dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNieuwe pomprijzen vastgesteld: unleaded SRD 22,71 en super unleaded SRD 26,31

Nieuwe pomprijzen vastgesteld: unleaded SRD 22,71 en super unleaded SRD 26,31

-

Does Travel - naar Suriname

De regering in Suriname heeft de nieuwe pompprijzen vastgesteld. Deze gaan donderdag 5 mei om 00.00 uur in. De nieuwe prijs van unleaded is SRD 22,71 per liter. Dat is een verhoging van SRD 1,76. De prijs van diesel blijft SRD 19,87 per liter. Super unleaded is met 24 cent gestegen naar SRD 26,31 per liter.

De afgelopen maand had de internationale olieprijs een grillig verloop. De voornaamste oorzaak is de voortdurende oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De internationale prijs voor diesel was in april 9% hoger dan in maart terwijl de prijs voor unleaded 1% hoger uitviel. De kostprijs zonder Government Take en zonder subsidies komt neer op SRD 26,02 voor diesel en SRD 22,71 voor unleaded.

Om de gevolgen van de oorlog voor de Surinaamse burgers te beperken wordt er een tijdelijke subsidie op brandstof toegepast. De pompprijs voor diesel blijft daardoor ongewijzigd op SRD 19,87 per liter. Dit betekent een subsidie van SRD 6,15 per liter. Voor unleaded is er geen subsidie of Government Take. De pompprijs gaat van 20,95 naar SRD 22,71 per liter. Voor super wordt de prijs SRD 26,31 per liter. Hier wordt er wel een Government Take toegepast.

Het totale bedrag aan subsidies van de overheid bedroeg in april SRD 100 miljoen. Voor de komende maand mei, zal het subsidiebedrag ongeveer gelijk zijn. De regering doet een oproep aan eenieder om zuinig om te gaan met brandstof en zoveel als mogelijk te carpoolen.

Op dit moment is een nieuw subsidiesysteem in voorbereiding op basis van subjectsubsidies. Dit zal gebeuren aan de hand van elektronische credits. Bij vlot verloop zal dit het tijdelijke systeem van objectsubsidies in juni kunnen vervangen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. wat een onzin allemaal weer

  “Om de gevolgen van de oorlog voor de Surinaamse burgers te beperken”
  de gewone burgers rijden op unleaded wat dus geen subsidie krijgt.
  vrachtwagens en grotere duurdere auto’s rijden op diesel en premium.
  dus alweer zit deze regering het volk te naaien en vriendjes tevreden te houden.
  walgelijk deze hele opvretende nutteloze regering die tot nu toe nog steeds niets gebracht heeft voor het volk.
  wordt tijd dat die dikke samen met bouta in 1 cel geflikkerd wordt voor het constant naaien van de bevolking


  gemodereerd
 2. Meer dan een vloek is deze regering. Het volk mag betalen dat zij gratis rondrijden.
  De slimme stemmers merken het. Sterven gaan ze


  gemodereerd
 3. IMF heeft bepaald dat wy de internationale prys voor benzine gaan betalen met dank aan jullie zo gelieft regering, morgen zie ik jullie in de winkel op de hoek van die schaakbord


  gemodereerd
 4. ja hoor doe er nog maar een pondje bij , de wegpiraten hebben geld zat en zullen ook gaan tanken als de literprijs 45 SRD is , maar hoe komen ze aan dat geld , soms van de bekende club , stelen van een ander is , dat jij niet armer wordt , n.p


  gemodereerd
 5. Hoe vaker subsidie toegepast om lage prijzen te hanteren hoe harder het aankomt om de subsidie weer af te schaffen / schalen. De werkelijke prijzen zonder subsidie komen dan op een niveau te liggen welke dan erg hood zal zijn en waarbij een ieder moord en brand zal schreeuwen.
  De subsidie wordt feitelijk gedragen door de werkenden t.b.v. de rijken omdat de rijken naar rato nagenoeg niets bijdragen aan de pot ,met geld van de overheid.
  Subsidie blijven toepassen op benzine betekent niets anders dan het het moment van de werkelijke prijs laten betalen wordt verschoven van vandaag naar de dag dat het zal MOETEN gebeuren.


  gemodereerd
 6. Paarse lulgeiten, begin niet te huilen over hoge prijzen…..want ,zodra de winkels opengaan, gaan ze niet zoeken naar eten en drinken voor hun kinderen……….maar gaan gelijk naar Suribetshops om te gokken. Dus hor oeng bigi bek.


  gemodereerd
 7. Niet alleen in Suriname stijgen de pompprijzen. Ga fietsen dan heb je nergens last van en het komt jullie gezondheid(overgewicht) ook ten goede.
  Jullie klagen over de brandstof maar rijden allemaal in slurpers. Ik hoor niemand klagen over de zonnebloemolieprijs want 9 van de 10 eten buiten de deur rijdend in hun brandstofslurpers.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES