vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijEerste steenlegging hindoe basisschool in Rotterdam

Eerste steenlegging hindoe basisschool in Rotterdam

-

Does Travel - naar Suriname

Aanstaande donderdagmiddag 12 mei wordt in Rotterdam de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van de hindoe basisschool Shri Saraswatie School. Op deze middag wordt volgens hindoe rituelen om positieve energie gevraagd voor de bouwplek.

Bij deze feestelijke gebeurtenis zijn oud leerkrachten aanwezig, maar ook alle huidige kinderen, ouders, onderwijzend personeel, het bestuur en wethouder van onderwijs de heer Said Kasmi. De verwachting is dat het nieuwe schoolgebouw aan de Schiedamseweg eind 2022 wordt opgeleverd. 

De Shri Saraswatie School is onlangs uitgeroepen tot de beste school van Zuid Holland. De Rotterdamse school heeft dit jaar het predicaat Klassewerkplek behaald en is nummer één geworden van alle scholen in Zuid-Holland. De school in Delfshaven heeft het grootste werkgeluk voor leerkrachten, heeft een laag verzuim én biedt daarmee een zeer goede onderwijskwaliteit.(tekst loopt door onder foto)

“De leerlingen verdienen het echt om in een nieuw gebouw les te krijgen. De nieuwbouw past precies bij onze visie onderzoekend leren. Het nieuwe gebouw biedt de ruimte om te leren met hoofd handen en hart”, zegt directeur Dewi Wittens. “Het is ook mooi voor de wijk, wij zijn meteen veel zichtbaarder voor wijkgenoten en hopen nog meer de buurtfunctierol op ons te nemen”.

De school wordt gebouwd volgens het Indiase Vastu Shastra principe waarbij de juiste ligging van het gebouw ten opzichte van goede energiebanen en kleuraccenten van belang is. De leerlingen hebben een lied voorbereid en er zal onder muzikale begeleiding van een brassband van het huidige schoolgebouw naar de nieuwbouwlocatie worden gelopen (Yátrá). 

Rajesh Ramnewash is bestuursvoorzitter van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON), waar de Shri Saraswatie School onder valt. Hij is heel blij en trots dat er na 30 jaar een eigen nieuw schoolgebouw komt: ”Voor de Rotterdamse hindoestaanse gemeenschap is het een historisch dag. Onze ouders kwamen hier, wij leven nu hier en deze nieuwbouw bevestigd de band tussen Rotterdam en de hindoestaanse gemeenschap voor de komende generaties”. Directeur Wittens verheugt zich op deze dag. “Ik vind het spannend en mooi dat ik hier deel van mag uitmaken”, zegt ze. “En het is fijn dat ook de ouders en buurtgenoten aanwezig mogen zijn bij deze belangrijke dag”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. De Shri Saraswatie School is onlangs uitgeroepen tot de beste school van Zuid Holland.
  ==============
  Wat een prestatie, ze verdienen het om zo’n mooi gebouw op te zetten. Een goeie en mooie leeromgeving is goed voor de geestelijke vorming. Kunnen dit soort deskundigen ook niet in Suriname gaan adviseren hoe je top kan presteren. Het zou mooi zijn om de schoolgebouwen in Suriname tenminste van een verfbeurt te voorzien en goeie meubelen te plaatsen. De schoolgebouwen in Suriname zien er heel slecht uit. Jammer dat de regering niet veel meer in het onderwijs investeert en minder in family and friends.


  gemodereerd
 2. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Eerste steenlegging hindoe basisschool in Rotterdam.

  Ik heb het volledig artikel gelezen.
  Prachtig en eindelijk een POSITIEF bericht over de bouw van deze Hindoe Basisschool in Rotterdam.

  Ook in Amsterdam-Zuidoost, is er een Hindoe Basisschool Shri Laksmi School.
  Reeds jaren zijn ze ook goed aangeschreven. Ook m.b.t. de Voorschool voor de kleintjes.

  Nog een prettige dag verder.


  gemodereerd
 3. Integratie betekent dit soort scholen verbieden.
  De nederlandsche maatschappij staat niet te wachten op mensen met dit soort opleidingen.

  En de leerlingen moeten zich goed realiseren dat zij moeilijker aan de bak komen.


  gemodereerd
 4. Slechte zaak. Nederland is een blanke staat waarbij dt soort uitschieters niet past. De hindoedtanen moeten zich aanpassen aan het bestaande systeem zonder hun eigen identiteit te verliezen. Dat andere culturen zich anders willen profileren is hun eigen verantwoordelijkheid.
  Advies aan Saraswati bedstuur om naar te kijken hoe je met behoud van eigen identiteit toch kunt integreren, zonder maatschappelijke spanningen.


  gemodereerd
 5. Met een zeer goede diploma op HBO, WO en waar je voor met 8 of hoger slaagt, kan Nederland niet zonder jouw om. Dan heb je wel super internationale werkstuk/ scriptie verdedigd.

  Er is een groep Surinamers, geboren in Nederland tussen de jaren 1975 -1983 vd vorige eeuw die deze diplom’s hebben en daarna nog doorgeleerd hebben en nog iets extra aan hun niveau hebben toegevoegd beschikkingen. Ook in Suriname heb je een aantal, ook in Nederland zijn door komen leren en terug gekeerd zijn.

  Allemaal hebben top banen of zijn voor zichzelf bezig als advocaten, artsen, specialisten, enz.

  De zogenaamde Su -professoren in Suriname of personen die nooit een goede middelbare school of zelf lager hebben bezocht in Suriname en diploma’s kopen zijn nog te min om hun veters van hun schoenen voor hun vast te binden. Deze Surinaners kunnen internationaal de wereld rond voor een goede baan en carriere.

  Er zijn tussen 1975 – 1980 de laatste groep grote groep van Surinaamse Studenten in Nederland gekomen die het ook goed hebben gedaan. Daarna werd de groep steeds kleiner.

  Als de thuis situatie goed en men op het juiste spoor is gezet, redden leerlingen en studenten het wel in Nederland

  Jong geleerd, is oud gedaan.

  Een groot deel van deze kids zullen daarom redden, bewust van hun soort en cultuur en weten wat van hen verwacht wordt, wordt vroeg bij gebracht.

  De bewust wording, hierdoor kunnen geke zaken in de wereld hen niet afleiden.


  gemodereerd
 6. SUCCES…..niets is gratis….

  Je moet steeds goed presteren en steeds investeren in je eigen toekomst..gelukkig dat OA binnen de hindoestaanse gemeenschap het studeren sterk wordt gestimuleerd…..

  In SU geldt…..Als je de hele dag op de hoek voor de winkel vd chinees staat met een bier en een vogel in je hand kan je altijd nog president worden in SU enof vicepresident…..


  gemodereerd
 7. Basisschool Shri Laksmi School is geen school, grammatica nederlandse taal is onder de maat.
  Kinderen van ouders met hoge functie bv dokter of advocaten worden voort getrokken en bakken toch niets van.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES