zondag, december 3, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijParkeerbeleid historische binnenstad Paramaribo onder de loep

Parkeerbeleid historische binnenstad Paramaribo onder de loep

-

Does Travel & Cadushi Tours

Binnen het Paramaribo Urban Rehabilitation Programma (PURP) heeft vrijdag een presentatie plaatsgevonden door ILACO NV. Het ingenieursbureau ILACO N.V. in Suriname, is aangetrokken door het Directoraat Cultuur om een strategie te ontwikkelen dat het parkeerbeleid in de historische binnenstad van Paramaribo moet ordenen.

Deze aktiviteit is onderdeel van de activiteiten binnen PURP om onze historische binnenstad ‘wederom tot leven te brengen’. De presentatie van vrijdag kenmerkte zich als de eerste bijeenkomst met belanghebbenden, namelijk vertegenwoordigers uit de Surinaamse publieke en private sector. Er volgen meerdere bijeenkomsten en het advies document moet eind juli dit jaar afgerond worden.

Natasja Deul, Program Coordinator van PURP, benadrukte het belang van de stakeholders en hun betrokkenheid voor een succesvol uit te voeren parkeerbeleid. De aanwezigen uit zowel de publieke- als private sector gaven aan meer te willen samenwerken en reeds in een vroeg stadium betrokken te willen zijn bij de uitvoering.

Ook richtten veel vragen zich op het onderzoek zelf, dat is uitgevoerd middels enquetes, interviews en bestudering van vorige studies. Alle verzamelde informatie geeft aan dat het parkeren in de binnenstad geordend moet worden, maar niet zonder alle bijkomende factoren ook aan te pakken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

10 REACTIES
 1. Overal parkeerzones in het centrum van Paramaribo maken, waar alle bestuurders van een automobiel voor 1 uur een vast bedrag betalen.

  Hierdoor worden automobilisten gedwongen hun auto buiten deze drukke stadscentrum te parkeren en per uur een vastbedrag voor te betalen.

  Hierdoor ontstaan er vele voordelen in het centrum van het centrum van Paramaribo, oa:
  – ontlasting van veel geparkeerde voertuigen, schoner lucht/ geen schadelijke gassen uit de uitlaat van auto’s, meer ruimte in de straten en trottoirs in het centrum, veiligheid groter wordt/het centrum beter en veiliger voor voetgangers ea verkeerdeelnemers m/v wordt.

  Werkgelegenheid voor parkeerwachters die belast worden om dit te bewaken en overtreders een boete te geven, ook die te lang geparkeerd zijn en hiervoor niet betaald hebben.

  De beleving bij voetgangers en toeristen ook prettiger is als ze in het centrum overde trottoirs en straten te voet gaan.

  Ook de politie kan hierdoor haar werkzaamheden beter uitvoeren in het verkeer in het centrum
  gemodereerd

 2. Ik schaam mij voor suriname men praat over het parkeren het is een mooi geluid maar de zebrapaden de witte lak is verdwenen en de mensen maken geen gebruik van de zebrapaden dat moet ook aangepakt worden en het getoetert dat soms niet nodig is daar moet ook iets aangedaan worden
  gemodereerd

 3. @ Passant;
  U oppert daar hele goeie mogelijkheden. Dit zal de luchtkwaliteit in het centrum zeker ten goede komen. Beetje veilig op het trottoir kunnen lopen zou fijn zijn. Klasse dat de overheid de publieke- en private sector hierbij betrekt. Iedereen kan zo z’n ideeën op tafel leggen.

  Wie zegt dat deze regering niet werkt?
  gemodereerd

 4. ok richtten veel vragen zich op het onderzoek zelf, dat is uitgevoerd middels enquetes, interviews en bestudering van vorige studies.
  Wanneer is dit gebeurd dan?

  Begin die nep rijbewijzen eerst aan te pakken, en begin vooral de mensen te screenen die auto’s rijden. Mi sab wan geval: gezin 3 kids, moeder en vriend, en moeder zwanger baka. Ala 2 abi wagi, maar den oso no abi faja, anga long watra en elk uur van de dag den tjin foe deng e njan brood, waar niets mis mee is, maar het is niet voedzaam. Vader is de enigste die werkt, op dit moment.
  gemodereerd

 5. En wanneer komt er voor de stad een goed rioleringssysteem? Ik wil geen Boma of Kaaiman in de Jodenbreestraat tegenkomen of piering in Readytex. No mang
  gemodereerd

 6. Er is veel achterstallig onderhoud en veel te weinig parkeerplek voor zoveel auto’s . Er zouden vaste parkeerzones en plekken moeten komen , die ook duidelijk staan aangegeven, ver van tevoren met borden . Trottoirs zouden moeten worden aangepakt en de belijning van de straat tevens gaten in de weg , maar ook wateroverlast bij veel regen . Kortom veel werk aan de winkel maar een zeer goed initiatief voor een betere toekomst.
  gemodereerd

 7. Parkeren in binndnstad?? Men wilt niet eens in die vieze smerige stad.
  Zelf de bomen vallen om. Worden niet van troep ontdaan.
  Dit is gewoon een manier om mensen geld te laten verdienen
  Als je een winkel hebt moet jij voor parkeerplaats zorgen.
  Ik ga nr kirpa , Wanicastraat. Die alleen hft parkeerplaats.
  Dus eerst parkeerplaats voordat winkel vergunning krijgt. Waar is parkeerplaats markt???
  gemodereerd

 8. De uitdaging van historisch binnenstad van Paramaribo is dat hier ook de overheidskantoren zijn, vele ministries, DNA, de rechtbank, ondernemingen, banken, gebedshuizen, hotels, scholen, casino’s, centrale markt, noodmarkt.

  Hier moeten vele mensen zijn voor hun belangen.

  Ze komen hiervoor met hun auto’s, bussen naar het centrum.

  Om het centrum minder druk te maken zullen bepaalde overheidsdiensten ea gebouwen voor de burgers naar de randen van Paramaribo moeten worden gebouwd, waar de burgers dan naar toe moeten gaan.

  Er zijn te veel kantoren in de historische binnenstad van Suriname gebouwd en dit is in de loop vd tijd zo gebleven. Een oorzaak hiervan is ook dat Suriname ook 1 stad, nl de hoofdstad Paramaribo heeft, waar allerlei zaken voor de burgers gebeuren.

  De burgers van overal in het land trekt daar naar toe als die iets persoonlijk met de overheid in orde moet maken met de auto(bus).

  Gevolg is een drukke Stadscentrum tijdens de werktijden en als de kantoren sluiten een dode stadscentrum met weinig vertier.
  gemodereerd

 9. Auto vry maken de stad, wees niet lui!!!

  Als het kan parkeren ze de auto zelfs in de winkel want deng lessie wreed foe wakka
  gemodereerd

 10. kijk alle paarse stuurlui staan aan de wal daar in Nederland , en dat hier het parkeer belijd onder de loep wordt genomen zal jullie toch een worst zijn , jullie paarse aanhangers durven toch niet te komen , ook niet met de slm he , o ja dat kan ook niet de slm heeft geen vliegtuig
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES