Mones Nazarali van Action Nieuws in verzekering gesteld door politie

16

Mones Nazarali van het mediaplatform Action Nieuws Suriname is dinsdag na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Dit vanwege belediging en valselijke verdenking van twee hooggeplaatste politiefunctionarissen.

Nazarali is wegens belediging van twee politiefunctionarissen, te weten de regiocommandant van West commissaris Hemantkoemar Sardjoe en gewestelijke politiecommandant hoofdinspecteur Daphne Lieveld, in verzekering gesteld. Behalve belediging wordt hij ook verdacht van valselijke verdenking, lasterlijke aanklacht en verstoring van de openbare orde. 

De mediaman heeft onlangs zijn mening geuit over de boete van SRD 120.000, die vijf vissers moesten betalen, omdat ze tilapia hadden gevangen voor eigen gebruik in Bigi Pan. Hij vond de boete te hoog voor het delict. Volgens hem meet regiocommandant Sardjoe met twee maten en heeft hij de kleine man opzettelijk gedupeerd. Ook zou Nazarali hebben gezegd, dat Sardjoe en Lieveld gratis inkopen doen bij verschillende supermarkten in Nickerie.

Tijdens het onlangs gehouden protest van de padieboeren bij de Henarbrug had Nazarali ook diverse opmerkingen gemaakt over onregelmatigheden, die plaatsvinden in het district, waarbij politiefunctionarissen, in dit geval Sardjoe,  contact onderhoud met de onderwereld.

De regiocommandant heeft de mediaman hiervoor zeer kwalijk genomen en hem aangeklaagd dat hij zijn goede naam en eer door het slijk heeft gehaald.

16 REACTIES

 1. Soms kan de waarheid ook hard zijn, en dat wordt meestal niet gedoogd!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Met betrekking tot de absurd hoge boete voor de gevangen Tilapias heeft Mones gelijk. Over de rest waar hij het over heeft, weet ik niets.
  gemodereerd

 3. Mones Nazerali kon toch met een dagvaarding naar huis worden gestuurd in afwachting op zijn verschijning voor de rechter.

  Hier in Nederland was Mones nooit gelijk achter de tralies verdwenen.

  Klasse justitie in Optima Forma in Suriname omdat Mones de commandant van politie zou hebben beledigd en valselijk te hebben beschuldigd.
  gemodereerd

 4. Ik hoop dat heel nickerie plat gelegd wordt. Iedereen mdt de auto toeterent door de straten , burgers op straat en hun stem laten horen.
  Wat een waardelize vertoning. Hoop dat buitenland het ook leest
  gemodereerd

 5. Er zitten alleen maar boeven ,die jullie zelf gekozen hebben en die voeren een dictator beleidt in het land. Je mag nu niets zeggen. Jou Karma staat 24ur pr/dg naast je. Vergeet dat als mens niet. LEIDERS.
  gemodereerd

 6. Hmm
  De kleine man wordt onmiddellijk gepakt.

  Echter ken ik gevallen waarbij een imam die vaker praktijken deed die het daglicht schuwde maar steeds door een hooggeplaatste politie vrouw werd gedekt.

  Stil aub ik wordt dalijk opgepakt
  gemodereerd

 7. Is tog belachelijk met su nu
  Je m8 je mening niet eens uiten
  Ie tak wang san verkeerd je wordt gwn gestraf
  Belachelijk.
  Suriname naar de klote
  gemodereerd

 8. eventjes nibte erbij halen en je kan zo weer verder met onzin vertellen
  gemodereerd

 9. Dit vanwege belediging en valselijke verdenking van twee hooggeplaatste politiefunctionarissen?

  Valselijke verdenking? 2 hooggeplaatste popo’s? Really? Is de vrije meningsuiting ook al gevlucht uit Suriname? Het loopt echt de spuitgaten uit, in 🍌 🍌 republiek

  🗣 Maureen???
  gemodereerd

 10. Mag je dan niet de waarheid spreken in Suriname het zijn juist de mensen die boter op hun kop hebben trekken zich iets van aan kijk naar de veertien familieleden die zijn opgepakt in Nederland komt 1 van die namen niet voor
  gemodereerd

 11. Jezus Mones de Kriebels, als je niet tegen kritiek kan moet je geen publieke functie uitoefenen. Ik krijg vaak kritiek en doe daar iets mee.
  gemodereerd

 12. Hoe zit het nou met de vrijheid van meningsuiting.
  Is het zo dat als je iets van mening ben , maar het zin de andere partij niet er gelijk arrestaties verricht worden . Het lijkt wel een schrik bewind die er gevoerd word.
  Waar gaan wij naar toe in Suriname
  gemodereerd

 13. Wel laat dan een uitgebreid onderzoek komen want elke leugen of bewering hft n stukje waarheid in zich.
  By the way ik geloof hem wel. Sommige agenten hier in sur vertonen induase taferelen die denken dat ze koning zijn n kunnen maken n breken.
  gemodereerd

 14. Goede naam en eer …. man, man, schei toch uit. Het politie corps …. uitzonderingen daar gelaten … bestaat voornamelijk uit ONGESCHOOLDE RADDRAAIERS.

  Commissaris Sardjoe en hoofdinspecteur Lieveld zijn inspecteurs geworden niet op basis van KENNIS en KUNDIGHEID. Meneer en Mevrouw moeten tewerkgesteld worden bij MILIEU BEHEER als ongeschoolde arbeiders.

  Het is toch van de zotte dat een collega {SUb.Off.} bepaalt dat de heer Mones Nazarali
  “de goede naam en eer” van twee NIETSNUTTERS, LEEGHOOFDEN door het slijk gehaald heeft.

  Het is toch doorgestoken kaart …. het “feit” is in Nickerie gepleegd en de zaak wordt door een zgn onpartijdige collega inspecteur in Coronie behandeld. Ook die “goeie” man moet onmiddelijk ontheven worden uit zijn functie.

  De politie mijn beste kameraad?????????? Mijn ….. mama ….. mijn ….. papa !!!!!!!!!!!!!!

  Het hele politie apparaat moet opgedoekt en een andere, nieuwe organisatie moet opgericht worden. De uitzonderingen uit dit huidig apparaat mogen dan weer solliciteren.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.