vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieLeger- en politieleiding Suriname verbreden samenwerking

Leger- en politieleiding Suriname verbreden samenwerking

-

Does Travel - naar Suriname

Op uitnodiging van de leiding van het Nationaal Leger (NL) is er op woensdag 4 mei een kennismaking geweest met de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS). “Wij hebben allemaal één doel voor ogen, namelijk een veilig Suriname en een betrouwbare regionale en internationale partner zijn in de strijd tegen georganiseerde en grensoverschrijdende criminaliteit”, zegt de waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen. 

Tijdens deze meeting waren naast de wnd. bevelhebber ook aanwezig de luitenant-kolonels Marven van Huisduinen (commandant Luchtmacht), Ashokkoemar Jagdew (commandant Landmacht), Franklin Blokland (commandant Marine), Petrus Wasimin (commandant Militaire Politie), de politiecommissarissen Ruben Kensen (wnd. korpschef), Stanley Changoer (plaatsvervangend korpschef), Bryan Isaacs (directeur Operaties KPS) en Rishi Akkal (directeur Beleidsvoorbereiding en Beheer). De leger- en politietoppers hebben afgesproken op regelmatige basis topoverleg te hebben, om gezamenlijke sport- en ontspanningsactiviteiten te ontplooien, maar ook om expertise uit te wisselen en de speciale diensten zoals het Korps Speciale Troepen, Arrestatie Team en Regio Bijstand Teams vaker gezamenlijk te laten trainen.

De samenwerking tussen het NL en KPS is goed en het bestaat reeds decennia. Een van de bijzondere taken van het NL is het verlenen van bijstand aan de politie, ingeval zulks ter handhaving van de inwendige veiligheid of de openbare orde door het bevoegde gezag noodzakelijk wordt geacht. Recent, tijdens gezamenlijke operaties zoals ‘Veilig Suriname’ en de diverse Covid-19 controles, werd het KPS ook ondersteund door het NL met personeel. Ook worden faciliteiten zoals het opleidingscentrum te Ayoko Kazerne Zanderij ter beschikking gesteld, wanneer er een beroep op het NL wordt gedaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Een briljante zet. De samenwerking kan verder uitgebreid worden naar gezamenlijke projecten in de land / tuinbouw en veeteelt sector. Ik denk hierbij aan projecten waarbij gedetineerden o.a. leren om te planten. Momenteel worden gedetineerden onderhouden door de belastingbetalers en is er geen tegenprestatie. Als er een paar grote land en tuinbouw projecten worden opgezet, kunnen ze vaardigheden opdoen, die ze later goed kunnen gebruiken. Er is voldoende land beschikbaar. Daarnaast zouden de politie en militairen erop kunnen toezien dat gedetineerden de straten onderhouden.


  gemodereerd
 2. Begin alvast eerst de rotte criminele appels binnen het politie en legerapparaat te verwijderen. Dan pas kan aan een veilige Suriname gewerkt worden. Zolang binnen politie en leger er mensen zijn die informatie aan drugscriminelen doorspelen, heb ik geen vertrouwen in het streven om Suriname veiliger te maken. Laten we elkaar niet voor de gek houden. De fascisten van de NDP zijn er nog steeds en zolang deze partij bestaat zal altijd sprake zijn van een politiek instabiel land.


  gemodereerd
 3. Hun antecedenten onderzoek is gatenkaas.
  Teveel corruptie laat ze kijken waar dat aan ligt.
  Misschien te weinig salaris waardoor de verleiding op de loer ligt.
  Ze kennen zeker dat gezegde niet crime pays


  gemodereerd
 4. debby ze gaan straks samen als ze de rotte paarse appels verwijderd hebben jou vriend ddb uit zijn hol halen en opsluiten , en die hoefdraad zit zeker ook in dat hol , dus een dubbele vangst


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES