maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijEerste in reeks openbare toiletten binnenstad in gebruik genomen

Eerste in reeks openbare toiletten binnenstad in gebruik genomen

-

Does Travel & Cadushi Tours

Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost heeft maandagmiddag het eerste toilet, van vijf openbare toiletten, in de binnenstad in gebruik genomen. De burgervader noemt het een goede samenwerking tussen een particuliere ondernemer en het commissariaat, een win-win situatie voor de binnenstad.

Volgens de dc betreft het hier een Public Private Partnership waarvoor de regering zich sterk maakt. Ondernemer Schubert heeft van het districtcommissariaat toestemming om gebruik te maken van het gedeelte langs de Surinamerivier ten behoeve van de gemeenschap.

De toiletten groep zal commercieel gebruikt worden, er moet 5 SRD betaald worden bij elk gebruik. Er is ook aandacht besteed aan mensen met een beperking en zij die gebruik maken van een rolstoel. Voor hen is er een speciaal toilet ingericht.

Het directoraat Openbaar Groen & Afvalbeheer van Openbare Werken heeft gezorgd voor enkele vuilnistonnen op de locatie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

20 REACTIES
 1. Gefeliciteerd. Dat heb je zelfs in Nederland niet. Dan moet je naar een hotel of de McDonald’s.
  gemodereerd

 2. Mooi idee!
  Maar de Surinamers zullen het niet schoon houden.
  Ze denken, het is toch niet van mij.
  gemodereerd

 3. ”En nu proper houden” ik hoop niet dat daar iemand met een Uzi
  moet staan, om dit zo te houden!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Goed initiatief en 5 SRD is voor een grote boodschap niet te veel.gevraagd, maar voor een kleine boodschap is het geen kattenpis, daarvoor zullen een heleboel mannen het wildplassen niet kunnen of willen laten.
  gemodereerd

 5. @ Henkes
  een heleboel mannen het wildplassen niet kunnen of willen laten.

  Enige remedie hiertegen is gelijk verbaliseren en gelijk de boete laten betalen of 2 dagen zitten. Natuurlijk zal dit niet 100% helpen zoals dit in Nederland ook niet altijd helpt maar 70% zal wel nadenken en niet wildplassen
  gemodereerd

 6. Laat Particulieren het gaat runnen. Hierdoor zijn ze ondernemend voor zich zelf bezig en hebben een middel van bestaan.

  De Overheid kan zich dan bezig houden met de belastingen van deze branche en nagaan of alles op de juiste wijze verloopt, schoon/hygiënisch is, het gebouw goed wordt onderhouden, schilderen, enz.

  De overheid creëert hiermee werkgelegenheid voor Surinamers die hiermee zelf gaan ondernemen en alles gaan runnen, kopen van toiletpapier, betalen voor het watergebruik, schoonmaakmiddelen om de toiletten schoon te maken, zeep om handen te wassen na toiletbezoek, handdoeken, wassen van de handdoeken, lichtrekening, EBS betalen.
  gemodereerd

 7. Ik denk dat de toeristen en vooral de vrouwen hiervan gebruik zullen maken. De mannen zullen gewoon tegen een gebouw hun behoefte doen. Maar, in elk geval een goed initiatief.
  gemodereerd

 8. Na elk gebruik toiletdame/heer inzetten geeft enige mate van garantie dat de boel schoonblijft. Sommige mannen weten nl jammergenoeg niet te richten. Voorlichting zeer gewenst. Vuil/rommel/afval in de ton en niet ernaast 😠😠😠😄.
  gemodereerd

 9. Geweldig initatief en betalen moet geen probleem zijn, we moeten in suriname leren dat niet alles gratis is in het leven. Ik heb wel een kleine opmerking, misschien moet het looppad naar de deur ietsje breder voor de mensen met een rolstoel.
  gemodereerd

 10. Mannen, jullie kunnen ook gaan zitten tijdens het pissen. Het komt echt niet tegen de post want het is altijd veel korter dan je denkt.
  gemodereerd

 11. Als ze een realistische foto van een vlieg, spin, kakkerlak of van didibri inbakken in de toiletten of urinoirs zullen de meeste mannen beter richten en niet meer naast de pot pissen.
  gemodereerd

 12. Makkelijker was geweest, als je kon betalen door muntjes in een apparaat te gooien, krijg je kaartje die je moet scannen voor toegang.

  Dit systeem heb je in veel winkelcentra, niet op straat.
  gemodereerd

 13. Deze regering gaat de geschiedenis in als commissie regering en toiletten regering.
  gemodereerd

 14. Ha Broeia,

  Sommige mannen weten nl jammergenoeg niet te richten. Voorlichting zeer gewenst.

  Helpt voorlichting over het richten wel bij het goed richten?
  gemodereerd

 15. Passant , je moet het verhaal nogmaals lezen , er wordt gesproken over een particuliere ondernemer.

  maar hoe doen ze het dan met die vele zwervers , die hebben geen geld , dus een probleem , maar 1 voor 12 heeft een onderhoud gehad met de president en wil een opvanghuis realiseren voor daklozen , mooi toch zo kunnen ze daar dan gratis poepen en pissen
  gemodereerd

 16. @Mario
  Voorlichting helpt Echt wel. Sommige mensen moet je duidelijk aangeven hoe te handelen, vooral als ze thuis (waar dat ook mag zijn) anders gewoon zijn.
  Zie suggesties Hirun en Henkes.
  gemodereerd

 17. debby jij plast zeker nog in jou broek en jij bent nog niet zindelijk , zal een rotzooi zijn daar bij jou , was jij nou hier in Suriname , dan kan jij naar het openbare toilet gaan en 5 SRD is toch geen gezeik , jij met je gekregen Euro’s kan heel vaak gaan zeiken , wij Surinamers een keer voor 5 SRD en jij kan 21 keer gaan , maar blijf maar daar , we zitten niet te wachten op jou gezeik hier
  gemodereerd

 18. Tenminste lukt het deze regering om een goeie toilet te laten bouwen. Welke zal de volgende “grote” project zijn. Een opvang voor daklozen?
  gemodereerd

 19. Goede samenwerking tussen een particuliere ondernemer en het commissariaat, een win-win situatie voor de binnenstad.

  Ik zeg laat de particulier ondernemer het helemaal zelf doen.
  gemodereerd

 20. Mogen wij ook weten wat het heeft gekost.
  Als het ook boven de 300.000 zit. In elk geval het ziet er vele malen beter uit dan die van OW Nickerie.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES