maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAlle directoraten Openbare Werken krijgen politie-unit

Alle directoraten Openbare Werken krijgen politie-unit

-

Does Travel - naar Suriname

Elk directoraat van het ministerie van Openbare Werken (OW) krijgt een politie-unit die vooralsnog de naam van OW-politie zal dragen. Hiermee zal de controle op het veld versterkt worden zegt minister Riad Nurmohamed.

In het kader van de nieuwe organisatiestructuur bij OW wordt duurzaam invulling gegeven aan de loopbaanontwikkeling van medewerkers bij het ministerie. Enkele ambtenaren van dit departement zijn in de gelegenheid gesteld de opleiding tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) te volgen, teneinde beter invulling te geven aan hun functie bij het uitvoeren van taken. De lessen zijn maandag 9 mei van start gegaan. 

Nurmohamed heeft de participanten extra moed ingesproken en gaf aan dat door de hoge standaarden van deze opleiding geen fouten mogen worden gemaakt in de uitvoering van taken.

De minister geeft te kennen dat de klachten die binnenkomen enorm zijn, dus verwacht hij van de OW-politie dat zij ervoor zullen zorgen dat alles op een gelijke manier wordt bekeken. Zaken moeten op een objectieve wijze worden gecontroleerd. Het zal ook niet blijven bij de bouw- en milieupolitie.

De controle van de gehele civiele techniek komt onder de bevoegdheid van de Politie-unit van Openbare Werken te vallen. Juristen hebben ondertussen de wetsartikelen geformuleerd om de taken en bevoegdheden uit te breiden die binnenkort voor goedkeuring gaat naar de regering.

Hoofdinspecteur van politie, Maureen Palmtak, die naast hoofd HRM ook coördinator is van de BAVP-opleidingen, sprak over een olievlekeffect als het gaat om de ondersteuning naar de politie toe, derhalve juicht zij zulke trainingen toe. Waar de politie niet zelf erbij kan, zullen de bevoegde mensen hun ondersteuning bieden.

Commissaris van politie, Rishi Akkal, die ook voorzitter is van de examencommissie, gaf te kennen dat de politie constant op zoek is naar partners binnen de criminaliteitsbeheersing, maar ook binnen de andere rechtsgebieden waarbinnen handhaving moet geschieden. Hij heeft geloof in de secure selectie van de cursisten en spreekt de hoop uit dat de cursisten na de succesvolle afronding van de opleiding, met succes verder kunnen binnen hun werkgebied.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Men moet wel bedenken dat als het zo doorgaat wy in een politie staat terecht komen en dat is niet gewenst in onze Democratie.


  gemodereerd
 2. Ik las de eerste 6 zinnen en dacht, bedoelen deze mensen BOA’s? Yup, that’s it

  Waarom wordt deze opleiding niet geboden aan beveiligers, portieren, e.a. eerstelijnsmedewerkers? De popo’s hebben genoeg :neven activiteiten:


  gemodereerd
 3. In principe een goed idee, hoewel ik niet inzien waarom die politie moeten heten. Gaat nu ieder ministerie zijn eigen politiemacht oprichten, kunnen er nog meer mensen met een uniform aanlopen, daar houden Surinamers van. Worden ze ook bewapend, want daar houden ze ook van. Nog meer gevaarlijke idioten op straat. In de Surinaamse situatie een nieuwe mogelijkheid tot corruptie. Noem het woon en bouwtoezicht, geef ze de status van boa en als er iets moet worden afgedwongen vraag assistentie van de KPS.


  gemodereerd
 4. rbrown en ai na miiii , tussen 2010-2020 was er hier een politie staat , ja jullie baas ddb dulden geen tegenspraak , ging men protesteren dan werd de vakbondsmannen achter in de bak gekieperd en afgevoerd en ook journalisten konden hun werk niet doen en meneer Cairo wilden ze ontvoeren ( door viera) omdat hij jullie baas tegensprak , maar jullie lullemeiers houdt jullie toch bezig met die boa’s daar in Nederland , en zeuren doen jullie ook daar maar echt jullie zijn domme Nederlanders die denken dat ze Surinamers zijn


  gemodereerd
 5. Wederom typisch de kenmerken van een bananenrepubliek. Dit is de zoveelste aantoonbare politiek van het hap-snap-beleid van deze regering. Alle ministers van dit kabinet willen op hun eigen manier scoren. In hun zucht naar roem en eer kapen zij gewoon de verantwoordelijkheid van andere ministers weg.

  Deze opleiding had onder het ministerie van Justitie moeten vallen. Dit ministerie gaat over orde, veiligheid en handhaven van regels in het land. Wel vreemd dat het ministerie van Openbare werken die belast is met publieke werken deze opleiding gaat organiseren.

  Maar deze chaos hebben wij reeds eerder gezien. De minister Albert Ramdien bemoeid zich met van alles wat niet onder zijn competentie valt.Hij bemoeit zich met de perikelen m.b.t. de stuwdam en wateroverlast, hij begeeft zich op het terrein van v.p. Brunswijk. Kortom de chaos en wanorde is compleet onder dit kabinet.Ik heb er geen andere woorden voor om dit aan te duiden.


  gemodereerd
 6. Tijdens de paarse poppenkast politiek was het inderdaad zo dat ministers e.a. uit hetzelfde gelid niet met elkaar bemoeiden, vandaar dat er ook geen samenwerking was en dat er ook geen consistent beleid was. Evenmin was er controle waardoor duidelijk is gebleken dat iedereen maar roekeloos kon graaien !

  Er waait nu een heel ander wind door politiek Suriname. Er wordt overlegd, er wordt samengewerkt, er wordt kritiek geleverd dat ook gewaardeerd wordt, fouten en blunders worden verbeterd. Dus toch niet zoals de vorige regering een paarse pur bruku politiek.

  De verbale aanvallen die de regering sinds aanvang te verduren krijgt blijken steeds vaker waardeloos geblaf.

  Het lijkt er steeds meer op dat Suriname toch de goede kant opwaait. We zijn er weliswaar nog lang niet maar de juiste koers lijkt toch ingezet te zijn.

  Pasensi na wan bita bon.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 7. De grote criminaliteit die de spuigaten uitloopt moet keihard worden aangepakt.

  Al de hangmensen op hoeken van straten, voor winkels, zwervers, hardrijders in het verkeer, criminelen die mensen beroven, criminelen in overheidsdienst, domeingrondbezitters die zich zelf willen verrijken door dit tot eigendom te maken, vreemdelingen die niet in Suriname mogen zijn oppakken en terug zenden naar hun land, keihard aanpakken en zorgen voor veiligheid, orde en rust in het land, te water, ter zee, op land en in de lucht 1 x 24 uur, 365 of 366 dagen per jaar door politie, justitie, OM, rechters, militairen, pa, camerabewaking, Surinamers, douane, enz.

  Belt u 115 als u criminele zaken in uw omgeving, straat, huis, wijk, in het verkeer, te water, in winkels, enz ziet. Maakt u met uw celehphone foto’s, video’s van en geeft u dit aan de politie, ook als u namen, bijnamen, lichamelijke kenmerken van de daders kent,

  Samen Werken, Samen Sterker, voor orde, rust en veiligheid in uw omgeving, straat, wijk, enz.

  Stop de criminaliteit, ook witteboorden criminaliteit.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES