wereld oorlog en dat is het einde van de wereldbevolking , dus niet door het opwarmen van de aarde , maar door oorlog zucht , noord korea gaat zeker mee doen om china te helpen , maar ook zij gaan naar de kloten


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES