woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEZ verzorgt driedaagse ondernemerschapstraining

EZ verzorgt driedaagse ondernemerschapstraining

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) is geruime tijd bezig met het verzorgen van de ondernemerschapstraining “Basisvaardigheden Ondernemerschap”. Op 3 mei jl. is een driedaagse training van start gegaan, waarbij de opening heeft plaatsgevonden middels een bemoedigingstoespraak van de waarnemend directeur Ondernemerschap, Karishma Mathoera. 17 personen zijn aan het eind van de training in aanmerking gekomen voor een certificaat (foto).

De waarnemend directeur heeft tijdens haar toespraak aangegeven dat het ministerie van EZ, ondernemers stimuleert en daarom prioriteiten heeft die gericht zijn op het initiëren van transformatie, verbeteren van het ondernemingsklimaat en bevorderen van sociale vooruitgang voor de economische groei van Suriname.

Verder heeft zij benadrukt dat het onderdeel “kostprijs calculatie” een belangrijk onderdeel is bij het ondernemen, omdat het een duidelijk beeld geeft van de kosten van de onderneming. Ook heeft zij alle cursisten bemoedigd om zich te blijven inzetten en zich te blijven ontwikkelen, vooral de vrouwen en de jongeren die deel hebben genomen aan de training.

Tijdens de training “Basisvaardigheden Ondernemerschap” worden onderwerpen behandeld zoals financiële administratie, kostprijscalculatie en het Canvas model (verkort model voor het schrijven van een businessplan en basiskennis ondernemerschap). Het theoretisch gedeelte van de training gaat gepaard met groepsopdrachten en presentaties. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Bijna iedereen in Su is zzp-er. Alleen nu moeten ze alleen nog de administratieve zijde vh vak leren en beheersen


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES