William Waidoe wint kort geding tegen staat voor de tweede keer

28
William Waidoe

Ex-parlementariër, William Waidoe (NDP), die in de periode van 30 juni 2015 tot en met 29 juni 2020 actief was binnen de politiek, zegt in een interview met Waterkant.Net, dat hij dankbaar is voor het leven dat hij thans leidt en dat hij zich in alle rust bezig kan houden met zijn onderneming Toko West. Voorts is hij in zijn spaarzame vrije tijd bezig huisbezoekjes af te leggen en probeert hij via de Doe Bun Foundation een sociaal-maatschappelijke bijdrage te leveren binnen de gemeenschap van het rijstdistrict Nickerie.

Waidoe zegt verder dat het volk zelf zou moeten aangeven hoe de huidige regering het doet ten opzichte van de vorige, aangezien een groot deel heeft gekozen voor een nieuwe regering. Wat volgens hem wel een verschil maakt is, dat onder de vorige regering men vrijuit hun mening kon geven, maar onder de huidige dat niet het geval is. Hierbij verwijst hij naar de strafzaak van de mediaman Mones Nazerali, die hoge bloeddruk kreeg, nadat hij zaken had aangekaart. Ook zegt Waidoe, dat het van onkunde van de huidige regering betaamt door te verwijzen naar de jaren 80 en dat de huidige regering tijdens campagnevoering had beloofd het beter te zullen doen, dan de toenmalige regering.

Op de vraag of elk ex-DNA lid voor het leven wordt betaald, gaf Waidoe aan dat een ex-DNA lid moet opteren voor een functie binnen de overheid. Als reden gaf hij op, dat het voor een ex-parlementariër moeilijk is aan een baan te komen binnen het bedrijfsleven, na een politieke loopbaan te hebben gehad. Verder gaf hij aan dat wettelijk in artikel 7 van de Wet financiële voorzieningen leden en gewezen leden geregeld is, dat elke DNA lid kan opteren voor minimaal de functie van beleidsadviseur. Hiervan had Waidoe ook gebruikgemaakt.

Waidoe had na zijn periode als DNA-lid meerdere keren een schrijven gericht aan de minister van Grondbeleid en Bosbeheer, waarin hij het verzoek deed om zijn aanstelling in de functie van beleidsadviseur in voltijdse dienst van de staat conform voornoemd artikel. Nadat de staat in gebreke bleef door niet te reageren op de verzoeken, maakte Waidoe een kort geding bij de civiele rechter aanhangig.

De kortgedingrechter gelastte de staat Suriname binnen twee maanden de rechtspositie van Waidoe te formaliseren als beleidsadviseur in voltijdse dienst onder toekenning van de daaraan gekoppelde bezoldiging en emolumenten.

Waidoe gaf aan dat thans twee jaren verder, de staat het vonnis nog steeds niet heeft uitgevoerd, ondanks dat hij meerdere malen contact heeft opgenomen met het ministerie. Vandaar dat hij een paar maanden geleden opnieuw een rechtszaak tegen de staat heeft aangespannen. William zegt, dat hij zijn kennis en kunde wilt inzetten voor zijn mooi land, maar dat hij wordt genegeerd en aan de kant geschoven, daar hij geen ‘friend of family’ is.

De overheid is op de hoogte van de uitspraak van de civiele rechter, omdat de vertegenwoordiger van de staat aanwezig was op de zittingen. Conform het vonnis moest de overheid binnen twee maanden de positie van Waidoe in orde maken, anders hangt er een dwangsom boven het hoofd van de overheid. Intussen is die opgelopen tot 500.000 SRD.

Waidoe heeft het recht om derdenbeslag op de tegoeden van de overheid te leggen en samen met zijn raadsman is hij aan het bekijken hoe dat ten uitvoer gebracht zal worden. Echter ziet Waidoe het liefst dat de overheid gewoon het vonnis ten uitvoer brengt, namelijk hem in dienst te nemen als beleidsadviseur. Hij merkt echter op dat ze alleen bezig zijn hem dwars te liggen.

Vanuit de overheid is er nooit contact met hem opgenomen, ondanks dat zijn raadsman hemel en aarde heeft bewogen om uitvoering te geven aan het vonnis van de kortgedingrechter. Waidoe werd genoodzaakt om een nieuwe rechtszaak aan te spannen, waarbij hij het recht aan zijn zijde heeft gekregen.

Hij is nog actief binnen de politiek, maar hij is ook actief bezig met zijn onderneming. Tot slot gaf hij het volgende aan: ”Wij Surinamers moeten eerst zelf beseffen wat wij willen voor ons land. Dat wat wij vandaag meemaken is een keuze, die wij zelf hebben gemaakt. Is het een keuze uit het verleden of een keuze uit het heden: daar mag je zelf invulling aan geven. Wel hoop ik, dat de jongeren onder ons beseffen dat de toekomst in hun handen ligt. De kansen en mogelijkheden die in het verschiet liggen, pakken wij die zelf op of laten wij ons weer misleiden door de beloftes” stelde het ex-DNA lid.


28 REACTIES

 1. 1 van de grootste profiteurs v gemeenschapsgeld. Opzouten huichelaar .
  gemodereerd

 2. Dit zijn nou de gevolgen van het supwer geweldige fantastisch belijd van de regering bouterse.
  Benoem alle vriendjes maar tot advizeur. het volk zal alles betalen. die mpp schijthonden
  deze saka saka’s hebben ons gezond en mooi land vernietigt in het verleden, nu en het gaat door in de toekomst.
  gemodereerd

 3. Deze paarse profiteur moet zijn gore bek gaan spoelen. De Nationale Dagu Partij heeft 10 jaar aansluitend geroofd en geplunderd en profiteren nu nog terwijl het volk de riem moet aanhalen om de paarse puinhopen op te lossen !

  De regering Santokhi laat duidelijk zien wat mogelijk was en is met het eigen vermogen van Suriname en met eigen kunnen. Deze Dream Team heeft daadkracht en wordt internationaal geprezen.

  Santokhi is overal bij betrokken en legt overal verantwoording !
  Waar was bullshit Bouta ? Deze klojo kon alleen maar tralala blaten.

  De Nationale Dagu’s hebben overal een puinhoop achtergelaten en eisen nu dat een andere regering dat even 1,2,3 oplost. Dan heb je gewoon KA in je hoofd !
  Yoo koe !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 4. weer zo’n opvreter die de rest van zijn leven een salaris wil hebben
  wat heeft hij in de politiek betekend? wat heeft hij voor het land gedaan?
  totaal niets
  precies hetgeen zijn salaris moet zijn
  nog steeds heeft deze regering achterhaalde regeltjes en wetten om opvreters van de staat voor de rest van hun leven te onderhouden.
  deze minkukel heeft onder ndp beleid al genoeg gevreten van de staat.
  en nu wil hij zijn kennis? waarvan ik zeer betwijfel of hij enige kennis heeft, aanwenden voor het land? iets wat hij in zijn dna functie nooit gedaan heeft?
  een lachwekkende clown is dit figuurtje
  het enige goede wat er uit deze zaak komt is dat de regering laat zien gewoon dramatisch slecht te zijn met staatsgelden.
  waarom moeten dit soort opvreters een salaris krijgen terwijl ze diverse andere baantjes hebben?
  krijgen normale burgers van hun ex-baas ook nog een salaris dan?
  vorige en huidige regeringen hebben niets gepresteerd, dus waarom zou je die nog blijven betalen?
  gewoon schrappen die regels en domme wetten die gemaakt zijn puur om beleidsmedewerkers zichzelf te laten verrijken
  dit soort praktijken is precies hetgeen waarom het niets is en nooit zal worden met suriname
  het is en blijft voor altijd een corrupte bananenrepubliek
  gemodereerd

 5. Waarom.solliciteert hij niet bij een particulier bedrijf dat door aan de NDP gelieerde figuren is opgezet met plotseling beschikbaar gekomen geld tijdens de vorige regering. We denken hierbij b.v. aan bakkerijen, softdrinkfabrieken, helikopter transportbedrijven of tweede handse autodealers, goudwinningsbedrijven en houtkap bedrijven.
  gemodereerd

 6. de staat moet die waidoe ook voor de rechter slepen omdat deze nietsnutter ook ervoor gezorgd heeft dan Suriname naar de afgrond ging , hij was ook een van die ja knikker in het DNA , en heeft zeker ook mee geprofiteerd van de gestolen gelden en nu wil hij opnieuw weer geld stelen wat van het volk is
  die kartonrechter is zeker een ndp-er , de staat moet in hoger beroep gaan en let maar op die kartonrechter wordt in het ongelijk gesteld
  gemodereerd

 7. Willen Waidoe meer bekend als W.W.
  Werkloosheidswet.
  Deze wet moet zeker en snel afgeschaft worden.
  Wat mijn het ergste irriteert is dat die NDPer het altijd hebben over hoe slecht het volk het heeft . En zelf hebben ze dubbele salaris en of bedrijven.
  Ik moet gelijk aan een tori denken van een man met een bord vol met eten die hij smakelijk zat op te eten op zijn veranda.
  En naast hem zat zijn hond te kijken naar hem en met zijn kop bewegingen te maken als hij weer een hap naam.
  Tot dat hij het zat was nam hij een kippenbout van zijn bord eten keek naar zijn hond en hij at alle vlees van de kippenbout .
  Toe gooide hij het bot naar zijn hond met de woorden “ tik dja mi sa Dede fu angri”.
  Dit is symbolisch voor alle NDPers.
  Weg met die opvreters van onze mooie switi Sranan.
  gemodereerd

 8. De staat Suriname moet het goede voorbeeld geven en zich houden aan uitspraken van de rechter. Ik lees te vaak dat vonnissen waarbij de staat is veroordeeld niet wordt nagekomen.
  Dit kan absoluut niet. Wel is het een absurde regeling, dat ex leden van het parlement van Suriname terug kunnen vallen op een functie van beleidsadviseur. De meeste leden van het parlement kunnen niet eens een samenhangend betoog houden, noch een goed stuk schrijven. logisch zou het zijn om de regeling te schrappen, maar dat zie ik de huidige DNA leden niet doen.
  gemodereerd

 9. Zo gaat het momenteel in Suriname. Iedereen wil profiteren van de staat. Zelfs de voorzitter van DNA, de heer Bee heeft nog steeds geen verantwoording afgelegd van de $23.000 welke hij voor zijn snoepreisje uit de staatskas heeft gehaald. Al die benoemingen van familie en vrienden op het kabinet van de president kost de staat jaarlijks miljoenen. De vice-president heeft overal zijn familie geplaatst op verschillende departementen. Al die dubbele functies die de huidige parlementsleden hebben kost de staat ook miljoenen.
  gemodereerd

 10. Meneer Waidoe, why do you waist our time,
  in je zoveelste krante artikel zien we voor de zoveelste keer dat je niets voor het land hebt gedaan.

  Ondanks je een succesvolle onderneming zegt te hebben, doe je alsof je geen baan hebt als ex-parlementariër.
  Zeur dus niet zoveel en neem jezelf in dienst bij je bloeiende onderneming in plaats van als een parasiet je geliefde Suriname nog meer leeg te willen roven
  gemodereerd

 11. Geef hem een functie als beleidsmedewerker en oproeoen en hem dan in de gang achter een bureau laten zitten. Gewoon daar de hele dag laten zitten, niets laten doen. Hij mag zich met niets bemoeien vh beleid en werk. Laat hem daar in zijn kostuuum gaar koken in de zon. Hij moet met beleidskleding op het werk verschijnen.

  Als hij niet het totaal aantal uren per dag of week maand bereikt heeft wordt hij niet uitbetaald.
  gemodereerd

 12. Linksom of rechtsom, in een democratie kan en mag dit. VOORAL als de staat ONDER DE HUIDIGE REGERING in gebreke is gebleven, na ::volgens het artikel:: herhaalde verzoeken om reactie/ antw.

  Dat slome, lange gedraal als het gaat om aanpakken en handen uit de mouwen steken moet in Suriname, op alle fronten voor eens en voor altijd afgelopen zijn. Mijn globale antw opmerking mag je gerust aan wat voor kleur verbinden, als je hier geil van wordt, vooral doen!

  Maar deze man hè, met z’n neven activiteiten: wtf moet ie en wil hij in de Surinaamse politiek? Als hij zich zo verveeld, moet hij maar elke dag naar Ashiana ofzo en zichzelf als vrijwilliger aanbieden: WERK GENOEG DAAR!!
  gemodereerd

 13. Onkunde van de huidige regering om te wijzen naar de jaren 80? Je moerschont vent! Heb jij de jaren 80 meegemaakt, vuile overloper? Je wilt beleidsadviseursfunctie? Ongeschoolde donder, je kan het woord niets eens opschrijven. En dan aan wie ga je adviseren? Gaat je paarse criminele boevenbende adviseren om boefdraad uit te leveren aan het OM, jo paarse djamoe ede
  gemodereerd

 14. Geachte directeur,
  u hebt volkomen gelijk, maar die ka met surinaamse politici is dat de een schijt en de ander mag zijn schijthol afvegen. Ndp schijt op alles en iedereen en anderen mogen het land er weer bovenop komen helpen. ze gaan er vanuit dat het buitenland altijd wel zal komen helpen.
  u schrijft dat ze dit soort idiote en domme regels en wetten moeten schrappen. maar dat zal geen ene hol helpen. want zodra deze saka saka´s weer aan de macht komen word de regel weer ingesteld. we kennen allemaal amnestie regel en al die andere wetjes van de econoom van de ndp. deze schrijft per week een wet.
  wat schiet je er dan mee op= niets.
  suriname bestaat alleen uit vuile dieven. en het leukste is dat je nog idioten hebt die voor een aai over hun bol het voor ze opnemen.
  achterlijkheid ten top
  gemodereerd

 15. Geachte directeur,
  u hebt volkomen gelijk, maar die ka met surinaamse politici is dat de een schijt en de ander mag zijn schijthol afvegen. Ndp schijt op alles en iedereen en anderen mogen het land er weer bovenop komen helpen. ze gaan er vanuit dat het buitenland altijd wel zal komen helpen.
  u schrijft dat ze dit soort idiote en domme regels en wetten moeten schrappen. maar dat zal geen ene hol helpen. want zodra deze saka saka´s weer aan de macht komen word de regel weer ingesteld. we kennen allemaal amnestie regel en al die andere wetjes van de econoom van de ndp. deze schrijft per week een wet.
  wat schiet je er dan mee op= niets.
  suriname bestaat alleen uit vuile dieven. en het leukste is dat je nog idioten hebt die voor een aai over hun bol het voor ze opnemen.
  achterlijkheid ten top*
  gemodereerd

 16. Typisch paarse indoctrinatie.
  En ze riepen allen in koor, bepaalde media, ves en oppositie; “onze vrijheid v bullshit” loopt gevaar.

  Kun je bewijzen dat de regering opdracht heeft gegeven om die guyanees op te sluiten, of was het een actie vd lokale politie.
  Is die jason zo belangrijk dat zijn rechtszaak á la minute moet worden behandeld, of is het logisch dat de vijfentwintig jr lopende rechtszaak vd moordenaar van prominente journalisten voorkeur heeft?

  Nederland is 22 plaatsen gekelderd op de ranking persvrijheid. De lijst wordt samengesteld na meldingen vd pers. Hier zijn er verschillende journalisten belaagd tijdens de covid protesten.

  Dus…. welke suri uit Suriname heeft wat gemeld! Schaamteloos je eigen kondre zwart maken.
  gemodereerd

 17. Schandalig en het volk kijkt en luistert naar dit soort onzin.
  Volgende keer nog ietjes slimmer stemmen zodat Chan kan optreden tegen dit soort uitwassen in de samenleving.
  gemodereerd

 18. Deze regering zit al bijna twee jaar, dat zij een negatief saldo hebben overgenomen is bekend, maar dat zij alle wetten die leiden tot zelfverrijking niet durven op te heffen, dat is een blamage. Waarom hebben de huidige ministers geen ‘akte’ ondertekent waarbij zij afstand zullen doen, als ex minister, van alle overvloedige emolumenten.
  Ze zouden het tôg anders doen!!!!! Santokhi als je ballen hebt dan wacht je niet langer.

  Over de issue Waidoe:
  Ten eerste, het is zijn wettelijke recht op te komen voor zijn rechten. Zolang deze wet nog van kracht is, mag je het aanhalen. Dat deze wet bestaat is niet de schuld van dhr Waidoe, zoals de ‘misplaatste’ reacties weer laat zien. De regering moet het aan DNA voorleggen om deze wet af te schaffen, maar zoals velen weten heb je in Sranan vele ‘hoofden’ met veel boter erop. Dus deze regering zal het niet een twee drie afschaffen, profiteurs van deze wetten die aanzetten tot zelfverrijking treft je overal, ook in de contreien van deze coalitieregering.
  Dus masra Para express, als Santokhi deze wet laat staan dan moet je de kritiek op Waidoe en ander NDPers inslikken en jouw pijlen richten op Santokhi en co, anders moet jij de spleet onder je neus dichthouden, kromprater. De huidige ministers willen straks ook tot hun dood blijven genieten van alle voordelen aan dit ambt, hoe gaan wij hiermee om?

  Dzb, politieke ‘opvreters’ heb je overal. Je leeft naar de mores van het land. Wat goed en slecht is mag iedereen zelf bepalen, ik vindt het wonen in Sranan niet gelijk aan een ‘bananenrepubliek’. Het is een opvatting die men nooit kan hardmaken, het is een subjectief dingetje. Als de welvaartsverdeling gelijkmatig (eerlijker) plaats vindt, dan hoeft niemand in armoede of onder een ‘klote’ regering te leven.
  Dzb, misschien ben jezelf zo’n opvretertje, hahaha, mensen die anderen de maat nemen zitten meestal in hetzelfde schuitje, is mijn ervaring. Njang man no lobi njang man, tôg.
  gemodereerd

 19. @para
  Santokhi is overal bij betrokken en legt overal verantwoording !

  waar legt hij verantwoordig af dan?
  waar is de verantwoording van het niet oppakken van bouta?
  waar is de verantwoording van oeverloos veel onnodige nutteloze kosten die gemaakt worden?
  waarom een brug bouwen die niets opleverd en waarvan de kosten beter gebruikt kunnen worden om het land op te bouwen.
  als deze regering het zo goed doet? waarom is de koers dan zo slecht?
  waarom wordt alles elke keer duurder?
  deze regering doet net als de vorige….HELEMAAL NIETS voor het volk
  friends en family en voor de rest niets
  zelfs na vele uitgekomen feiten blijf jij maar likken bij die falende vhp regering
  enige wat je in elke post constant blijft doen is uithalen naar bouta
  je weet wel…. de crimineel die jouw presidentje niet op wil pakken, en het dan nog over verantwoording hebben? lachwekkend sujet ben je
  gemodereerd

 20. Rusland van de NPS heeft ook een dubbele functie, parlementslid en adviseur van de president. En wie laat dit toe, natuurlijk de huidige president Chan. Zo zijn er honderden profiteurs nu ook, onder de huidige regering. En ze blijven maar profiteren.
  gemodereerd

 21. @ directeurzonder ….. hersenen
  11 mei 2022 Bij 05:30

  Omdat jij iets anders verwacht, een reactie vanuit jouw beperkte perceptie wil dat nog niet zeggen dat jouw verwachtingen de enige goede zijn !

  Alles heeft een reden en een oorzaak dat jij dat vanuit jouw beperkte inzicht niet kan begrijpen is jouw tekortkoming.

  Het is duidelijk dat jij ook niet kan inzien en niet kan begrijpen dat er regels, wetten en procedures zijn.

  Jij bent typisch zo een figuur die nooit tevreden is en altijd iets zoekt om te kunnen klagen.

  Tenslotte, wie “zonder bedrijf” is, is out of order !

  Krakti !
  gemodereerd

 22. Haha Para Express
  neem het hem niet kwalijk hij is geboren in de dom bass en is daarom een domb ass

  hahaha
  De regering moet het aan DNA voorleggen om deze wet af te schaffen, hahaha
  Hoe stom moet je wel niet zijn om zoiets op te schrijven, zeker als je daarvoor nog geschreven hebt het is zijn wettelijke recht op te komen voor zijn rechten.
  Het zal iets moois zijn. ik heb omdat ik ergens gewerkt hebt recht op …….. vul maar in
  en dan komt een ander lullo en die zegt dan ik maak een wet en pak je opgebouwde recht af.
  hahaha stomheid ten top
  haha, dan kon alleen onder bouterse
  We kennen allemaal meneer de econoem die te pas en te onpas een wet uit zijn go schudde.
  nee dombo, die tijd is voorbij wanneer dringt het nou eens tot je door dat er geen dictator meer aan de macht is
  Maar we weten allemaal wat deze mpp wil. hij denkt laten die jongens van ons hun geld houden mang, maar deze ministers en adviseurs niet, daarom wil hij een wet die dit vanaf nu verbied. En dan komt een andere regering en die zegt nu mag het weer wel.
  O nee, die andere regering komt er niet, NOOIT MEER. hehehe
  gemodereerd

 23. Natuurlijk, het gras bevalt mij, maar of het Santokhi en co ook bevalt zullen wij spoedig vernemen.
  gemodereerd

 24. Gillmoer, je klets gewoon uit je nek, teveel ‘soppie’ gedronken of ben je eerst langs Bouterse geweest voor een ….,,,,,,,je weet wel, lekker high. Je bent flink aan het raaskallen.
  Gillmoer, het is te merken dat begrijpend lezen niet je sterke punt is. Als ik zeg dat het dhr Waidoe zijn goed recht is gebruik te maken van deze wet, dan wil dat zeggen dat de wet nog bestaat. En als ik in een ander alinea (context) schrijft dat de wet door DNA (wie anders) op voordracht van de regering kan worden afgeschaft, dit naar aanleiding van wat Para express schrijft, dan leest een verstaander dat er sprake is van twee “grootheden” die los van elkaar staan. Niks tegenstrijdig. Als je dit niet kunt aanvoelen, dan vind ik jouw ook een lullo.
  Het afpakken van opgebouwde rechten, dat is jouw interpretatie, een goed verstaander weet dat je rechten opgebouwd uit het verleden niet kwijt kunt raken onder ‘normale’ omstandigheden. Met een nieuwe wet wordt gestart met nieuwe rechten. Zo simpel Lullo
  Lullo Gillmoer, hoe wil je de wet die leidt tot zelfverrijking afschaffen (het is een doorn in het oog van velen)?, zeker met die go van de econoom die jij aanhaalt of wil je dat helemaal niet.
  Lullo, als je wilt reageren, leer dan eerst goed begrijpend lezen en niet zo dom raaskallen als in jouw voorlaatste alinea🙈

  Para expres, je “maatje Lullo”, wil deze toestand, blijven genieten (zelfverrijking) op last van de gemeenschap, nog lang in ere houden.
  Waarom dan kankeren op de vorige regering als je ook dezelfde streken hebt.🤮🙈
  gemodereerd

 25. @ ” …
  Gillmoer
  11 mei 2022 Bij 19:12
  Haha Para Express
  neem het hem niet kwalijk hij is geboren in de dom bass en is daarom een domb ass
  … ”

  Dat heeft hij zelf zojuist ook bevestigt !

  Haha
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.