zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname en Guyana in startblokken voor bouw brug over Corantijnrivier

Suriname en Guyana in startblokken voor bouw brug over Corantijnrivier

-

Does Travel & Cadushi Tours

Met de ceremoniële ondertekening van het contract en de launch van de Expression of Interest (EOI) op 4 mei in de conferentiezaal van het ministerie van Openbare Werken (OW), zijn de formele afspraken vastgelegd voor de bouw van de brug over de Corantijnrivier.

De OW-ministers van Suriname en Guyana, Riad Nurmohamed en Juan Edghill hebben de documenten van dit grootse project ondertekend. De launch markeert het startsein voor de voorbereidingen naar de bouw van de brug tussen beide landen.

Het contract is uitbesteed aan WSP Caribbean Limited. Dit Trinidadiaanse bedrijf is verantwoordelijk voor de voorstudies en het voorlopige ontwerp. Tevens zal zij verantwoordelijk zijn voor het coördineren van de inschrijvingen van geïnteresseerde bouwbedrijven, zowel nationaal als internationaal, het ontwerp, bouwen, financieren, exploiteren en het onderhoud van de brug.

Na de registratie en inschrijvingen is de streefdatum voor het aanvangen van de bouw tegen het eind van het jaar met een minimale bouwtijd van 2 jaar. De brug komt te staan nabij de locatie van de veerboot die de route Southdrain-Moleson Creek onderhoudt. Aangezien er schepen van ongeveer 40.000 DWT verwacht worden zal het ontwerp een hoge brug zijn, net als die over de Surinamerivier.

Het ligt in de bedoeling dat beide landen voordeel zullen hebben aan de brug. Volgens Juan Edghill is deze brug niet meer dan een brug alleen, maar een gerealiseerde visie van twee naties. Dankzij het feit dat de buurlanden makkelijker bereikbaar zullen worden, vergroot dit de kansen op economische activiteiten voor onder andere de handel, bedrijven en het toerisme voor beide landen en internationaal. Tevens wordt de bereikbaarheid van diensten voor degenen die dit nodig hebben, versneld.

“Het is een belangrijk moment voor de regering van Suriname en voor de regering van Guyana”, zegt OW-minister Riad Nurmohamed. Volgens de bewindsman is het beleid van de Surinaamse regering uitgezet in een opdracht naar het OW-ministerie toe, om het westen en het oosten te ontsluiten.

Met de ondertekening van het contract voor de bouw van de brug naar Guyana, gaat een van de eerste projecten van de regering, via OW, in uitvoering. Ook de weg van Paramaribo naar Nickerie zal aangepakt en geüpgraded worden. Nurmohamed roept alle ondernemers en investeerders van Nickerie op om zich voor te bereiden op de komst van de brug want het zal zeker een grote impact hebben op het toerisme en de economie van het land, in het bijzonder Nickerie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

22 REACTIES
 1. DEze brug mag nog niet komen eerst het grens geschil recht zetten .Daarna kunnen we eventueel zaken doen en naae elkaartoe bouwen. ook moet men geen hoge brug bouwen in suriname omdat het onverstandig is ,dit soort bruggen bouwt men als prestige objecten. Doe maar een gewone brug dat gedeeltelyk een ophaalbrug wordt . nogmaals liever afwachten met deze brug ,guyana is Suriname niet .pas op onze grenzen.


  Maak melding

 2. wacht nog even met de beslissing voor die brug , eerst zorgen dat alle gestolen gelden van de vorige regering terug zijn in de staats kas , en dat jullie opperheimer zeggen , ga dat geleende geld met rente bij ddb verhalen , en als dat gestolen geld terug is gestort en oppenheimer ligt niet meer dwars omdat ddb de schulden heeft afgelost , ga dan met elkaar om de tafel zitten om verder te overleggen , haastige spoed is zelden goed


  Maak melding

 3. Een gewone lage of horizontale brug zoals de brug over de Coppenamerivier met op de diepste punt in de Coranrijnrivier een balusculebrug erin zou de beste en mooiste brug zijn die men zou kunnen bouwen voorzien van een rijwielpad voor fietsers en een voetgangerspad voor voetgangers erin.

  Het zou aan onderhoudskosten en in de toekomst ook goedkoper en sneller zijn dan een hoge brug als de brug over de Surinamerivier van Paramaribo naar Meerrzorg.

  Het verkeer over een platte brug als de Coppenamebrug zou ook veel drukker zijn en verkeerdeelnrmers zouden het als prettiger ervaren. Ook voor de veiligheid zou het beter zijn e/o bij ongelukken zou alles sneller verholpen kunnen worden. Kortom een horizontalebrug met op het diepste punt vd Corantijnrivier een balisculebrug erin heeft vele malen meer voordelen, ook bij de beleving bij de verkeersganger en de korste route over dd Corantijnrivier, het onderhoudt ervan is goedkoper, levert financieel – economisch ook meer op als alles er overheen sneller is.

  Zie de voordelen van een platte brug met een balusculurebrug erin is de beste brug over de Corantijnrivier


  Maak melding

 4. In Suriname houden ze van showprojecten. Ze kunnen in Suriname het arme volk niets eens van voldoende voedsel en medicatie voorzien. Ze kunnen de mensen in de onderwater gelopen dorpen niet eens helpen. Ze kunnen de wegen en kapotte bruggen niet eens herstellen. Ze kunnen hun leningen niets eens aflossen. Maar de show moet vervolgd worden want de huidige minister van OW is een dromer. De vele problemen voor wat de infrastructuur betreft lukt deze minister van OW toch niet.


  Maak melding

 5. Weer zo’n prestigeproject. Had eerst maar de begaanbaarheid van de Wijdenboschbrug aangepakt, dan nadenken voor de noodzaak van een Corantijnbrug. Daarnaast zou de Noord-Zuid verbinding met Brazilië bekeken moeten worden. Die verbinding kan meer economische ontwikkeling genereren dan de Corantijn. Suriname heeft een groot gebrek aan visionaire denkers.


  Maak melding

 6. een brug bouwen met geld, dat je volgens eigen zeggen niet eens hebt
  of is de prijs van de benzine daarom omhoog gegaan?
  om die domme nutteloze brug te bouwen naar het land van je onderleggertje?
  zodat je je coke transport niet meer via de lucht hoeft te doen?


  Maak melding

 7. Ik mis het belangrijkste; werkgelegenheid.

  Met de bouw v deze brug, creëert men werk. Zijn er voldoende bekwame bouwvakkers. Ook ondernemers van groot materieel zullen goed boeren.
  Die last minute ambtenaren omscholen, ipv buitenlandse arbeiders te gebruiken.


  Maak melding

 8. Transparantie graag, wat gaat dit project het Volk kosten? Ze hebben al geen geld! Schrap deze plannen, men roept al geruime tijd om eerst het Tigri geschil op te lossen. Maar deze regering lijkt oost indisch doof voor kritiek en vaart een eigen koers. Men drukt het Volk zaken door de keel, die totaal niet gepast of gewenst zijn. Niemand weet wat de voordelen zullen zijn van deze brug.


  Maak melding

 9. Regeren is vooruit zien !
  Dus geen kwestie van òf dit òf dat maar van èn dit èn dat, want ontwikkeling moet aansluitend zijn.

  Dit project zal aansluiten op de olie- en gaswinning over enkele jaren. Anders gezegd, nú in dit project en in het menselijk kapitaal investeren zal ten goede komen om straks olie- en gaswinning mogelijk te maken en er maximaal profijt uit te halen.

  Het lijkt erop dat de regering Santokhi niet met gestrekte been regeert maar met flexibiliteit en beheersing. Dit vraagt natuurlijk om geduld en doorzettingsvermogen.

  Maar zoals velen wel zullen weten uit mytische en bijbelse verhalen dat het bouwen van een stenen huis meer moeite kost maar wel duurzamer is en robuust is.

  Aangezien Suriname in feite onder curatele staat en onder toezicht staat kan met enige zekerheid gezegd worden dat de projecten die uitgevoerd zullen worden een positieve rendement zullen opleveren, althans zullen mòèten opleveren.

  Er zullen ook meerdere projecten van start gaan, laten we daarom niet voorbarig afkeuren maar ook kijken naar de andere projecten.

  Op elk potje / uitdaging past een dekseltje / oplossing.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 10. een brug bouwen niet nodig in suriname gaan mensen dood van de honger en de prijzen zijn veel te hoog vind het onnodig die brug kost veel geld daarmee kun je de prijzen in winkels verlagen


  Maak melding

 11. Ja bouw die brug snel dan hoef ik alleen een ticket naar Guyana te kopen en met de scooter naar mijn huis in de Vesting.
  Nickerie wordt ontsloten!
  Geen backtrack maar rechtstreeks.


  Maak melding

 12. Het moet voor de Wereldbevolking en de Guyanezen in het bijzonder duidelijk zijn aan welke oever/ zijde van de Corantijnrivier de Reuze Surinaamse vlag in top moet staan.


  Maak melding

 13. Ik heb liever nog een straat, ergens in de romboe speciaal laten aanleggen door boutersem boefdraad, abrams adhin enz allemaal aan the chain gang.


  Maak melding

 14. Er is geen vreten in Su, criminaliteit staat aan top en het wordt erger, het land verzuipt en is zo smerig. Wat voor toeristen moeten komen??
  De toeristen blijven in Guyana en de criminelen komen vanuit Su toeslaan.


  Maak melding

 15. rbrown , wat zit jij te lullen daar in Nederland , en die brug komt er over 10 jaar , eerst moet jou baas verdwenen zijn , de duivel is al bezig om een luchtbrug te bouwen dat jou baas naar het vagevuur kan gaan en daar hebt je geen wateroverlast , het is daar net zo heet als op de zon


  Maak melding

 16. Oost & West moet een brug komen want dat brengt ontwikkeling, net als bosje- bug. Of er nou geld daarvoor is, dats punt 2. Waarom denkt men zo bekrompen, is net t achterland waar ze een petitie hebben aangeboden bij de DNA dat er helemaal geen brug mag worden gebouwd en dat daar binnen korte tijd zeker geen ontwikkeling gaat komen. Hoe dom kun je zijn als je datzelf niet vooruit kan zien?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES