Granman Aboikoni bespreekt situatie wateroverlast met president

3
NCCR biedt noodvoorzieningen aan gebieden getroffen door wateroverlast

President Chandrikapersad Santokhi heeft granman Albert Aboikoni van de Saramaccaners ontvangen op het kabinet van de president. Bij deze ontmoeting, die plaatsvond op vrijdag 6 mei, deed de granman verslag over de dorpen gelegen beneden het stuwmeer die hij bezocht heeft.

“De president moet weer naar het gebied gaan om de situatie zelf te zien en te horen hoe de mensen denken,” stelt Aboikoni. De dorpen zullen voor langere tijd onderwater blijven staan zolang de waterstand in het stuwmeer nog hoog is.

Landbouwgronden en bedrijven zijn ondergelopen, waardoor het normale leven van de mensen zodanig verstoord is dat ze niet kunnen functioneren.

De dorpen ontberen nutsvoorzieningen, gezondheidszorg en onderwijs. Het is de bedoeling dat de regering samen met de mensen spoedig hiervoor een oplossing vindt, om daarna te werken aan preventie van wateroverlast in deze gebieden.


3 REACTIES

 1. Kijk, kijk hij werkt, hij werkt.

  You have to shoot shoot don’t talk
  gemodereerd

 2. Let op, er is bij ABOP geen erkenning voor deze granmang vd Saramaccaners maar pres Santhoki ontvangt hem wel…..
  gemodereerd

 3. ai na miiii , jij bent gewoon een loser , jij hebt liever dat heel Suriname verzuipt , jou vriend ddb zal het ook niet erg vinden , dat is de straf voor het volk dat hem in 2020 heeft laten vallen , en jij ook want jij komt niet naar hier omdat jij niet kan zwemmen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.