Vandaag protest in Nickerie voor vrijlating Mones Nazarali

8
Mones Nazarali

Vandaag zal er in Nickerie geprotesteerd worden voor de vrijlating van Mones Nazarali van het mediaplatform Action Nieuws Suriname. Hij is gisteren in verzekering gesteld vanwege belediging en valselijke verdenking van twee hooggeplaatste politiefunctionarissen in het rijstdistrict.

Nazarali is wegens belediging van twee politiefunctionarissen, te weten de regiocommandant van West commissaris Hemantkoemar Sardjoe en gewestelijke politiecommandant hoofdinspecteur Daphne Lieveld, in verzekering gesteld. Behalve belediging wordt hij ook verdacht van valselijke verdenking, lasterlijke aanklacht en verstoring van de openbare orde. 

De mediaman heeft onlangs zijn mening geuit over de boete van SRD 120.000, die vijf vissers moesten betalen, omdat ze tilapia hadden gevangen voor eigen gebruik in Bigi Pan. Hij vond de boete te hoog voor het delict. Volgens hem meet regiocommandant Sardjoe met twee maten en heeft hij de kleine man opzettelijk gedupeerd. Ook zou Nazarali hebben gezegd, dat Sardjoe en Lieveld gratis inkopen doen bij verschillende supermarkten in Nickerie.

Tijdens het onlangs gehouden protest van de padieboeren bij de Henarbrug had Nazarali ook diverse opmerkingen gemaakt over onregelmatigheden, die plaatsvinden in het district, waarbij politiefunctionarissen, in dit geval Sardjoe,  contact onderhoud met de onderwereld.

De regiocommandant heeft de mediaman hiervoor zeer kwalijk genomen en hem aangeklaagd dat hij zijn goede naam en eer door het slijk heeft gehaald.

8 REACTIES

 1. Monez moet met een dagvaarding worden heengezonden om zich daarna bij de rechter te verantwoorden:

  De chef van politie en de hoofdinspecteur die zich gekrenkt hebben gevoeld zijn geen GODEN of MIDDELEEUWSE KONINGEN?

  STUUR MONEZ NAAR HUIS MET KKA
  gemodereerd

 2. Het is triest en schandalig hoe men in een democratie met de persvrijheid en vrijemeningsuiting omgaat in Suriname. De politie in Nickerie was heel mild tegenover de juristen die op flamingojacht waren. Maar tegen de vissers op tilapia waren ze keihard met zware boetes. Trouwens, terecht ook, want de wet geldt voor iedereen. Maar je hebt als burger en journalist ook het recht om kritisch je mening te geven. Geen wonder dat Suriname een val van 33 plekken maakt op World Press Freedom Index en nu op plek 52 staat. Schaamteloos gedrag van de politiecommandant van Nickerie. Waarom is de politie ook niet zo voortvarend gegaan bij de mishandeling van de journalist Jason Pinas. Dat durft de politie niet. Geen wonder dat de criminaliteit in Suriname steeds toeneemt, want de politie houd zich met andere zaken bezig. Onschuldige burgers opsluiting en de criminelen vrijspel geven. Echt schaamteloos.
  gemodereerd

 3. Dat is waar van Sardjoe en Lieveld. Ze maken misbruik van hun macht. Dat hoorde ik van nickerianen. Niet alleen die twee, maar een aantal doen gratis inkopen bij diverse supermarkten. Ze pakken arme mensen op omdat ze tilapia vangen voor eigen gebruik en delen een boete van srd 150000 (ongeveer euro 6000). Schaam je meneer de politie. Ga gewoon de dieven pakken, die elke dag stelen. Meneer Nazarali we zijn trots op u. Sinds deze nieuwe regering is gekomen, mag geen enkel burger nu een mening hebben Wat hypocriet is deze regering. Deze regering is net Hitler, als je wat zegt wordt je opgepakt. De burgers moeten gewoon hun mond dicht houden en met al het geld gaat de regering en zijn vrouw op luxe vakantie in de business class. Ik heb reuzespijt dat ik op hem had gestemd. Het is nooit tijdens de paarse regering voorgekomen dat iemand zijn mening niet mag uiten. Alsof ze dingen hebben gedaan wat volgens de nieuwe regering ten kostte van het volk ging. Tweemaal erger doet de nieuwe regering wat de oude regering deed. Nu weten we niet meer op wie we moeten gaan stemmen. We willen een nieuwe regering, waarbij het volk de baas is en zeker zeggenschap heeft. Maar de heer Nazarali moet vrijkomen en al die agenten moeten zich dood schamen! De heer Nazarali komt altijd op voor de kleine, arme burger. Mensen het is nu ons beurt om voor hem op te komen.
  gemodereerd

 4. Ik rij naar nickerie met wat mensen. Vervloekt zij deze regering. Ik had jullie gewaarschuwd.
  Jullie mwrken hoe ht met persvrijheid is gestelt in Su. De wereld kijkt mee. Nu moeten we OAS alvast vragen voor hulp met de verkiezingen. Deze gasten staan klaar om te sjoemelen.
  gemodereerd

 5. Tilapia is een invasive species die speciaal in natuur gebieden als bigie pan totaal uitgeroeid moet worden. De journalist heeft 100% gelijk dat de boete totaal verkeerd is.
  gemodereerd

 6. Schandalig wat er nu gebeurd in sranang. Iedereen moet zijn mond houden en kritiek is ongewenst. Is dit wat deze regering wilt? Men behandeld het Volk als kleine kinderen. Arrogantie ten top en dit begint allemaal bij de huidige grote man van het land…! Een beetje nederigheid richting het Volk zou op zijn plaats zijn …
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.