dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieBewoners Livorno: optreden tegen politieman die tijdens borrelen schoten lost

Bewoners Livorno: optreden tegen politieman die tijdens borrelen schoten lost

-

In het politieressort Livorno klagen bewoners al geruime tijd over een politieman die er een gewoonte van heeft gemaakt om tijdens het borrelen schoten met zijn dienstwapen te lossen.

Naar zeggen van de bewoners hebben zij de politie van het ressort meerdere keren over het geval in kennis gesteld, maar er wordt niet opgetreden. Vernomen wordt dat er niet kon worden opgetreden vanwege gebrek aan bewijs.

Van de week zat de agent weer met enkele vrienden te borrelen op een adres in het ressort. Op een bepaald moment haalde hij zijn dienstwapen tevoorschijn en loste een schot af. Een bewoner wist de handeling met zijn mobiel vast te leggen.

De bewoners hebben het filmpje naar de verschillende instanties gestuurd en hopen dat er nu wel gepaste maatregelen getroffen worden tegen de politieman.

Waterkant verneemt dat de leiding van het Korps Politie Suriname de zaak reeds in onderzoek heeft.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

9 REACTIES
 1. OPZ is soep met balletjes.allemaal 1 pot nat.
  Probeer dat uit te halen bij de MP…….je schijt een buffel.
  gemodereerd

 2. ‘Naar zeggen van de bewoners hebben zij de politie van het ressort meerdere keren over het geval in kennis gesteld, maar er wordt niet opgetreden. Vernomen wordt dat er niet kon worden opgetreden vanwege gebrek aan bewijs’z

  Dus de lege hulsel zijn geen bewijs? Schande. Ontslag voor de dronkenlap, en de collega’s die de meldingen niet serieus namen
  gemodereerd

 3. waarom moet hij het dienstwapen bij zich hebben als hij geen dienst heeft , echt een rotzooi hier in Suriname bij de kps , en deze politieman oneervol ontslaan , en hem een tijdje opsluiten , denkt hij dat hij popie jopie is
  gemodereerd

 4. KPS was een korps waar ik met geheven hoofd en met alle respect naar het werk ging.De tijden van korpschef Walker, Vrij en Monsels komt nooit meer terug.Jammer. Deze zogenaamde gangsters waren allang verleden tijd. En niet te vergeten mijn bondsvoorzitter Mynard later minister van J&P.
  gemodereerd

 5. @ JOS , klopt, wapen intrekken, uniform inleveren en aan zn kont uit de dienst trappen. Zulke idioten hebben we niet nodig in KPS….zelfde waardeloze kaliber als zijn bondvoorzitter Atompai…hierover moet hij lullen en niet over voetbal. Hij wil tof spelen maar kan zijn eigen kippen niet tot order roepen omdat hij bang is dat hij anders niet gekozen gaat worden want blijkbaar houdt het korps niet van normen en waarden.
  gemodereerd

 6. Misschien is de agent een schijterd, met zijn wapen is hij een man zonder ballen. Zonder zijn wapen doet hij in z’n broek. Dat Macho gedoe moet nu gestopt worden. Zoals op de politie ressort werd de bewoners niet serieus genomen, daar moet ook een onderzoek plaats vinden, de agenten die geweigerd hebben, zou de politie commandant of hoofdpolitie alle betrokkene politie zonder salaris naar huis sturen om hun werk serieus te nemen en niet zijn collega beschermen. Zijn er geen controle op alle politie ressort dat je verplicht bent om te tekenen als je kogels meeneemt en ook moet overleggen wat je met de kogels doet en waar en wanneer je hebt gebruikt? Bij het ophalen van de kogels moet zeker 2 agenten tekenen en ook de magazijnmedewerker. De magazijnmedewerker is ook verantwoordelijk ervoor dat alles volgens veiligheid voorschriften gaat. Als bij bepaalde namen of badge nummer veel kogels worden opgehaald moet men een melding van maken. Dan moet de hoofdagent zijn collega op het matje roepen en vragen voor een uitleg. Wat ikzelf weet als je met een kogel hebt geschoten moet je je verantwoordelijk afleggen, daarvoor heb je ook een Eed afgelegd. M.i. is dat de Surinaamse politie hun werk niet serieus nemen, ze beloven de bewoners van Suriname te beschermen, maar NEEN HET GAAT OM HUN MACHO GEDRAG.
  gemodereerd

 7. Je wapen buiten diensttijd bij je hebben?
  Borrelen met je dienstwapen??
  Hmmmm…..
  In Suriname kan echt alles.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES