woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie40 jaar geëist tegen verdachte in moordzaak douanier Daphne Hoft

40 jaar geëist tegen verdachte in moordzaak douanier Daphne Hoft

-

Does Travel & Cadushi Tours

De verdachte Afton P. hoorde maandag 40 jaar gevangenisstraf tegen zich eisen wegens moord op de douaneambtenaar Daphne Hoft op 20 juni 2020 te Munder.

Officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie merkte in haar requisitoir op, dat zij een levenslange gevangenisstraf tegen de verdachte kon eisen, maar die kan de leed van de ouders en kinderen van het slachtoffer niet compenseren.

“Zondag was het Moederdag, hoe zou de moeder en de kinderen van het 33-jarige vermoorde slachtoffer zich hebben gevoeld. De dood is eigenlijk onlosmakelijk verbonden aan het leven. Wanneer iemand ziek is kan jij je op de dood voorbereiden. Maar wanneer iemand besluit, dat de persoon niet meer mag leven, is dat enorm pijnlijk voor de familie”, aldus de officier.

De vervolging in Suriname achtte dat de verdachte na kalm beraad en rustig overleg het feit heeft gepleegd. Zij legde de nadruk op de GPS, die hij in de auto van Hoft had geplaatst. Ook zou hij haar telefoon hebben gekloond, waardoor hij haar overal kon volgen.

De verdachte kwam met een verklaring, dat de vrouw zelfmoord heeft gepleegd, terwijl dat niet uit het onderzoek naar voren is gekomen. Uit obductie blijkt, dat het slachtoffer nimmer zichzelf zou hebben geschoten, vanwege de ligging van de schotverwonding.

Tjin Liep Shie achtte moord op Daphne Hoft wettig en overtuigend bewezen en eiste een celstraf van 40 jaar onder aftrek. Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor stelde de zaak uit naar juli voor pleidooi. De moordverdachte blijft aangehouden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

14 REACTIES
 1. De tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeelde moordenaar DDB van LEONSBERG loopt nog steeds wel vrij rond . Can you dig it ?


  gemodereerd
 2. 40 jaren.ovj u gaat de goede kant op. Wat nog ontbreekt is 8 uren arbeid per dag.Niet op staatskosten teren.


  gemodereerd
 3. 40 jaar is te weinig , maar waarom krijgt ddb maar 20 jaar voor het vermoorden van vele Surinaamse burgers , omdat het gerecht bang is voor die duivel , en dat die paarse duivel veel aanhangers heeft in Suriname , de Nederlandse paarse aanhangers zijn geen probleem , want die durven toch niet naar Suriname te komen


  gemodereerd
 4. Geen straf zal ooit de daad compenseren, maar moet toch wel zeggen, die 40 jaren zijn niet slecht..

  ::beter of meer kan altijd natuurlijk::

  Alhoewel een publiekelijke (nekschot) executie de spreekwoordelijke 🍒 op de 🎂 zou zijn


  gemodereerd
 5. Dit is een strafeis. Goed voor 1 moord. Hoeveel zou de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D dan moeten krijgen voor ALLE moorden, die koelbloedig zijn voorbereid onder zijn leiding? Te beginnen op 25 februari 1980 met de moord op luitenant vandaag Aalst persoonlijk door opa D.
  Deze strafpleiter had in ieder geval de decembermoorden zaak moeten hebben. Dan was het minimaal 15 x 40 jaar. Dus mevrouw de rechter, als u de 40 jaaraangifte strafeis in deze moordzaak toewijst. Dan rest u niets anders dan hoger te vonnissen dan de 20 jaar, waar opa D nóg altijd in zijn broek schijt.


  gemodereerd
 6. Dusss deze man heeft erger gedaan dan de december 1982 daders.die hadden geen GPS maar pantserwagens.


  gemodereerd
 7. Topstraf!
  In het volgend pleidooi graag benadrukken dat dit een voorbeeld(straf) is voor alle mannen, die vrouwen en kinderen fysiek en/of geestelijk mishandelen.

  Suri heeft een extra (zwaar bewaakte) gevangenis nodig. Ergens diep in het Amazonegebied, waar het water nog net niet op ooghoogte rijkt.
  Stadspopo regelmatig laten rouleren in de jungle, zonder muggenmelk.


  gemodereerd
 8. Bouterse maar 20 jaar en loopt nog steeds vrij rond.
  Tralala.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 9. Dat zijn straffen die een vorm beginnen azn te nemen zoals het moet. Hij mag 50 krijgen. Ik hoop dat er een echte gevangenis voor dit soort figuren komt.


  gemodereerd
 10. Dus de gemeenschap moet 40 jaar lang voor deze vieze ”Hond” zorgen ????
  Een kogel kost minder, en de kinderen van de slachtoffer, zouden er beter vanaf komen denk ik. Hij moet gewoon met een kanon afgeschoten worden, zodat er niks van zijn goedkope lichaam over blijft.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 11. goed zo. Sluit dit beest 40 jaren op en geef hem alleen water en brood.
  R.I.P Daphne…je hebt gesproken vanuit je graf en het recht gaat zegevieren


  gemodereerd
 12. Dood straf invoeren is nu beter voor suri. Technology verander de mens ook. Je wordt straks ook op afstand vermoord. Tijd voor reality . Wordt wakker. Een dief komt nooit door de zelfde gat binnen.


  gemodereerd
 13. Een hele forse strafeis die meer dan terecht op de plaats is. Een laffe moord dient met de zwaarste straf gestraft te worden. Mevrouw de rechter gaat u mee met de Officier can Justitie ? Daar doet u velen een groot plezier mee.


  gemodereerd
 14. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Eindelijk en voor het eerst is er een strafeis van 40 jaar geëist tegen een moorddadige verdachte. Hij mag in die 40 jaar nimmer bezoek ontvangen. Ook mag hij nimmer afscheid gaan nemen bij overlijden van een familielid. Dus ook niet bij het heengaan van zijn ouders etcetera.

  Ik wacht nu rustig af op de volgende strafeis van 40 jaar of meer tegen de andere moorddadige criminelen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES