maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieStaatsolie stort ruim US$ 180 miljoen in Staatskas

Staatsolie stort ruim US$ 180 miljoen in Staatskas

-

Does Travel - naar Suriname

De Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. heeft het boekjaar 2021 afgesloten met een winst voor belasting van US$ 213 miljoen. Hiervan is US$ 186 miljoen aan de staatskas overgedragen. De maatschappij heeft op donderdag 05 mei tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op het Kabinet van de president haar jaarverslag aan president Chandrikapersad Santokhi gepresenteerd.

Behalve de zaken die op grond van de statuten behandeld worden, is er ook aandacht besteed aan de thans vigerende ontwikkelingen op het gebied van de Surinaamse natuurlijke hulpbronnen in het algemeen en in het bijzonder op het gebied van olie en gas, met name de voorname rol, die Staatsolie daarin speelt. In 2021 is het jaarlijkse productiedoel van 6 miljoen vaten Saramacca Crude gehaald. Algemeen directeur Annand Jagesar geeft aan dat ook de Tout Lui Faut-raffinaderij een goede beurt heeft gemaakt met een productie van 3 miljoen vaten aan gasoline en diesel.

De directeur is hoopvol gestemd over het offshore-potentieel van Suriname, die steeds meer de aandacht van de oliewereld trekt. “Met de offshore gaan we 150.000 vaten per dag kunnen produceren”, zeg de directeur. De CEO voegt eraan toe dat de maatschappijen Total SA en Apache Corporation bijna rond zijn om te starten met de productie in blok 58. Dit vergt nog wat tijd, omdat het gaat om een gebied van 120 km buiten de kust in waterdieptes van 1 km. Daarnaast moet er nog 6 km de grond ingeboord worden.

De offshore sector biedt volgens directeur Jagesar Suriname veel kansen en is zeer belangrijk voor de toekomst van ons land. De verwachtingen zijn dat Suriname binnenkort net als Guyana ook een olieproducerend land kan worden.

Oliemaatschappijen stoten veel broeikasgassen uit, die schadelijk zijn voor het milieu. De CEO merkt op dat elke oliemaatschappij aan moet werken om bewust om te gaan met het milieu. Ook Staatsolie zal zich ervoor inzetten om Suriname carbon neutraal te maken.

Het bedrijf zal proberen de uitstootgassen te verminderen door de operaties efficiënter te maken met behulp van zonne-energie. Opname van de uitgestoten CO2 door mangroveplanten behoort ook tot de mogelijkheden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. @ Ai na miii hoeveel zou er nog in de kas over zijn als jou grote leider van de afgelopen jaren nog regeermacht zou hebben.


  gemodereerd
 2. Hopelijk worden deze miljoenen niet alleen gebruikt voor de 50.000 hebberige ambtenaren en de overige instellingen die steeds in beraad gaan. Het andere deel van de bevolking heeft ook recht op deze dollars.


  gemodereerd
 3. Als de fascisten nog aan de macht zouden zijn was dit geld al lang onder hen verdeeld. Gelukkig wordt deze regering geleid door een echte volkspresident die aan het volks belang denkt. Natuurlijk zullen er altijd nog azijnpissers zijn zoals een der reageerders.


  gemodereerd
 4. Off Topic
  Jaarlijks gaat er tonnen, m3 aan containers met rondhout naar China, Nergens leest of hoort men van de overheid, instantie die hiermee zich is, hoeveel miljoenen US-$ of valuta dit het land oplevert,

  Ook van de zeevisserij sector en andere branches weten de Surinamers niets. De media meldt er niets over. Waar gaat al deze valuta naar toe?

  Hoe komt het dat er door de media nooit over informatie aan het publiek wordt gegeven?


  gemodereerd
 5. zich moet zijn bezig

  dus

  Nergens leest of hoort men van de overheid, instantie die hiermee bezig is, hoeveel miljoenen US-$ of valuta dit het land oplevert.


  gemodereerd
 6. Proficiat bevolking van suriname samen hebben wij ervoor gezorgd dat ,wijdenbosch en bouterse deze zelfde staatsolie dat nu een melkkoe voor suriname zal zijn, in 1999 niet is verkocht aan buitenlandse bedrijven
  Hoe kortzichtig waren deze twee heren, lag het aan hun ontwikkeling lag het aan hun hebzucht lag het aan hun ego waar lag het aan dat zij het wilden verkopen.
  Dit soort mensen hebben ook heel kortzichtig gehandeld tijdens de onafhankelijkheids onderhandelingen. Waren het toen ook mensen geweest met een beetje verstand dan waren we nu beter afgeweest.


  gemodereerd
 7. En toch is men in zee gegaan met het IMF, waarom????? Wat is de echte reden geweest en nog is. Was het echt noodzakelijk, was het ‘echt’ kantje boort met onze economie, de leningen liegen er niet om, maar, is dit de echte reden, kon het echt niet anders. Heeft deze regering een vies spelletje gespeeld, met hulp van het IMF alle draconische maatregelen uitgevoerd, het volk bewust op grote armoede gezet. Prudent beleid zegt men, maar waarom is men niet transparant met de ontvangsten en vooral de uitgaven. Mogen wij niet meekijken in de keuken. Als alles koosjer toegaat, waarom is men te ‘bibberig’ om transparant te zijn, is deze discussie ‘te academisch’.

  Goed gedaan Staatsolie, proficiat 👏🏼. Dus het kan in Sranan, als wij het maar willen.
  Máár, waren de toekomstige winsten niet als onderpand gegeven voor de leningen van de vorige regering!!!hoe zit dat! Is dit niet beweerd door deze regering of vergis ik mij schromelijk.


  gemodereerd
 8. ai na miiii , neen dit bedrag gaat rechtstreeks naar jou klote paarse club ndp , dat is vast gelegd in 2019 , maar domme Nederlander wij de gewone Surinamer moeten het betalen , en ook weer dat de benzine prijs verhoogd is , jou baasje neemt zeker een extra neut en een shot


  gemodereerd
 9. Dat jullie (daar) kleuren moeten likken en benoemen om die slappe van jullie omhoog te krijgen @WAT EN @SURINED, betekend niet dat IK DEZE HOBBY OOK BEZIG!

  Het is fijn en nogal een eer dat jullie van alles en nog wat bedenken, zodat het goed past in jullie penibele breintjes, maar dat wil nog niet zeggen dat dit ook feiten zijn. Ach ja, fantaseren is gezond, houd je scherp, dus ’rock in’.

  Ik vreet van geen enkele kleur, en ben er ook nooit afhankelijk van geweest. Never have, never will.

  Wel heel gezellig, dat mn fanbase van 1 naar 2 is gegaan. Is niet een ieder GEGUNT😍. Doet me goed😘


  gemodereerd
 10. 2 dommies die :jou:, ipv het aanwijzende :jouw: typen. Dommies vd zelfde etniciteit. Het zijn altijd weer dezelfde schrijffouten die ze maken. Lachwekkend.

  Echt van die prenasie (geen PARA HOR) reacties elke keer. In jullie paspoorten staat ZEKER WETEN dat jullie NIET IN Paramaribo maar ergens daarbuiten naast een koeienstal zijn geboren.

  Ik hoef geen bevestiging, jullie reactie vermogen verteld mij genoeg.


  gemodereerd
 11. haha,
  ik ferbeter je en ik maakt zelf zofeel vouten
  Ik hoef geen bevestiging, jullie reactie vermogen verteld??????????? mij genoeg. hahaha

  Is niet een ieder GEGUNT😍????????????????????? is gegunt? hehehe

  betekend niet hahaha?

  Geboren in de dom bass?
  of in de dumb ass spreek maar gewoon uit domb ass

  ik zie nog een stommeling
  die wil NU NU NU nog weten waarom het IMF erbij is gehaald. Als je dit nog uitgelegd moet krijgen dan hout Haha het egt allemaal op.
  Ik heb het NU toch niet slecht, ik heb m’n uitkering waarom moet ik naar de dag van morgen keiken
  Waarom zou ik me druk maken over die bom in de tuin, hij gaat vandaag niet ontploffen laat die kinderen rustig op het erf spelen.
  Zoveel domheid


  gemodereerd
 12. Kijken in de spiegel kan idd dodelijk zijn.

  Voorzichtigheid geboden!

  Praattaal lezen, in het Surinaams Nederlands nog wel, is migraine opwekkend


  gemodereerd
 13. Beste Landgenoten,

  Als we kijken wat er is bereikt in minder dan 2 jaar met een lege staatskas, overal schulden, administratieve puinhopen en meerdere crises, dan kunnen we nagaan wat we hebben misgelopen tussen 2010 en 2020 !
  De vraag blijft staan:
  Pe a moni de ?
  De regering Santokhi bewijst wat mogelijk is en dus ook wat mogelijk wàs geweest.

  De paarse patjakkers hebben hebben land en volk naar z’n moer gedraaid om zelf te kunnen profiteren.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 14. De vraag is niet hoeveel komt in de Staatskas maar hoeveel verdwijnt uit de kas.
  Boefdraad wist hoe hij het allemaal weg moest sluizen, deze partij kan nog veel van hem leren.
  IMF moest buiten blijven, want deze zouden ze niet kunnen belazeren Gelukkig is met daar nu meer open over.
  IMF zal natuurlijk eisen gaan stellen. hioe wil je anders uit de mallaise komen die bouters en boefdraad hebben achtergelaten.
  Maar bedenk wat in 10 jaar is vernietigd kan niet in 5 jaar worden herbouwt.


  gemodereerd
 15. waarom vergoedt staatsolie niet eers die mensen die ze onder water hebben gezet met hun domme actie om alle sluizen open te zetten?
  ze hebben nu de leiding over de dam en weten dus duidelijk niet hoe ze er mee om moeten gaan.
  mede dankzij deze regering die nog steeds door sommige aanwezigen geprezen wordt, terwijl diezelfde regering nog niets gepresteerd heeft
  dat geld? zal wel gebruikt gaan worden voor die nutteloze brug naar het land van zijn onderliggertje
  bouta was totaal nutteloos, maar santokihi is geen haar beter


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES