zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameAmbassadeur Van der Zwan op beleefdheidsbezoek bij minister Kuldipsingh

Ambassadeur Van der Zwan op beleefdheidsbezoek bij minister Kuldipsingh

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse ambassadeur in Suriname, Henk van der Zwan, heeft vrijdag een beleefdheidsbezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI). Het onderwerp van gesprek is het aanstaande bezoek van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en burgemeester Jan van Zanen van Den Haag aan Suriname.

Volgens de ambassadeur zal gekeken worden naar de nieuwe samenwerking met Suriname. Daarbij ligt in de planning om op 27 mei een rondetafel conferentie te organiseren voor het ondernemersveld. Ambassadeur Van der Zwan zegt het zeer op prijs te stellen om minister Kuldipsingh bij de conferentie te hebben. Tijdens de conferentie zal met name worden nagegaan hoe jong ondernemerschap te stimuleren. Ook zal er aandacht worden geschonken aan vrouwelijk ondernemerschap.

Minister Kuldipsingh vindt het een eer dat de Surinaamse overheid betrokken wordt bij de rondetafel conferentie, omdat daardoor de gelegenheid wordt gecreëerd om te praten over de technische assistentie voor ondernemerschap. De bewindsvrouw is thans bezig met het structureren van het Kleine- en Middelgrote Ondernemersfonds (KMO) en hoopt op een bilateraal gesprek met beide burgemeesters. 

De Nederlandse ambassadeur heeft een verzoek gedaan aan de minister om wederom te kijken naar een handelsmissie. Hij is bereid waar nodig te assisteren en te ondersteunen. Kuldipsingh heeft tot slot aangegeven dat zij graag gebruik wenst te maken van de expertise voor jonge ondernemers.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Als men nou eens ook eerlijk toegaf, wat men achter de schermen doet, ipv steeds te vertellen wie op bezoek gaat en komt..


  gemodereerd
 2. ai na mi , wat gaat jou dat aan , blijf maar lekker paars dromen daar in Nederland en als jij nou hier komt kun jij toch achter de schermen kijken als ze er zijn , maar jij durft toch niet naar hier te komen ,jij en al jou paarse vrienden daar staan gewoon aan de zijlijn , met alleen maar bla bla bla


  gemodereerd
 3. Dit in navolging van de gemaakte afspraken tussen de president en betreffende Hollandse burgemeesters. Het belangrijkste onderdeel vd reis. Kansen voor surineds.

  Zoveel medewerking uit het buitenland.
  Zie je het of nog steeds niet. Doe iets.
  Binnenkort ook Caricom-activiteiten.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES