zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDouane neemt nieuwe containerscanner in gebruik

Douane neemt nieuwe containerscanner in gebruik

-

Does Travel - naar Suriname

De douanedienst in Suriname beschikt over een nieuwe containerscanner. Deze scanner is op donderdag 5 mei ceremonieel in gebruik genomen tijdens een bezoek van president Chandrikapersad Santokhi aan de dienst der Invoerrechten en Accijnzen. Het nieuwe apparaat maakt deel uit van tal van projecten om de douanedienst verder te professionaliseren. Kort voor de ingebruikname heeft het staatshoofd een gedenkplaat onthuld.

Directeur Ismael Kalaykhan van de Belastingdienst zegt dat het plaatsen van scannerss op de havens prioriteit geniet. De nieuwe containerscanner op de rivierhaven moet in dit kader worden gezien. Het ligt in de bedoeling om later dit jaar ook een palletscanner aan te schaffen. Met deze faciliteiten worden belangrijke stappen gezet in het professionaliseren van de douanedienst.

“De scanner is heel erg belangrijk, want het menselijk oog heeft beperkingen. Het kan niet alles zien, daarom heb je tegenwoordig moderne technologie om heel wat zaken zichtbaar te maken”, merkt president Santokhi op. Hij spreekt de hoop uit dat de scanner ertoe zal leiden dat de douane haar visitatiewerkzaamheden effectiever en efficiënter kan uitvoeren en dat dit de kwaliteit van de dienst ten goede komt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
  1. Als we ook apparaten installeren waarmee geconstateerd kan worden wanneer en hoe vaak douane ambtenaren een oogje dichtknijpen of iets door de vingers of over het hoofd zien, zal het smokkelen van verboden spullen op de haven misschien echt afnemen. De meest geavanceerde apparaten kunnen slechts zaken ontdekken als de mensen, die ze bedienen, dat willen.


    gemodereerd
  2. Zolang het maar niet iets is dat wegdragen kan worden, want daar kennende weet je maar nooit…


    gemodereerd
  3. zeker geleverd door de chinezen , en hun goederen voor export naar china of import vanuit china loopt geen gevaar , altijd een safe scan


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES