donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijKameelbrug grondig gerenoveerd; brug over Wanicakanaal volgt

Kameelbrug grondig gerenoveerd; brug over Wanicakanaal volgt

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Kameelbrug, die over het Saramaccakanaal loopt en de Commissaris Weytinghweg met de Bomaweg verbindt, is onlangs gerenoveerd. Deze overspanning vertoonde al geruime tijd mankementen, die zo snel mogelijk moesten worden hersteld. Zowel weggebruikers als bewoners uit de omgeving hebben meerdere malen aan de bel getrokken om de onvolkomenheden aan de brug op te pakken. Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft hierop ingespeeld.

De afdeling Bruggen en Steigers van OW is doende landelijk alle bruggen van een onderhoudsbeurt te voorzien. Zo worden alle oeververbindingen over het gehele land die vallen onder OW, frequent geïnspecteerd. Indien nodig worden mankementen terstond aangepakt.

Onder toezicht van de eerdergenoemde afdeling zijn onlangs door bouwbedrijf Bouwvast Janki N.V. herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de Kameelbrug. Tijdens deze aanpak zijn 600 moerbouten, die thermisch verzinkt waren, vervangen. Verder zijn naast enkele betonafwerkingen, straattegels van de voetpaden vervangen en aan de zuidzijde van de brug is een deel van de leuning, die eerder door een aanrijding was beschadigd, vernieuwd. Na de herstelwerkzaamheden is de brug voorzien van een gele kleur.

Firazia Ataoellah, hoofd van afdeling Bruggen en Steigers, legt uit dat de werkzaamheden aan de Kameelbrug in het ressort Saramaccapolder in februari van dit jaar zijn gestart. Alleen het vervangen van de moerbouten heeft ongeveer een maand geduurd.

Ataoellah geeft verder aan dat de brug over het Wanicakanaal te Uitkijk binnenkort aan de beurt komt, omdat het noodzakelijk is om ook deze constructie te renoveren. Bij deze brug zijn de moerbouten ook aan vervanging toe. Doordat deze versleten zijn, zorgen zij voor enorme geluidsoverlast vooral de school in de nabije omgeving. “Op de weggebruikers wordt een dringend beroep gedaan zorgvuldig over de brug te rijden. Het komt vaker voor dat de leuningen worden aangereden, waardoor het de staat veel geld kost om die te herstellen”.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
 1. Bosjebrug, Suicidebrug of desnoods Paarse ezelbrug kan ik me nog wel voorstellen, maar n Suriname hebben we geen kamelen, waarom hebben we dan toch een kameelbrug hier? Alleen een koe of een ezel kan zo’n naam bedacht hebben.


  Maak melding

 2. henkes als je de foto bekijkt zie je links en rechts stalen constructies en die zijn niet onderling verbonden aan de bovenzijde , misschien hebben ze het toen een kameelbrug genoemd


  Maak melding

 3. zo zie je maar weer dat de vorige regering geen onderhoud pleegde aan bruggen en ook niet aan wegen , kanalen , pompgemalen en noem maar op , in de periode 2010-2015 had je twee OW ministers eerst abrams en toen permasser , en in de periode van 2015-2020 zelfs 4 OW ministers eerst wolff , toen miranda daarna pengel en daarna chotkan , nou mensen nu zie je toch dat ddb telkens minister vervangen bij OW , en die worden nu allemaal nog betaald , en aan onderhoud kwam men niet toe omdat niemand werkte , in de regeerperiode bouterse 1 bouters 2 , ja echt in 10 jaar tijd heeft hij totaal 70 ministers vervangen en allemaal worden nu nog betaald , ddb bedankt he dat wij burgers dit moeten betalen


  Maak melding

 4. Deze luis op deze luis, deze luis op deze luis. Deze luis op deze luis, en zo klim ik naar boven..

  Dit is een bekend Nederlands kleuterliedje


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES